Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet chyba przesadza???

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w salonie telefoni komórkowej. Ja, jeszcze jedna dziewczyna i dwóch facetów. Mam 23 lata, reszta też jest w podobnym wieku. Koledzy z pracy często zwracają się do mnie "Misia, skarbie, piękności nasze, nasza rybka". Kumplujemy się, często spędzamy wszyscy ze sobą czas a mój facet czepia się o te zwroty. Ma o to focha albo robi awanturę. Czy ma o co?

Obiektywnie, nie ma o co się czepiać. Patrząc subiektywnie gdyby do mojego faceta jakieś dziewczyny zwracały się per misiu,skarbie i jego by to cieszyło byłabym zła. Nie miałabym powodów bo to nie jego wina ale miło by mi nie było.

Gość gość
Mnie tez by się nie podobało, gdyby kolezanki z pracy wolaly na mego faceta "skarbie". Jakis czas temu moja znajoma powiedziała w rozmowie tel. o moim facecie " mój Krzyś". Fuknęlam na nią, żeby sobie znalazła faceta, a zwrot "mój Krzyś" jest zarezerwowany dla mnie. Dodam , że imię jest zmienione, a "Krzyś" jest moim męźem.:)

Gość gość
Poza tym, wybacz...ale to praca, a nie garden party, i tego typu zwroty zawsze i w każdym wieku są nie na miejscu.

kij z facetem, ale mnie by w********o, gdyby kumple zwracali się do mnie jakimiś zdziecinniałymi zdrobnieniami. misia, rybka - no przecież to jakieś przedszkole :D

Gość gość
No w pracy przy klientach tak do mnie nie mówią. Raczej jak nikogo nie ma. Mamy po prostu dystans do siebie. Poza tym bardzo często spędzamy wszyscy wspólnie czas, wyjścia w większym gronie na imprezy czy zapraszanie się wzajemnie na domówki. Tylko, że mój facet nie chce tam ze mną chodzić, a jak idzie to kończy się to w domu jakimiś fochami lub awanturą.