Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Weekend bez dziecka. Co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Znajomi zaprosili nas na weekend i mam spory dylemat czy jechać czy zostać z dzieckiem. Na początku myślałam że pojedziemy z dzieckiem ale nie bardzo ma to sens bo w sobotę ma być impreza (urodziny znajomego). Pozatym znajomi dali nam do zrozumienia ze wola żebyśmy przyjechali bez dziecka. Dziecko ma 2 lata i w tym czasie byłoby pod opieką babci. Stresuje się bo nigdy tak długo nie zostawal. Z resztą złe znosi nawet krótkie rozstania. Z drugiej strony 2 lata nie miałam okazji spędzić czasu sama z mężem i znajomymi. Czy zostawislyscie dzieci na parę dni? Jak to znosily?

Gość gość
po pierwsze, skoro znajomi dali do zrozumienia że macie być bez dziecka ,to nawet do głowy bym mi nie przyszło jechać z dzieckiem.absolutnie nie do przyjęcia .jeżeli nie macie ochoty to nie jedźcie lub zostawcie jeżeli macie z kim.w końcu chyba nie jesteś przyspawana do dziecka?

Gość gość
Chcieliśmy jechać z dzieckiem zanim znajomi dali nam do zrozumienia żebyśmy przyjechali bez. Nie jestem przyspawana do dziecka, może zostać z babcią. Chodzi mi tylko o to ze trochę się obawiam jak dziecko to zniesienie. Z resztą nie raz słyszałam że tak nie wypada.

Gość gość
Żartujesz autorko? Zastanawiasz sie czy 2 latek da radę 2 dni posiedzieć z babcią? Przecież to już duże dziecko... Dziwisz się ze źle znosi Twoje wyjścia? Dla mnie to nic dziwnego bo skoro nie jest przyzwyczajone i siedzi z Tobą 24 godziny. Ciekawe jak będzie z przedszkolem bo u nas dzieci w wieku 2,5 roku już mogą chodzić do przedszkola. Nie wyobrażam sobie 2 lata nie mieć czasu dla siebie i chwili z mężem bez dziecka