Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę mieć białaczke?

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo podwyższone ponad normę leukocyty, limfocyty u neutrofile we krwi i MCHC niskie i bardużo niskie żelazo we krwi

Gość przerost tresci nad forma
gdyby tylko takie objawy świadczyły o białaczce to na mecie maratonu każdego zabieraliby na przeszczep szpiku :D idz do lekarza bo te wyniki nic nie znacza w oderwaniu od reszty wystarczy byc zmeczony, miec jakis stan zapalny czy łykać jakiś steryd i już takie są wyniki. pewnei nawet wystarczy życ w stresie. wysycenie hemoglobiny czy jak się to nazywa niskie przy niskim zelazie to norma idzie w parze i u kobiet chyba to normalne ze w zaleznosci od dnia jest niskie. lekarzem nie jestem ale panikujesz, skoro pisac na forum mozesz to nie umrzesz szybko zdazysz do lekarza isc z wynikami. o wiele lepiej miec mniej zelaza niz za duzo :D

Gość gość
A co to znaczy bardzo ponad normę według Ciebie? Bo według niektórych to poziom leukocytów 11 tysięcy jest już baaaardzo ponad normę. Sama mam całe życie 15 tysięcy, taki urok :classic_cool:

Gość gość
gdybym nie miała żadnych objawów to nie poszłabym robić badań, mądrale

11 to norma, poza tym mozesz miec chorobe autoimmunologiczna albo jakies zakażenie wirusowe lub bakteryjne o ktorym nie wiesz bo nie daje objawow(na razie) :D

Gość gość
To napisze inaczej bo nie dociera: mam prawie codziennie migreny, bóle stawów, łatwo robią mi się siniaki z byle powodu, problemy z brzuchem, nierówność źrenic

Gość gość
Jeszcze biorę pod uwagę borelioze bo kiedyś chyba ugryźć mnie kleszcz. Miałam rumień na łydce

gdybym nie miała żadnych objawów to nie poszłabym robić badań, mądrale > gdybyś była taka mądrala jak my to napisałabyś od razu a nie pytała wybiórczo :D aha w ciazy moze jestes wteyd chyba tez leukocyty rosna :D a ty od razu bialaczka. wiem ze przy byle zapaleniu np. wyrostka leukocyty sa ok 20 tys wiec przy bialaczce to podejrzewam ze beda setki tysiecy .

Gość gość
Nie chce mi się nawet pisać z takim idiotom jak ty który ocenia a nie wie jak się czuje

siniaki sa chyba z nadmiaru plytek krwi to niebezpieczne bo prowadzi do zatorow i zakrzepow. norma jest 400 tys. z niedoboru zelaza tez moga byc siniaki. ogolnie to chyba najlepiej isc do lekarza ja nie wiem. o boreliozie cos wiem wiec napisze co wiem. jesli byl rumien po ugryzieniu to na bank masz borelioze ale nie kazda borelioza to neuroborelioza aby bolala cie glowa wiekszosc obejmuje stawy. w boreliozie objawy zmieniaja sie co 4 tyg. i po tym podobno najlatwiej poznać - to info od lekarza . czyli co 4 tygodnie powinnas sie czuc wyjatkowo zle to podobno BARDZO charakterystyczne i latwe do zaobserowania. trzeba zrobic badania ktore i tak nie zawsze potwierdzaja jakis test western kogos koszt ok 80zl (mozna zrobic w sanepidzie)jak wyjdzie pozytywnie to dostaniesz skierowanie na drugi ktory robia w szpitalu, koszt na wlasna reke ok 600zl, a na koncu jets punkcja ze szpiku jak bedzie podejrzenie neuroboreliozy czyli daleka droga przed toba po tym co podalas nie da sie absolutnie zdjagnozowac boreliozy. doradzam zrobic test na wlasna reke i jak wyjdzie pozytywny to isc do lekarza chorob zakazny a nie do lekarzy internistow ktorzy prywatnie masowo lecza borelioze roznymi antybiotykami podawanymi 2 lata bo to dobre sposob zarobku. pelno teraz specow od leczenia tego bo to niezly interes. wlewami w szpitalu mozna sie z boreliozy wyleczyc po dwoch wizytach w sumie to cos ponad miesiac. znam kogos komu objawy ustapily i albo zostal wyleczony albo ilosc tak spadla ze powiedzieli mu ze juz nie musi sie leczyc. leczenie u internisty to kupa kasy i dwa lata o ile wytrzyma ci organizm. podejrzewam jednak hipochondryzm poniewaz najpierw bialaczka teraz borelioza za chwile bedzie hashimoto bo to tez popularne na tym forum :D

