Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mąż może wystąpić o zakaz płacenia mi alemntów

Polecane posty

Gość gość

Kiedy dowiedział się po 8 latach że nie jest ojcem - prosze o odpwoiedzi bez oceniania mnie.

Gość gość
Z tego co wiem na zaprzeczenie ojcostwa I zwolnienie z placenia jest jakis czas. Teraz nawet jak testy wyjda negatywne to I tak bedzie musial placic na niczemu winne dziecko. A ze ma zone lafirynde to inna sprawa.

Gość gość
Może wystąpić do sądu o zaprzeczenie ojcostwa w stosunku do dziecka oraz o zwrot poniesionych nakładów finansowych .On łożył na dziecko jako ojciec nie wiedząc że został oszukany przez ciebie i teraz możesz zostać zmuszona do oddania kasy którą wyłudziłaś od męża ,wyłudzenia sa na dodatek karalne. O alimenty zaskarżysz biologicznego ojca dziecka,chyba wiesz z kim zdradziłas męża. Tak na marginesie,współczuje facetowi ,mieć szmatę w domu to cios nożem w samo serce

Gość gość
Oczywiście, że może.

Gość gość
Może a nawet powinien. Mam nadzieję, że znajdzie dobrego prawnika, który pomoże mu to załatwić szybko. Dziecko nie ucierpi bo będzie dostawało coś z funduszu alimentacyjnego, ty będziesz musiała zwrócić mężowi wszystko co do grosza i jeszcze koszty sądowe :)

Gość gość
Z tego co sie orientuję, nie jest to takie proste. Sądy kierują się "dobrem dziecka" i nie chcą stwierdzać zaprzeczenia ojcostwa. Póki co jest frajer, który na dziecko płaci, potem być może będzie musiał płacić budżet państwa. Nie ma tez możliwości odzyskania zapłaconych alimentów. Wielokrotnie wypowiadał się na ten temat SN.

Gość gość
Można wszcząć postępowanie cywilne przeciwko takiej kobiecie i domagać się zwrotu poniesionych kosztów i odszkodowania za straty moralne.