Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

możecie się za mnie pomodlić

Polecane posty

Gość gość

Siedzę niedaleko miski jest mi tak niedobrze z nerwów. Do 12 godz mamy mieć decyzję w sprawie kredytu hipot. To już drugie podejście, pierwszym razem negatywna decyzja. Mamy dziecko i to dla banku minus. Zdolność nam wychodzi na 200 tyś zł, chcemy 150 tyś. I mamy takie trudności. Tak bardzo się martwię.

Gość gość
Serio??? To ile zarabiacie i gdzie pracujecie, że tak mała zdolność? A może bardziej by się opłacało gdyby sam mąż albo sama ty wystąpił o kredyt - u mnie kredyt jest tylko na męża choć oboje pracujemy i mamy 1 dziecko, tak się lepiej kalkulowało bo mąż zarabia 2xtyle co ja. Nawet jeśli teraz się nie uda to próbujcie, kombinujcie, powodzenia!!!

Gość gość
Mamy razem 4600 zł. Wiem niewiele. Niestety straciłam dobrą pracę i jest jak jest. Czasami życie bywa brutalne. Wkład własny w gotówce: 300 tyś zł. Mamy 2 kredyty: 1 na samochód i jeszcze z działki zostało do spłacenia z 40 tyś zł. Ogólnie porażka.

Gość gość
Z tego co wiem to mąż sam nie może wystąpić o kredyt hip. Mamy w planie dom.

Gość gość
Dużo tych kredytów. Nie boicie się brać kolejny.? Skoro macie 300 tys. to może zacznijcie budowę. Na stan surowy wystarczy. Będzie to dodatkowe zabezpieczenie dla banku. Wy w tym czasie splacicie tą działkę i może praca lepsza się znajdzie.

Gość gość
Autorko, pomyśl racjonalnie: kredyt na samochód kredyt na działkę chcesz kolejny kredyt hipot pensja 4600 RAZEM Dziecko Spłata takich kredytów? A gdzie utrzymanie bieżące, rachunki, nie daj Boże jakieś niespodziewane koleje losu? Na litość boską, kobieto...

Gość gość
Nie mamy już gdzie mieszkać. Tak się wcześniej wahaliśmy, ja się bałam i wyszło jak wyszło. Nie chcemy kupować mieszkania. Postanowiliśmy zaryzykować. Nie wiem czy będzie gorzej. Ten rok był tak zły, że teraz może być już tylko lepiej. Płacilibyśmy tylko 1 ratę około 780 zł. W tym hip. miała być skonsolidowana działka i samochód.

Gość gość
A co ma modlitwa do tego? Bank i tak już wie swoje wiec modły nie pomoga.

Gość gość
Na życie zostałoby 3800 tyś zł. Przeżyjemy raczej za to. Zresztą wiem jak to jest mieć 15 tyś i wiem jak się widzi tylko 2 tyś zł. Dostaliśmy niezłą lekcję.

Gość gość
150 tysięcy to malutki kredyt pod hipotekę, dacie radę. Autorko daj znać po 12 jaka decyzja - trzymam kciuki!!!

Gość gość
Ale skoro piszesz że macie 300 tysięcy wkładu własnego to czemu nie spalicie z tego auta i działki? I jeśli macie tyle kasy to 150 czy 200 tysięcy przy tym to Pikuś. A co to będzie za dom za 500 tysięcy?

Gość gość
Nie spłacimy bo będzie nam brakowało. Jak bierzesz hip. to bank wylicza, że dom ma kosztować tyle i tyle. Jest konkretna kwota a nie tyle ile my zakładamy.

Gość gość
i mam odpowiedź. niestety muszę czekać do jutra. dzisiaj się niestety nie uda

Gość gość
To jutro tu napisz, bo my też czekamy z Tobą :) Będziemy pić szampana jutro, zobaczysz :D

Gość gość
Autorko, a napisz jeszcze, czy składaliście wniosek do banku sami czy przez doradcę? Bo dobry doradca potrafi zdziałać cuda! Na pewno jest to warte tych paru stów więcej, które on zarobi a ty masz spokojną głowę i większą szansę na kredyt.

Gość gość
Bezpośrednio w banku składaliśmy. Może to błąd. Dzięki za słowa pocieszenia, bardzo się to liczy. Może byłoby lepiej na świecie gdybyśmy się słownie, duchowo wspierali.

Gość gość
dziewczyno... my wrcocilismy z zagranicy z oszczednosciami rzędu 200 tysiecy. Zarobki na poziomie 20 tys brutto a dla bankow nie mamy od roku żadnej, ŻADNEJ zdolności kredytowej. Ale zycze Ci powodzenia, wiem jak to jest :)

Gość gość
bog tu za duzo nie pomoze :P

Gość gość
Wiem, że nie. Generalnie modlę się do zmarłej babci i ją proszę o pomoc. Problem w tym, że w banku wszystko wylicza system. Nie liczy się, że mamy wkład własny, nie pijemy, nie palimy, staramy się jak możemy tylko liczy się nie wiadomo co. Chyba to w jakim nastroju jest system.