Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tych 4 tyś. za urodzenie niepelnospeawnego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy to ma być przekupstwo?

Gość gość
4 tysiące miesięcznie? Wchodzę w to...

Gość gość
4 tys zdrowia temu biedakowi nie zrekompensują.

Gość gość
A co z tymi ktorzy juz maja niepelnosprawne dzieci na wychowaniu ?

Gość gość
Na miesiąc czy jednorazowo ? Mentalność Polaków jest tak absurdalna że jak robią dzieci tylko o wyłącznie dla 500+ to zlecą się Karyny i specjalnie będą w ciąży pić i palić, coby nagrodę w postaci kilku tysięcy za to dostać. Niestety dużo jest takich osób i bez tego, a teraz będzie jeszcze więcej.

Gość gość
4 tysiaki jednorazowo i męka do końca zycia...

Gość gość
jednorazowo 4 tysiaki. Żeby ochrzcić jak wódz nakazał a potem bida pogrzeb. Może wystarczy. Kościół znów zarobi. Na psychologa dla matki patrzącej na poczwarkę którą urodzi a ta w mękach niebawem umrze, już nie starczy... Jakim trzeba być potworem, żeby coś takiego proponować :(

Gość gość
_Nie wierzę... to chyba jakiś żart?

Gość gość
to nie żart, tylko decyzja pani premier wczorajsza

Gość gość
Ja juz dzisiaj powiedziałam niech sobie w dupę to wsadza

Gość gość
Co oni jeszcze wymyślą? przeciez to chore...

Gość gość
a co to znaczy autorko tyśęcy ? co to za słowo, możesz wytłumaczyć ?

Gość gość
JAK można coś takiego proponować? na jak dlugo starczy ta kwota? ile kosztują rehabilitacje, prywatne wizyty, opieka itd... To się w głowie nie mieści...

Gość gość
przeciez to jest cały obszerny program pomocy takiej matce a 4 tys. to tylko jedna z wielu czynników tzw becikowe.Nie wiem jakim trzeba byc tępym zmanipulowanym debilem żeby rzucać się i wypominać że to mało, że tyle wszystko kosztuje.PO/PSL nic nie dawali ludziom tylko kradli dla siebie i swoich rodzin i to zadowalało, nie wiem jak tak mozna się dać zmanipulować żeby pluć na ten program nie znając nawet jego całości, nie podejmując nawet wysiłku żeby się zapoznać jakie propozycje są dalej - udostępnienie rehabilitacji, asystenta rodziny , zwolnienie z niektórych opłat , wiele niepłatnych usług typu zawiezienie do szkoły itp tylko drzeć ryja i pruć bo tak tvn i feministki kazały, nie macie własnego mózgu tylko musicie powtarzać co wam te złodzieje powiedzą bo chcecie uchodzić za światłe.

Gość gość
żenada. Jezeli jakas kobieta chce powolac na swiat chore i cierpiace dziecko nieswiadome co sie wokolo dzieje, nieprzydatne nikomu(brzmi brutalnie ale taka prawda),uzaleznione od innych ludzi i ich pomocy i co najwazniejsze-chce byc nieszczesliwa do konca zycia za cztery tysiące to niech bierze.Powodzenia

Gość gość
pis to chujee

Gość gość
15.59 Życzę ci, żebyś otrzymała te 4 tysiące i całą tę opiekę dalej. Obiecanki, cacanki. Szczególnie kiedy urodzisz dziecko z mózgiem na wierzchu i oczach na szypułkach i będziesz patrzyła jak przez 10 dni w męczarniach umiera! Powodzenia antyfeministko!

Gość gość
do 15.59: Widać Tobie już mózg wyprano... szkoda czasu na dyskusję z tobą

Gość gość
16.52 - a dlaczego uważasz że te 4 tys. to jest przymus rodzenia ? na jakiej podstawie wysnuty taki morał ? To jest własna wola, jesli ty będziesz w ciązy z potworkiem bez mózgu i oczami na szypułkach i będziesz chciała usunąć to usuniesz, nikt ci tego nie zabroni w czym masz problem ? dlaczego uważasz że 4 tys to nakaz policyjny urodzenia ? Włącz myślenie

Gość gość
15.59: A ile wzięłabyś " takich dzieci " na wychowanie? Czy ty masz pojęcie jak to wygląda w życiu?

