Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełnaciekawosci

allegro zwrot prowizji

Polecane posty

Gość pełnaciekawosci

Witam Mam pewien problem z sprzedającym Panem na allegro. Kupiłam u niego 5 sztuk towaru , zapłaciłam . Wszystko wzorowo. Dostaję e-maila od sprzedającego ,że nie ma on 5 szt tylko ma 4 szt i ze za 5 szt zwróci mi pieniążki - myślę dobrze - nie ma problemu. Podałam mu nr konta , zwrócił mi pieniadze za nie posiadanej 5 szt. Przesyłka przychodzi wszystko dobrze , towar bez zarzutów. Wystawiam komentarz pozytywny. Za kilka dni dostaję od allegro wiadomość ,że sprzedający ubiega się o zwrot prowizji z wyjaśnieniem sprzedawcy "Kupujący zamówił więcej sztuk niż chciał. Chciał kupić 4 szt. z 5 szt. Sprzedający stara się o zwrot prowizji za 1 szt.” Oczywiście odpowiedziałam dla allegro ,że NIE zgadzam się z tym. Na następny dzień dostaję e-maila od sprzedającego ,że uniemożliwiam mu zwrot prowizji i jak tego nie wyjaśnię z allegro to bedzie zmuszony wystawić mi negatywny komentarz ;/ ( lol ) Moja myśl brzmi - z jakiej racji ten człowiek ma dostać zwrot prowizji ? Skoro ta piąta sztuka była jak by nie patrzeć fikcyjna ...

Gość gość
Mialam to samo z modomania chyba glupi chlop nie mozna sie dogadac

Gość pełnaciekawosci
Najgorsze jest to , ze taki zwrot prowizji działa na niekorzyść mojego konta .Gdzie ja transakcje wypełniłam wzorowo , Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje za towar którego nie ma sprzedający na stanie ? O ile dobrze wiem , trzy zwroty prowizji udzielone i mogę mieć zablokowane konto...

Gość gość
Miałem podobną sytuację z drogim zasilaczem do kompa, którego sprzedający wcale nie posiadał. Przyznał się do tego telefonicznie i oddał przelane pieniądze. Potem Allegro poinformowało mnie, że wg niego, to ja zrezygnowałem z transakcji. Wyjaśniłem sprawę w mailu do Allegro i na razie jest cisza.

Gość pełnaciekawosci
I słowa sprzedającego " że będzie zmuszony wystawić negatywny komentarz " - za co ? za to że dałam jemu zarobić ... W dzisiejszych czasach nawet jak człowiek jest sumienny i należyty to są hieny ,żeby tylko grosz wyrwać z każdej strony