Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy po cc dam radę sama ?

Polecane posty

Gość gość

Do szpitala pojadę sama, ale boje się że nie dam rady wrócić sama. I nie dam rady z noworodkiem sama.

Gość gość
Przecież mąż Cię pewnie dobierze, zawiezie. Co za problem wziąć wolne ?

Gość gość
Mnie chłopak zostawił w 7 miesiącu ciąży. Rodzice moi od ponad 10 lat nie żyją, rodzeństwa brak,ale poradziłam sobie a byłam w ciąży bliźniaczej. Do szpitala pojechałam taksówką wróciłam też taksówką a torbę do szpitala zapakowam 4 mies przed porodem wcześniej dlatego że nie lubie nic zostawiać na ostatnią chwilę. Obecnie mam 30 lat, 2 synków w wieku 4 lat nie wyobrażam sobie życia bez nich, staram się być dobrą matką ale to się okarze w przyszłości mój były chłopak ani razu nie odwiedził damiana i patryka. Na pewno sobie poradzisz też miałam cc i sobie jakoś poradziłam z noworodkami.

Gość gość
Od razu cieplej na sercu, gratuluje Ci.

Gość gość
Wyszlas z dwoma nosidelkami po cesarce bez niczyjej pomocy sama?:) wow! Podziwiam i do tego jeszcze torby szok no szok. Jak to uradzilas kilka dni po operacji;)

Gość gość
Szwy ci nie poszly? Dwoje dzieci w fotelikach do tego torby? To zaradnosc czy sciema? Heh

Gość gość
Kobieta to silne stworzenie dasz rade.

Gość gość
Spokojnie, dasz radę. Ja też samotna matka, przeszłam cesarkę i nie roztkliwiałam się nad sobą. Musiałam podołać i podołałam.

Gość gość
A ja mimo tego ze mam rodzinę to i tak się obawiam cv. Wczesniejszy poród naturalny nie bolał-tylko szycie i zdejmowanie szwów. I dlatego tak się teraz boje tego szycia brzucha żenić nie będę mogla zrobic :-(

Gość gość
Moja mama stwierdziła, że przyjedziesz po mnie, ale ja nie chcę, żeby się litowali i mi pomagali.

Gość gość
Dlatego właśnie ja wolę poród naturalny od cesarki !

Gość gość
Moje dziecko nie odwróciło się, nie będę ryzykować życia dziecka, zresztą ja nie mogę rodzić naturalnie.

Gość gość
Ja bym nie udzwignela po cesarve toreb i fotelika. Mialam dwie torby jedna z ubraniami i moimi rzeczami a druga wszystko co dla dziecka do tego fotelik samochodowy i dziecko i to wszystko przeniesc 5 dni po cc bo tyle lezalam po 2 cesarkach i to z sali do samochodu i z samochodu do mieszkania ?jak?

Gość gość
Dlatego myślałam żeby spakować się w jedną walizkę na kółkach.

Gość gość
Witam to ja gosć 18.54 do szpitala przyjechała do mnie przyjaciółka ze swoim mężem. Jej mąż pomógł mi z fotelikami a ja z przyjaciółką wziełam torby. Niestety oni już prawie od 4 lat mieszkają w norwegii. Pomogli mi przez pierwsze trzy miesiące. Z czego jestem im naprawdę bardzo wdzięczna. Ale teraz nie jest jeszcze wszystko happy u damianka zdiagnozowano autyzm gdy miał prawie 3 latka. Mój syn walczy z tym dzielnie chodzi na rechabilitację. Z drugim synkiem wszystko jest ok po za tym że od 5 mies nosi okulary korekcyjne. Ale jak inni chłopcy mają swoje zainteresowania i od września chodzą na judo. Na pewno sobie poradzisz trzymam kciuki ;-)

Gość gość
A skąd jesteś?

Gość gość
To ja gość 19.33 jestem z wołomina (niedaleko warszawy)

Gość gość
Co ma do tego skąd jestem?

Gość gość
To ja gość 19.33 jestem z wołomina (niedaleko warszawy)

Gość gość
Dasz radę gość powyżej dał radę z 2 to ty dasz radę z 1

Gość gość
Do dziewczyny/kobiety >>>mnie chłopak zostawił w 7 miesiącu ciąży. Rodzice moi od ponad 10 lat nie żyją, rodzeństwa brak, CHAEPAU BAS, jestes bardzo silna! Potem opieka nad dwojka dzieci, praca(?), codzienne obowiazki.... Ilez znalazlas w sobie sily, szacun!

Gość gość
A maz ?

Gość gość
Pytałam autorki skąd jest bo może ktoś jej pomoże. Sama jestem z warszawy

Bez przesady 5 dni to sporo czasu by w miare dojść do siebie po cc!! To nie masz koleżanki ktora by ci pomogła?? Ja po cc walizkę chyba sama znosilam po schodach a tak to na kolkach ciaglam

Ale szczerze mówiąc to ja bym nie dala rady sama ogarnac dwóch takich noworodków :/ Obyś miala jakas dobra dusze obok ktora cie wesprze bo poczatki to.i z jednym dzieckiem sa trudne

Gość gość
Nie chce prosić o pomoc. Wiem że będę musiała prosić o pomoc mamę kiedy wrócę do pracy, ale póki co chce dac sobie radę sama.

Gość gość
Nie dasz sobie rady. Ktos musi sie nim zająć

Gość gość
Up

Gość gość
Dlaczego kobiety zostają samotnymi matkami? Gdzie znajdują takich kandydatów na tatusiów, którzy swoje kobiety zostawiają same z potomstwem? W melinie czy na marszach KOD-u? Stosujcie środki antykoncepcyjne, mamy XXI wiek...

Gość gość
Samotne macierzyństwo to była moja decyzja. Chciałam dziecka, a nid szczęśliwego związku.