Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo czekać jeszcze na przelew od pracodawcy

Polecane posty

Gość gość

Witam, zmieniłam pracę, ale jeszcze 2 dni października pracowałam u poprzedniego pracodawcy. Pracodawca dał pismo, że przeleje wynagrodzenie na wskazany przeze mnie rachunek bankowy w terminie wypłat. Zawsze wypłaty były na 1go. Pracownicy u poprzedniego pracodawcy dostali wypłatę w tym mcu 31.10 bo 1 to święto. Dziś jest 3 na koncie dalej pusto. jak długo jeszcze czekać na przelew zanim mam sie upomnieć? Niby to nie duże pieniądze ale czemu mam je darować pracodawcy?

Gość gość
no to dzwoń i się upomnij dlaczego nie ma pieniędzy/

Gość gość
Pojdz do Panstwowej Inspekcji Pracy.ich mozesz spytac.zlozyc wnoisek o kontrole na miejscu,nadgodziny itp.,ja z kazda p*****la do nich latam mimo ze kilka razy przekartkowalem kodeks pracy.nic nie kosztuje to.w tym roku moja cierpliwosc sie skonczyla i gram ostro.nawet z prawnikow nie korzystam bo to tez cwaniaki.

Gość gość
Może zadzwoń i sie zapytaj czy przelew poszedł? Czasami cos sie przegapi, przez nieuwagę a nie ze złej woli i po co robić aferę?

Gość gość
Zadzwoń i zapytaj. to twoje pieniądze, masz do tego prawo. Mnie mój pracodawca dopiero w tym tygodniu wypłacił wypłatę za czerwiec, wisi mi jeszcze za wrzesień i paxdziernik. Razem 7,5 tyś. Co kilka dni dopytuję, to w końcu moje pieniądze. O zwroty z rozliczenia faktur nawet się nie dopominam. Złożyłam już wniosek o kontrolę do PIP. Równolegle szukam innej pracy. Trzymajcie kciuki, zeby się udało, przy dwójce małych dzieci i wydatkach od 1go do 1go brak jednej wypłaty w rodzinie to srednio fajna sytuacja:(

Gość gość
Idz do PIPu najpierw.najlepiej jutro.bo moze pracodawca cie oszukal a konczy ci sie czas na odwolanie do sadu pracy.idz i niech cie sparwdza umowe,wypowiedzenie,swiadectwo pracy.jak pracowalas min.6mc to nalezy ci sie 1 miesiac wypowiedzenia-platny wg.nowych przepisow.

Gość gość
Jak mialas umowe na czas okreslony a przepracowalas 3lata to umowa przechodzi na czas okreslony.i wtedy masz platne 3 mc wypowiedzenia i pracodawca musi podac przyczyne wypowiedzenia.

Gość gość
I nie dzwon.pisz list i wyslij poleconym.zrob kopie ksero i napisz ze zrobilas kopie.telefon nic nie da,nie ma dowodu.

Gość gość
Masz moze jeszcze nie wykorzystany urlop za ktory kasa ci sie nalezy.

Gość gość
I niczego nie podpisuj co ci podaje pracodawca !!! zadnych podpisow na niczym !!!

Gość gość
A co masz na umowie? Jaki termin wypłaty? Bo po tym terminie możesz się upominać.

Gość gość
14:23 a podaj podstawę prawna tego że umowa automatycznie przechodzi w umowę na czas nieokreślony? Bo piszesz głupoty jakich mało