Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W weekend obejrzalam film Wołyń

Polecane posty

Gość gość

I film ten dla mnie był traumatyczny :( jestem wrażliwą osobą, na najgorszych scenach musiałam odwracać wzrok, ale i tak krzyki ludzi i w ogóle cala historia odcisnęły na mnie piętno. Mam koszmary w nocy, zly humor, ogólnie czuję się fatalnie. Gdybym wiedziała, że ten film aż tak bardzo zagra mi na emocjach to bym nie poszła na niego do kina :(

Gość gość
to nie isc? bo ja nie moge spac przez pogrzeb w dalszej rodzinie

Gość gość
film jest bardzo drastyczny i krwawy, są tam sceny jak z horroru :O odcięte głowy, rozczłonkowane ciała, tortury, mordowanie dzieci, gwałty :O w pewnym momecie się popłakałam, myślałam że nie dotrwam do końca i że wyjdę z sali. Ale skończyłam oglądać. Film bardzo, bardzo dobry, pokazuje w sposób dosadny historię, pokazuje to co było... ale to film dla ludzi o mocnych nerwach

Gość gość
to nie wiem chyba nie dla mnie. predzej w domu obejrze ale nie sciagnie z neta bo mi kompa zarekwiruja. moze kiedys.

Gość gość
Ja też nie patrzyłam w najdrastyczniejszych momentach ale aż tak nie przeżyłam, może dlatego że spodziewałam się czegoś takiego a może dlatego że dużo czytałam o tych wydarzeniach. A możecie mi powiedzieć jak zginął mąż głównej bohaterki, bo jakoś to przeoczyłam , ten Ukrainiec bez ręki co miał w tym wiadrze?

Gość gość
Nie piszcie spoilerów :):) Ludzi tylko odstraszycie przy okazji . A film to 100% real -Smarzowski nie nie koloryzował .Raczej uniknął ekstremów :O Na "pocieszenie" , za wschodnia granicą są całkiem liczne organizacje które chętnie by to powtórzyły ..:O

Gość gość
Ja nie oglądałem, ale moim zdaniem film jest przejaskrawiony i tendencyjny. Polskie bojówki robiły to samo we wsiach ukraińskich.

Gość gość
Mąż bohaterki pojechał do miasta albo do innej wioski po coś i już nie wrócił. Nie było sceny jego śmierci. W wiadrze była czyjaś głowa :( Ja też dużo o tym czytałam, bardzo interesuję się Wołyniem bo moja babcia razem ze swoimi rodzicami mieszkali w tamtych rejonach kiedy wybuchła wojna, ale zostali wysiedleni na Syberię... szczęście w nieszczęściu bo z Syberii po wojnie wrócili do Polski (oprocz pradziadka który zamarzł), a gdyby zostali na Ukrainie to kto wie jakby się to skończyło :O

Gość gość
Ja na film się wybieram. Wiem czego się spodziewać. Rozmawiałem niedawno z osobą która "przeżyła Wołyń" straszne rzeczy mi opowiadała...

Gość gość
Głupoty gadasz o przejaskrawieniu.

Gość gość
Ja filmu jeszcze nie widziałem ale wiem, że żaden film nie odda tych strasznych wydarzeń.

Gość gość
19.04 film jest obiektywny, jest scena gdzie polskie oddziały mordują ukraińskie rodziny - w odwecie. Doskonałe pokazuje ludzką naturę.

Gość gośćśćć
w porównaniu do tego co faktycznie robili ukraińcy z Polakami to film można powiedzieć że jest bardzo delikatny.

Gość gość
Film powinni oglądać ukraancy starający się o pobyt w Polsce. A przede wszystkim durni pracodawcy,którzy myślą,ze są sprytni zatrudniając banderowca za 3 zł za godzinę zamiast 5 dac Polakowi, jak banderowiec zamorduje i jego i zone i dzieci. Dziady przedsiębiorcze.

Gość gość
i tak był poprawny politycznie :( gdyby więcej pokazano w filmie prawdy nie wszedł by do kin

Gość rasalgul
Wołyń (2016) dostępny online > http://24filmyonline.pl?u=Wolyn_2016 Ojciec Zosi postanawia wydać ją za najbogatszego we wsi wdowca z dwójką dzieci, nie bacząc na to, że córka kocha ukraińskiego chłopca. Wkrótce życie lokalnej społeczności diametralnie zmienia II wojna światowa.