skoro nie wpadlas na najprostsza metode czyli isc do lekarza z wynikami to skazana jestes na rady idiotow wiec zamiast marudzic to cierpliwie je czytaj :D nieco bardziej rozgarnieta osoba zapytalaby na forum medycznym czyli ty albo jestes glupia albo masz problemy psychiczne i moze dlatego boli cie glowa :D poczekaj do rana to idiotomów będzie wiecej i dopiero ci leukocyty skocza :D

Gość gość
lekarza mam jutro umówionego musze póki co słuchać takich wszystkooceniajacych na tarczyce też mam badania zrobione i mam za wysokie TSH czy jakoś tak . Na borelioze będę miała wyniki za tydzień

Gość gość
Nie mówię że mam białaczkę tylko pytam bo różne choroby mogę mieć, lekarzem nie jestem. Widzę że zadać pytania nie można na forum bo takie emocje

Gość gość
Debilem trzeba być żeby odpowiadać na temat po to żeby kogoś wyzywać zamiast doradzić, zakompleksiony człowieku. Jakbym chciała to na medycznym bym zapytała ale tu więcej ludzi przebywa

Gość gość
Skoro miałam kiedyś rumień na nodze a w mojej okolicy są kleszcze i od 2 lat źle się czuje to chyba mam prawo podejrzewaćwiczenia że coś jest nie tak ?

Gość gość
Włosy wypadające mi garściami, przytyłam jestem ospała 24h

lekarze pracuja po 16h na dobe srednio wiec ich tu nie ma , to raz a dwa po tak wybiorczym opisie nikt kompetentny ci nic nie powie. pojdziesz jutro to sie dowiesz. ja bym sie martwil tą borelioza ale ty w sumie sama nie wiesz czy ugryzl kleszcz i byl rumien czy nie. moze ci sie zaczelo wydawac jak przeczytalas bo w sumie dziwne by bylo jakby ktos mial rumien po kleszczu i od razu nie poszedl dop lekarza zwlaszcza hipochondryk. podajesz objawy jak ma prawie kazdy, wlosy moga wypadac bo zle, za duzo jesz, masz faktycznie za malo zelaza,opd stresu itd. stad tez ta nadwaga moze, a moze od boreliozy ale nikt ci tego on line nie stwierdzi skoro nawet w testach wychodzi chyba tylko w 30% jesli sa robione po dluzszym czasie. z tego co napisalas nic nie wskazuje na bialaczke takei wyniki mozne miec kazdy wystarczy byle stan zapalny. zęba możesz miec popsutego i stad takie wyniki co tez nikt przez neta nie sprawdzi a juz panikujesz bo do rana na d***e nie wysiedzisz. moze masz owsiki ? zmieniam zdanie i te owsiki jednak wszystko tlumacza :D

Gość gość
miałam rumień ale go olałam, sam jesteś hipochondryk debilu. Żeby tobie sie coś takiego przytrafiło

Gość gość
Chyba napisałam że 2 lata temu miałam czerwoną plamę na łydce kilka miesięcy ale skąd mam wiedzieć że to przez to tak źle się czuje i stad te wyniki? lecz się na łeb padalcu. Mam czekać aż jakieś dziadostwo mi się rozwinie bo jestem hipochondryk?

Gość gość
Zęby mam wszystkie wyleczone, idź się sam przebadać ale u psychiatry

raczej ty, ja sam z soba nigdy nie gadam. plame na lydce mozna miec niekoniecznie od kleszcza stad wniosek ze sama nei wiesz. kolejny raz zmieniam zdanie jednak nie owsiki a zaburzenia psychiczne wszystko tlumacza :D Żeby tobie sie coś takiego przytrafiło >nie musisz sie tez martwic, modlic czy nie wiem co robic bo już za późno :D

Gość gość
Sama ze sobą nie gadam tylko z tobą psychiczny człowieku