Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gemillo

Do jakiego lekarza wybrać się z Candidą?

Polecane posty

Witam. Do jakiego lekarza mam się wybrać z Candida Albicans (dość liczne) i Candida dubliniensis (dość liczne) wykrytymi w kale? Oprócz tego mam jeszcze Enetrococcus Facealis w nasieniu 10^4ml. Urolog powiedział, że muszę najpierw wyleczyć candidę, by zająć się bakterią. Żaden lekarz nie zlecił mi ww. badań, poszedłem sam prywatnie i w końcu doszedłem co mnie męczy od 4 lat... Te zakażenia niszczą mnie doszczętnie, wszystkie objawy zgadzają się co do joty, jest coraz gorzej, czuje się jakbym za niedługo miał umierać... Byłem u internistów, ale nie mają żadnej wiedzy na ten temat. Jeden z nich przepisał mi flucofast na 7 dni i czułem się po nim przez 2 dni jak nowo narodzony ale zaraz wszystko wróciło. Oprócz tego prowadzę dietę od ponad 3 miesięcy. Biorę też masę suplementów - kwas kaprylowy, olejek z oregano, Paraprotex i oczywiście próbuje różnych drogich probiotyków - ale czuje że to tylko strata pieniędzy, bo nie widzę żadnej poprawy, oprócz tego antybiotyku przeciwgrzybiczego. Przeszukałem cały internet i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Jaki lekarz będzie miał chociaż na tyle doświadczenia w zakresie candidy, aby przepisać mi odpowiednią kurację wg. mykogramu? Mieszkam na terenie warszawy, czy ktoś zna na tym terenie jakiegoś dobrego lekarza? Byłbym wdzięczny za pomoc!

Gość gość
Z takim problemem najlepiej wybrać się do gastroenterologa.

Candidę ma chyba każdy, kto był leczony antybiotykami. Prosty test polega na splunięciu rano do szklanki z wodą. Jeżeli ślina pozostanie jako bąbelki na powierzchni wody, wszystko jest ok. Jeżeli natomiast opadnie w dół przybierając kształt ogona lub korzenia-to oznacza, że mamy candidę. Innym objawem są tez napady głodu na słodycze. Lekarstwem jest picie sody rozpuszczonej w gorącej wodzie ok 80 st. Trochę ostudzić i wypić. Proporcja - 1 pełna łyżeczka na 3/4 szklanki wody 2 razy dziennie przez 5-7 dni. Soda najtańsza w Biedronce w trójpaku.

Zapomniałam dodać, że trzeba tez zrezygnować z cukru i wszelkich słodyczy.

Aneka, te test ze szklanką jest 100%? skąd o tym wiesz? to po co te wszystkie badania? autorze, wydaje mi się, że gastrolog lub proktolog, lub ktoś w połowie może to stwierdzić.

Gość gośću
Candidę to ma każdy. Antybiotyki zabijają wszystkie i jeśli pierwsza odbuduje się candida to robi się przerost candidy. Na candidę podobno pomaga miód Manuka MGO (minimum 250+). Prócz tego (ale nie o tej samej porze) siarka (jajka na miękko, rzodkiewka i inne, zależy co służy, ewentualnie sufirin 20 minut przed obiadem, popić obficie wodą, jedna szklanka powinna wystarczyć, ale uważaj bo siara odwadnia i nie wiem jak trzustka to lubi). Dieta. Maślanka albo kefir takie serwatkowate. Alkalizacja. Odkwaszanie.

Gość gośću
Ale wszystko stopniowo. I jeśli pierw chcesz spróbować tej ww. sody, to może lepiej wpierw, a potem siarkę sufrin. Bo chyba lepiej ich nie mieszać. A lekarze? Interniści kłamali. Każdy internista to specjalista chorób wewnętrznych i jak nie na jakichś uprawnień to kieruje do specjalisty. Weż smartfonem udając że nań zerkasz albo dyktafonem zacznij lekarzy nagrywać, bo jak Ci się coś stanie, to się WSZYSTKIEGO wyprą. I to nie wart. Pocztaj i pooglądaj w internecie i tv.

Gość gośću
Errata: I to nie żart. A każdy NORMALNY internista dałby skierowanie do gastroenterologa.

Gość gość
Dużo pomocni są lekarze którzy przyjmują u O.Bonifratów lecz musisz iść z wynikami.

Gość gość
Żadnego. Konowały nie uznają takiej jednostki chorobowej i jej nie leczą. Znajdź naturopatę.

Gość gość
PS. Mało masz informacji w internecie? Najbliżej wątek o leczeniu wodą utlenioną na kafe. Jak się sam nie wysilisz, to raczej nikt z dohtorów ci nie pomoże