Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wycieczka za granicę

Polecane posty

Gość gość

Planuję na przyszły rok wybrać się z koleżanką za granicę. I dla mnie i dla niej będzie to pierwszy taki wyjazd. Marzy nam się coś takiego, gdzie będzie można coś pozwiedzać, ale priorytetem jest po prostu poznanie nowego miejsca i dobra zabawa :) To ma być raczej taki samodzielny wyjazd, nie w grupie wycieczkowej. Moim marzeniem jest od zawsze Irlandia, ale to niekoniecznie pomysł na pierwszą wycieczkę. macie jakieś inne propozycje?

Gość gość
Nie interesuje mnie niczyja opinia na temat moich marzeń, serio, daruj sobie :D

Gość gość
lećcie do włoch pięknie tam jest, przyjaźnie i dolecieć można w wiele miejsc tanio. albo do czech

Gość gość
Irlandia jest piekna ale BARDZO BARDZO droga

Gość gość
Co za pusty palant... ciekawe, co ma ciekawego do roboty w życiu oprócz zatruwania forum :D nie przejmuj się Byłam w Irlandii, podobało mi się. Prawdą jest, że do zwiedzania za dużo nie ma, za to zabawa przednia. Warto zaglądać do knajp wieczorkami :D I na dodatek jest naprawdę ładnie. Ale na pierwszy raz wybierzcie może coś oklepanego, faktycznie Włochy, Francja, obejrzycie znane zabytki, nie zagubicie się na obczyznie

Gość gość
mi sie bardzo podobalo W Szwecji :P Polecialam, kupilam przed wylotem dowod z clubcard com pl zeby miec jakby byl potrzebny i lajtowo wszystko robilam :D super sprawa ze tak teraz mozna , haha :)

Gość gość
Zacznij od Europy :) Polecam Włochy - pieknie i nie drogo,ciepło,klimat idealny dla osób lubiących gorąc,plażę,ale i zabytki,stare kamieniczki.Wenecja przepiekna,Bibione idealne na relaks,plażę,i dobre jedzonko :) Holandia - równiez polecam.Amsterdam cudowny,można przeplynąć statkiem po kanałach w Amsterdamie,napic się dobrego piwa,posłuchać ludzi grających na ulicach i Madame Tousand- galeria figur woskowych,przepięknie zrobionych.Rotterdam w Holandii i miniaturowe państw - cudo! Ogolnie Holandia jest pięknym krajem.Polecam również Belgię,Antwerpię - czuję się tam jak Alicja w Krainie Czarów.Duzo do zobaczenia,i tanie papierosy ;) Niemcy też są godne zobaczenia np.katedra w Kolonii,Dusseldorf,czy ogromne ZOO w duisburgu włącznie z Delfinarium. Dla każdego coś miłego.Anglia - hahah plecam również bo sam Londyn jest wart zobaczenia BIG BEN i te sprawy,ale byłam tam raz i chyba raczej więcej nie pojadę,za duzo ludzi ,a ceny czasami wziętę z kosmosu.Ogólnie drogo.Chorwacja - jesli lubisz równiez gorąć,i kamieniste plaże to idealny wypad na urlop,i bardzo tanio jeśli chodzi o jedzenie czy wynajęcie pokoi - agroturystyka.Nic tylko się opalać.Czechy i Praga - cudowny klimat, duzo kafejek,piwa,i mozna spacerować do woli. Tych miejsc jest wiele... ale to od Ciebie zalezy gdzie sie wybierzesz z koleżanką. Ja napisałam te miejsca gdzie czyłam się rewelacyjnie,i napewno jeszcze nie raz tam będę :)