Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kazdej kobiecie w ciązy powieksza sie biust?bo ja mam maly..

Polecane posty

Gość gość

czy kazdej kobiecie w ciązy powieksza sie biust?bo ja mam maly..

Gość gość
mam bardzo maly biust od zawsze ...i to jest najwiekszy moj kompleks.mam pytanie do was ..czy to mozliwe ze w ciazy mi sie jeszcze powiekszy ?czy raczej nie mam na co liczyc skoro od zawsze byl malutki? jestem w pierwszym miesiacu ciazy i na razie nie widze zmian:(:(

Gość gość
Powiększa się i to dość mocno w ostatnich miesiącach ciąży oraz na czas karmienia piersią. U mnie to dużo ludzi zauważyło z rodziny i znajomych, nawet niektórzy obcy faceci na ulicy sie potrafili mi gapić tam i się uśmiechać. Ale nie podniecaj się bo jak skończysz karmić to biust zmaleje ci spowrotem i będzie nawet gorszy niż przed ciążą, zostaną ci dwa flaczki. Ja jednak nie ubolewam z tego powodu. Nigdy się nie utożsamiałam z tą częścią ciała. Moją tożsamością była zawsze szczupłość, długie nogi i długie włosy.

Gość gość
przed ciążą miałam najmniejsze możliwe A (nosiłam staniki, żeby nie mieć płaskiej klaty). w ciąży piersi mi nie urosły (tyle o ile woda się zatrzymała w całym ciele pod koniec), jedynie uwidoczniły się na nich żyły. w ciąży przytyłam 11 kg. myślałam, że po porodzie nagle urosną wraz z pojawieniem się mleka. teraz karmię piąty miesiąc, a piersi urosły trochę dopiero jakoś w drugim miesiącu, kiedy moja laktacja się ustabilizowała. na sali porodowej, kiedy dawali mi pierwszy raz małą do karmienia, aż było mi głupio, że przytykam malutką do takiego pryszcza, nawet się tłumaczyłam położnej, że nie jestem zbyt piersiasta i nie wiem, czy mała będzie chciała ssać. a mała była zachwycona, od początku pięknie ssała, w drugim miesiącu zażegnałyśmy wszystkie problemy laktacyjne i jest fajnie. z miesiąca na miesiąc kp piersi rosną odrobinę, ale szczerze? spodziewałam się, że bardziej urosną, teraz mam małe B i widzę już, że po skończeniu karmienia zostaną mi dwa małe smutne zwiski :P

Gość gość
W pierwszej ciąży bardzo mi się powiększyły piersi i miałam dużo pokarmu w kolejne już nie i nie miałam tyle pokarmu

Gość gość
Dwa razy bylam w ciazy i chwilke karmilam. MOje piersi z małego A, zrobily sie wielkosci duzego A ;)

Gość gość
mojej siostrze z malego b powiekszyly sie do rozmiaru e..smiesznie to wygladalo.takie wielkie cyce jak donice a wczesniej plaska.

Gość gość
Niestety nie i też nad tym ubolewam, chociaż na chwilę bym chciała mieć duże ;). Mi tylko przy karmieniu się jeden rozmiar powiększyły, ale tego nie było widać ;). Teraz jest w 2 trymestrze drugiej ciąży i ani drgnely ;), co najwyżej lekko nabrzmiały pod wpływem hormonów.

Gość gość
Ja przed ciąża miałam dwa małe pryszcze miseczka a, biust lekko powiększył się w 3 trymestrze a na początku laktacji urosły mi ładnie co miseczki c, teraz karmię 4 miesiąc i już trochę zmalaly

Gość gość
Mnie z d powiekszyl się na ee. Teraz w drugiej w 4 miesiącu na razie nieznacznie

Gość gość
Nie ma takiej miseczki jak "ee". NIe ma też takich rozmiarów jak "D" czy "A", sama litera NIC nie znaczy (80A to miska sporo większa niż 65C). Kiedy wy się kobiety nauczycie dobierać staniki i przestaniecie sobie krzywdę robić?? :o