Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"Nikt w naszej rodzinie niepowinien mieć takiego imienia" WTF!?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 miesiącu ciąży. Pojechaliśmy na wszystkich świętych do rodziny męża, standardowo rozmowa zeszła na dziecko. Pochwaliliśmy się jakie imię wybraliśmy i teściową trochę zamurowało. Powiedziała, że nikt w naszej rodzinie niepowinien mieć takiego imienia. Teść ją poparł, ale nie chcieli nic powiedzieć. Mąż nie wie o co chodzi. Wybraliśmy zwykłe, normalne imię - Tomek. Nie wiem co robić w takiej sytuacji, teściowie wyglądali na poruszonych. Chyba traliśmy na jakiegoś wyklętego członka rodziny. :P

Gość gość
Może jakaś tragedia w rodzinie? Nie macie kogo podpytać? Jakieś rodzeństwo teściów albo coś?

Gość gość
ciekawa historia

Gość gość
Nawet jeśli chodzi o przykre wydarzenie, to skoro ich syn o niej nie wiedział to chyba jednak nie problem przyszłych rodziców? Nie można od nikogo wymagać, ze będzie wróżył historię do 5 pokolenia wstecz czy na pewno Jasiek, to nie był cioteczny stryjek kuzynki Stefana co to się powiesił więc imię Jan się będzie niemiło kojarzyć.

Gość gość
A może ta historia jest tak tragiczna, że rodzice nie chcieli dzielić się tym z dziećmi (czyli z mężem autorki)? Może warto się zastanowić i dowiedzieć o co chodzi?

Gość gość
pewnie jakaś tragedia, o której nie wiecie. A bardziej, na wesoło, to jak z tego kawału: Nazwiemy goTomasz. nie chciałaś w d...., to masz

Gość gość
jejku u meza w rodzinie jest wyklety wujek Andrzej ktory zg****il kuzynke i normanie nie ma mowy o imieniu andrzej

Gość gość
Mąż próbował podpytać mamę, ale nic mu nie powiedziała. Tylko zeby zostawić to w spokoju. On sam nie kojarzy, żednego wujka, który umarl w tragicznych okolicznościach lub spowodował jakiś wypadek czy coś w tym stylu. Wiec jeśli coś sie działo to albo jak był mały, albo jeszcze przed jego urodzeniem. Musilibyśmy podpytać rodzenstwo teściowej, ale watpie czy czegoś sie dowiemy i czy powinniśmy drążyc temat. ;/

Gość gość
Dokładnie, od razu pomyślałam o czymś takiego kalibru jak gwałt, bo raczej nie chodzi o jakąś pierdołę. Dlatego mówię, że warto się dowiedzieć o co chodzi i może przemyśleć zmianę imienia.

Gość gość
Jak nie chodzi o p*****le to powinni powiedziec. Sa dorosli, rodzi im sie wnuk to raczej nie czas na tabu i wuelkie sekrety - szczegolnie jesli oczekuja od kogos czegoś. A sporo jest tez przypadkow uprzedzeń i wymyslow by od razu myslec o jakichs zbrodniach.

Gość gość
Zmienimy na Antosia, ale intryguje mnie i męża ta historia.

Gość gość
Nawet "na grobach" rozglądałam się za grobem z takim imieniem i nazwiskiem, ale nic.

Gość gość
Gdyby to był zmarły brat twojego męża, czy poronione dziecko, które tak miałoby mieć na imię, to chyba by nie było takiej reakcji. Też myślę, że to mógł być jakiś gnojek, co skrzywdził twoją teściową. Albo gwałt, albo debil matrymonialny. Ona nie chce do tego wracać, uszanuj. Daj inne imię. Może teściowa ci kiedyś powie. Na pewno nic na siłę.

Gość gość
Może Twój mąż jest synem niejakiego Tomasza...dzieckiem z gwałtu...

Gość gość
Mąż jest bardzo podobny do swojego ojca. :) wiec ta opcja odpada. Tak jak pisałam rezygnujemy z Tomka, mam bardzo fajną teściową i nie chce robic jej przykrości.

Gość gość
a moze to jakis kochanek tesciowej ;]

Gość gość
Może brat teściowej/teścia - np . umarł w ZK :( siedział za jakieś straszne lub "krzywe" paragrafy ..:(

Gość gość
może to syn teściowej , który zmarl gdy był maly

Gość gość
Trochę szkoda, bo bardzo ładne imię, ale dobrze, że szanujesz teściową, to bardzo rzadkie na kafeterii.

Gość gość
Może twoja teściowa miała brata? syna? poroniła i planowała takie imię?

Gość gość
Moglas zapytac dlaczego tak uwaza. Mowic nie umiesz tylko na forum sie pytasz ?

Gość gość
Przecież pisała że teściowa nie chciała powiedzieć.