Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tradzik u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moj 4 tygodniowy synek ma wysypke na buzce. Przejrzalam praktycznie caly internet i jestem prawie pewna ze to tradzik. Sa to takie male krostki niektore czerwone a niektore takie jak zaskorniki. Zaczelo sie to pojawiac tydzien temu i mam wrazenie ze przybywa. Jest to tylko na buzi. Czy ktos moze wie czy to rzeczywiscie moze byc tradzik i jak to pielegnowac Kiedy to zniknie? Czy znikna wszystkie krosty odrazu czy pojedynczo jak dlugo moze to trwac? Bylam u pediatry powiedziala zeby wszystko prac w proszku dla dzieci bo to moze uczulenie na nasze proszki. Robie tak ale nie znika. Mysle ze to jednak tradzik bo to go nie swedzi. Bardzo prosze o jakies rady. Pozdrawiam

Gość gość
Ta wysypka-trądzik to normalna rzecz u noworodka i młodszego niemowlaka. Dziecko zaczyna przechodzić z hormonów mamy na swoje. Niczym tego nie smaruj, myk dziecku buzię przegotowaną woda 2 razy dziennie ewentualnie możesz raz dziennie nasmarować pokarmem, jeżeli karnisz piersią. Chociaż ja robiłam to bardzo rzadko, bo się na buzi robiła taka zaschnięte maska. Jak długo będzie się utrzymywał ciężko powiedzieć, bo to zależy od dziecka. Mój pierwszy syn średnio mocną wysypkę przez ok 1,5 miesiąca, a teraz drugi był obsypany bardzo mocno przez prawie 3 miesiące. Na początku próbowałam maści i innych specyfików polecanych przez lekarza i nic to nie dało. Te krostki będą jedne znikać, a drugie się pojawiać, tak więc się nie denerwuj. Najważniejsze żeby nie swędziały,wtedy wszystko jest ok.

Gość gość
Za błędny i styl pisania przepraszam. Piszę z pociągu i korzystam z telefonu.

Gość gość
Moja corka miala tradzik prawie 3 miesiace. Zsypana byla strasznie. Ja za rada poloznej przemywalam rumiankiem. Stopniowo schodzi. Trzeba tylko pilnowac higieny buzki.