Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

psycholog, psychoterapeuta czy moze coach, kto najlepiej pomaga?

Polecane posty

Gość gość

psycholog, psychoterapeuta czy moze coach, kto najlepiej pomaga?

Gość gość
odpiszcie

Gość gość
Wszystko zależy od oczekiwania, jaki jest problem. Ja spotykam ludzi, którzy mieli za sobą i wizyty u psychologów, i u psychoterapeutów i u psychiatrów, i niestety nie poradzili sobie z problemami życiowymi. Wszystko zależy od specjalisty, od osoby, która udziela pomocy, wsparcia, są tacy którzy pomagają, a są tacy którzy szkodzą. Proszę zawsze sprawdzać co każda osoba oferuje, jak pracuje i na co się koncentruje. Ze swojej strony zapraszam do swojej strony www.bialatecza.com. Łączę wiedzę jak psychologiczną tak i niekonwencjonalną w pracy z ludźmi. Pozdrawiam, Doradca życiowy/osobisty, Tatiana Dzianiszczyk

Gość Klaraka
Ja byłam u psychologa z problemem "zaburzeń relacji społecznych" - czy jakoś tak. Miałam problem z nawiązywaniem kontaktów z "właściwymi" ludźmi, raczej po czasie okazywało się że moje znajomości są "toksyczne", więc zamknęłam się w sobie. No ale ile można siedzieć w skorupie. Dużo czytałam na różnych forach o doświadczeniach innych osób i zdałam sobie sprawę, że czas pójść do specjalisty. Ktoś polecił poradnię Acai. W sumie to nie wiem dlaczego ale spodobała mi się i poszłam. Trudno jest otworzyć się przed drugą osobą i wymaga to czasu, więc po 1. spotkaniu byłam trochę nieusatysfakcjonowana, ale nie poddałam się i poszłam drugi raz. W sumie byłam u niej 5 razy, w przeciągu kilku miesięcy i myślę, że jestem coraz pewniejsza siebie, dużo sama nad sobą pracuję i coraz pozytywniej myślę o innych ludziach. Wiem, że mam jeszcze sporo pracy ale jestem zadowolona z tego kroku. Pozdrawiam

Gość gość
Tylko psychiatra/psychoterapeuta. Jak ma ci pomoc "coach" który trąbi o osiągnięciu sukcesu a sam nic nie osiągnął? To tylko fałszywe porady, zarabia na wmawianiu szarej masie że są beznadziejni. Osoby które zmieniły swoje życie na lepsze i poprawiły je na lepsze to przede wszystkim dzięki samozaparciu, swojej pracy i pomocy bliskich.

Gość gość
Według mnie zdecydowanie coach, miałem ostatnio szkolenie w firmie z trenerem sprzedaży http://trenersprzedazy.com.pl i jesteśmy miło zaskoczeni efektywnością szkolenia