Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wykształcenie a negatywne cechy z tym związane.

Polecane posty

Gość gość

Cwaniactwo, chamstwo arogancja i bezczelność aż kipi od większości Polaków z wykształceniem.To nie jest męczące to prawdziwa plaga. Cały czas się to rozprzestrzenia jak jakaś zaraza po 1989r. Do irytacji i gniewu głównie przyznają się głownie ludzie z wykształceniem podstawowym i zasadniczym (3/4 przyznających się) Mnie drażni, w kolejności: - cwaniactwo /w tym złodziejstwo, hochsztaplerstwo/ - buractwo, /w tym chamstwo, bezczelność/ - ignorancja, / w tym brak elementarnej wiedzy/ - egoizm, / w tym brak empatii/ - polactwo /jako cecha narodowa/ Wynika z tego że oprócz wrodzonych negatywnych cech przejętych po zdegenerowanych rodzicach nabywa się je z wykształceniem. Logiczne ludzie wykształceni rządzą krajem , Kierują złodziejskim firmami ktore wykorzystują ludzi. Prezesi,Dyrektorzy,Kierownicy,Lekarze,Adwokaci,Sedziowie,Prokuratarzy,Politycy,Radni,Wujtowie itd. można by pisać bez końca Ale w wiekszości to ludzie wykształceni którzy z czystą premedytacją i perfidią dzięki negatywnym cechą wykorzystują ludzi uczciwych i życzliwych. Zapomniałem o gwiazdach TV, Internetu i muzyki. Czym wyższy status i poważaniem w społeczeństwie tym cech negatywnych wymienionych wyżej jest więcej. Logiczne, oczywiście można znaleźć ludzi uczciwych z wykształceniem niestety jest ich garstka. Co ciekawe ludzie bez wykształcenia cały czas są robienia w balona I są wykorzystywani bo jedyne co mogą zrobić to wypłacić buta za co poniosą niestety karę. Jakie jest wasze zdanie.

Gość gość
Po studiach: szpagatowa inteligencja przewaznie

Kto jest człowiekiem inteligentnym to i tak odniesie finalnie sukces w życiu na koniec!

Gość gość
Inteligencja to sukces, ciekawe. A co to sukces ? Uśmiechnięta mordka z szyderczym uśmieszkiem.Wysoki status w społeczeństwie i oczywiście muszą być przy tym duże pieniądze, w każdym bądź razie większe niż wypłata przeciętnej sprzątaczki czy pana od zrób to zrób tamto.

Gość gość
DR PHIBES jest przykładem typowego pajaca z szyderczym uśmiechem który nie zastanawia się nad swoim postępowaniem. Parcie na szkło ma zapewne w genach.

Gość gość
Wątek zniknie śmiercią naturalną bo twoje uwagi dotyczą właśnie większości osób siedzących na kafe wiec sami na siebie nie będą nazekać i pisać.

Gość gość
Ja mam wyższe i do tego dwa kierunki zrobiłam, ale nie uważam osobiście, że osoba bez wykształcenia musi mieć takie negatywne cechy jak piszesz, czy nawet byc mniej inteligentna. Właśnie w tych czasach studia często są stratą czasu i osoby bardziej inteligentne wolą wybrać konkretny fach w ręku, który może dać pewniejszą pracę i większe możliwości. Teraz wykształcenie nie jest rownoznaczne z inteligencją, powiem szczerze, ze czasem sama trochę załuje, ze straciłam tyle lat na studia tylko dlatego, ze rodzina mi wepchnęła jakieś głupie przekonanie do głowy, że studia wiele znaczą, a właśnie w tych czasach generalnie znaczą mało, może poza konkretnymi kierunkami jak medycyna czy architektura

Gość gość
Do 9:08 To chodzi o ludzi z wykształceniem ! Które mają te negatywne cechy. Ludzie po studiach chodzą z za dart nosem w Polsce. Takich którzy po studiach nie boją się kopać rowów i zostać sprzątaczka jest niewiele. Wykształcenie to status w Polsce

Gość gość
"To chodzi o ludzi z wykształceniem ! " x przykład inteligencji wykształciuchów :D

Gość gość
A no faktycznie, nie doczytałam do konca;)

Gość gość
"A no faktycznie, nie doczytałam do koncaoczko.gif" x kolejny przykład inteligencji wykształciuchów autor ujął to w pierwszym zdaniu :D

Gość gość
Odnoszę wrażenie że tematy o wykształceniu, o tym jaki to status lub brak tego statusu w przypadku braku wykształcenia, pisanie o elitach, i wogole pisanie ciągle o wykształceniu, jest domena ludzi bardzo młodych, studentów którzy mało jeszcze w życiu przeżyli i mało widzieli.

Gość gość
elita już dawno wymarła skończyła się z erą arystokracji wiadomo że szlachetnie urodzony był lepiej wykształcony i bogatszy bo takie miał miejsce w społeczeństwie ale za tym szło wychowanie ideały pewne wartości moralne a właśnie tego brakuje u bogaczy i wykształciuchów bo to tak naprawdę w większości taki sam plebs jak biedota bez wykształcenia a nawet gorzej bo biedota wie jakie jest trudne życie i ma więcej empatii oczywiście generalizuję bo wiadomo są jednostki które są oderwane od normy