Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego na wsiach sie uważa ze kobieta bez faceta to zero

Polecane posty

Gość gość

Słyszałam cos takiego, głównie z tego forum, ale znam mało ludzi i pochodzę z dużego miasta, czy zetknęliście się z czyms takim i jakie sa przyczyny tego myslenia?

Gość gość
bo taka jest mentalnosc wsi

Gość gość
Bo dawniej wszyscy tak myśleli, a jak wiadomo wszelkie zmiany najwolniej zachodzą właśnie na wsiach, gdzie społeczeństwo najbardziej tradycyjne w porównaniu do reszty kraju. Zresztą jeszcze do niedawna warunki życia na wsi były zupełnie inne. Żyło się bardzo ciężko, nie było takiej mechanizacji jaką mamy obecnie, wszelkie prace w polu i w obejściu wymagały dużego nakładu siły fizycznej. Dlatego mężczyzna w gospodarstwie był niezbędny. Kobieta bez męża była skazana biedę. Starsi ludzie nadal pamiętają te czasy. No i należy jeszcze dodać, że dawniej kobieta na wsi nie miała takiej możliwości jak dzisiaj, aby wyjechać do miasta kształcić się i robić karierę, więc jej jedyną perspektywą było zamążpójście. To wszystko nadal jest zakodowane w głowach mieszkańców wsi, mimo że czasy się zmieniły. Myślę, że z czasem i na wsi kobieta bez męża przestanie być uważana za przegraną. Sama mieszkam na wsi i widzę, jak powoli to myślenie ulega zmianie.

Gość gość
mieszkam od niedawna na wsi. liczyłam tu na ciszę i spokój. zamiast tego mam buraków za sąsiadów. Z jednej strony patologia co tylko pije, kradnie i w przerwach dzieci robi-mają już 8... Z drugiej co prawda uczciwi ale durni ludzie. ostatnio sąsiadka się mnie pyta po co dałam takie amerykańskie imiona dzieciom... ręce mi opadły i nawet nie wiedziałam co jej powiedziec, bo jej głupota mnie porazila. moje dzieci to Klara i Kornel... ludzie na wsiach są jacyś inni.

Gość gość
Pierrdolicie

Gość gość
gość dziś A co w tym takiego durnego? Ludzie na wsi bywają prości i bezpośredni. Ciekawiło ją, to się zapytała. Przecież chyba nie wyśmiewa Twoich dzieci z tego powodu, ani nie zabrania swoim się z nimi bawić.