Gość gość
16.57 Skąd przymus? Pogadaj z dr Chazanem, chyba że nie słyszałaś o tej bestii, która zmusiła matkę do urodzenia czegoś takiego.. I nawet tych 4 tysi na otarcie łez jej nie dał

Gość gość
A skąd taki matoł ma to wiedzieć?

Gość gość
Poza tym powiedz, z iloma takimi nieuleczalnie chorymi, powykrzywianymi koszmarkami miałaś do czynienia? Ile ich wychowałaś, bądź chociaż byłaś z nimi w zakładzie opieki paliatywnej jako wolontariusz? Potem pogadamy. A nie, że winien ten czy inny kanał tv. Ty pewnie oglądasz tylko jeden kanał, pojedź wobec tego do kościelnego ośrodka dla takich dzieci, gdzie zakonnice "zajmują" się tymi poczwarkami poprzywiązywanymi do łóżek... Nie masz pojęcia o czym mówisz, pisząc takie bzdury!

Gość gość
to jest program dla kobiet które będą chciały urodzić takie dziecko , np z zespołem Downa, to nie oznacza że jeśli popieram wybór takiej kobiety że ja pragnę chorego dziecka i chcę wychowywać takich 10 . To jest wybór kobiety która chce urodzić, rozumiesz czy jeszcze nie ? to nie jest nakaz dla ciebie. Program ogólnie popiera życie człowieka nie wartościowując je pod wzg urody, zdrowia, wysokiego iq itd dziecko jako produkt który ma być "idealny" a w przyszłości jako dorosły najlepiej niech pracuje 11 godzin na dobę w korporacji bogatego państwa i mnoży zyski - bo wtedy jego życie jest coś warte.A jeśli lewaki uznają że twoje życie jest bezwartościowe to usunąć bo "nieprzydatny" produkt.Podobne do polityki Hitlera jako tworzenie rasy doskonałej. To jest program dla kobiet które nie dostosowują się do polityki dziecka jako produktu doskonałego i decydują się urodzić dziecko np z zespołem Downa albo dziecko bez rąk. Nie wiem jak to wytłumaczyć żeby zostało zrozumiane.To nie jest atak na kobiety ogołem.

Gość gość
17.11 - nie pisz o rzeczach których nie rozumiesz.I nie buduj teorii podsumowujących człowieka którego nie znasz, widać jaka bidota emocjonalna z ciebie.Górnolotne straszenie i pisanie że się nie znam.pracuję w domu dziecka również z dziećmi chorymi więc nie trafiłaś samozwańcza wróżko

Gość gość
wspólczuję tym dzieciom, które oddano ci pod opiekę. Sorry - jak piszesz "produktom" :(

To nie jest atak na kobiety ogołem. Nie. To jest jałmużna, ochłap rzucony żeby zamknąć psu pysk a samemu pokazać jacy to my jesteśmy z***biści. Dajmy na to ,że się mylę. Pisane coś tam było o rehabilitacjach i innych ulgach. O czym mogą zapewniać ludzie chcący skasować NFZ a koszty służby zdrowia zwalić na puste kasy samorządów? I czy szczerze ktoś coś powie w jakim wieku te dzieci miałyby być rehabilitowane? Moim zdaniem jest to spłacanie zobowiązań wobec kleru i gra na uczuciach mało myślących ludzi. Ale to tylko moje zdanie Tylko dzieci i poświęcenia rodziców żal :(

Gość gość
znam rodzinę, która przez 20 lat opiekowała się córką "warzywkiem". Dwa wraki ludzkie. No, ale co tam, najważniejsze, że dziecko się urodziło, prawda?

Gość gość
17.12 Z ciebie to dopiero marny produkt...