Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja a antybiotyki

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam pytanie dotyczace antykoncepcji a antybiotykow. Przez 9 dni bralam antybiotyk od 10 dnia cyklu. Jak wiadomo przy antykoncepcji miesiaczka jest regularna. Wczoraj mialam dostac miesiaczke ale jak narazie brak jej. Czy antybiotyki mimo antykoncepcji mogly ja opoznic?

Gość gość
Prosze o pomoc

Gość gość
Czy w tym czasie się bzykałaś?

Gość gość
Noo tak

Gość gość
a zabezpieczałaś się dodatkowo?

Gość gość
Nie nie zabezpieczalismy sie

Gość gość
No to mozliwa jest ciąża.

Gość gość
W nocy dostałam plemienia prawie niezauważalne czy według was powinnam zrobić mimo to test?

Gość gość
plamienia zdarzają sie również w ciąży -zrób test.

Gość gość
Dziewczyno czy Ty ulotek nie czytasz?! Pewnie zaszłaś, bo antybiotyk osłabił działanie anty... Przez takie jak ty krążą legendy, że brała regularnie, nie zapomniała i w ciążę zaszła. Ludzie!

Gość gość
No gratulacje. Moja znajoma tak zaszła w piersza ciążę. Antybiotyk przez 4 dni brała i wystarczylo

Gość Dalinea
Dziwi mnie, że lekarz nie zapytał o przyjmowane leki dając antybiotyk. Moja internistka jak dawała mi antybiotyk zapytała i jak się dowiedziała, że biorę Vibin to powiedziała, że w tym czasie powinnam się dodatkowo zabezpieczać. To konieczne zarówno przy jedno jak i dwuskładnikowych tabletkach.

Gość gość
Właśnie dostałam miesiączki wiec nie wiem czy pomimo zrobić test

Gość adawed
Mnie lekarz wypisując Belarę wytłumaczył wszystko, nawet to co robić jak będę brała antybiotyk. Chociaż te tabletki są chyba jedyną przebadaną formą antykoncepcji hormonalnej to dobrze zabezpieczają przed ciążą.

Gość vegata
Przecież plastry działają tak samo jak tabletki, tylko droga podawania hormonów jest inna. Moim zdaniem to lekarz powinien zadecydować i powiedzieć dziewczynie jak to jest z tymi antybiotykami podczas łykania pigułek

Gość Salmonna
Jak brałam Vixpo to lekarz mi kazał przez czas brania antybiotyku dodatkowo się zabezpieczać, ale nie zalecił mi przerwa nia antykoncepcji. Myślę, że to w zupełności wystarczy. Co do plastrów nie wiem, więc się nie wypowiem, bo mnie ta forma antykoncepcji nie przekonała.

Gość drostka
Ciekawe czy tu ma coś do rzeczy system przyjmowania? Z tego co wiem Vixpo przyjmuje sie w systemie 24+4, a ktoś pisal o Vibinie, który bierze się tabletki w systemie 21 + 7 , ale są też np Limetik, który bierze się w pełnym systemie 28. Pewnie o wszystkim indywidualnie powinien decydować lekarz.