Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąza w wieku 16 lat

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 16 lat i jestem w ciazy. Czy jezeli zakupie tabletki w internecie, z cala instrukcja i wskazówkami to po skonczonym zabiegu w domu musze isc do lekarza? zapewne tak by sie upewnić. Moje pytania, czy musze miec rodzica ze soba jak pojde do ginekologa na kontrol czy aborcja sie powiodla? czy jezeli jednak wyjdzie ze jestem jeszcze w ciazy i sie nie udalo to czy doktor powiadamia jakies organy? zaząda kontaktu z rodzicem? aborcja w polsce jest nielegalna z tego co wiem, moze wiem i mało ale mimo to prosze o odpowiedzi.

Gość gość
ja p*****le co za przyglup... co ty myslisz, ze wezmiesz sobie tabletke, a pozniej pojdziesz sobie do lekarza, on cie zbada i powie ok, aborcja przebiegła pomyslnie?:D Masz szanse 1/20, że po tabletkach nie dostaniesz takiego krwotoku, ze pojedziesz na sygnale do szpitala albo innych komplikacji, i tak, rodzice zostaną o tym powiadomieni.

Gość gość
nawet jezeli zostaną powiadomieni to sa jakies konsekwencje prawne ?

Gość gość
Słuchaj jak jesteś pewna że nie chcesz tej ciąży to poszukaj dobrego źródła z tabletkami , w razie czego niech będzie z tobą twoja najbardziej zaufana koleżanka , musisz wiedziec ktory to tydzien ciazy im szybciej tym lepiej , w razie krwotoku kładziesz na brzuch ale nie goły na koszulke nisko morożonki lód , w razie czego do szpitala i powiesz że nie wiesz co się dzieje , może masz silny okres jak bedzie trzeba to powiesz ze spalas z chlopakiem i prezerwatywa wam sie zsuneła , środki poronne ciężko wykryć , nie będziesz miał żadnych konsekwencji ani ty ani rodzice nawet jak trafisz do szpitala, jedyne konsekwencje moze poniesc twoj chłopak jeżeli jest pełnoletni , współczuje sytuacji i następnym razem tylko sex w prezerwatywie plus tabletki anty !

Gość gość
Hm a nie masz kogoś zagranica. Rodzice nie pomogą facet itp. Loty do Londynu czy wycieczka do czech są bezpieczniejsze dla twojego zdrowia niż tabletki z internetu.

Gość gość
nie wiem czy już podjęłaś decyzję ale jeśli dalej myślisz o usunięciu najlepiej pojechać do kliniki np. Czechy ale z opiekunem prawnym rodzice powinni zrozumieć pamiętaj jedno myślami będziesz co jakiś czas wracać pierwszy miesiąc jest najgorszy bo hormony buzują

Gość gość
nie wiem w jakiej jesteś do końca sytuacji ale jak masz fajnych rodziców to może warto pogadać o ty jeśli mają takie podejście jak ja to będzie ok lepiej teraz zostać mamą niż wieku 35 lat dowiedzieć że się nią nigdy nie będzie

Gość gość
Autorko... Też miałam 16 lat... Też miałam wziac tabletki... Dzis mam córkę 7 lat i dalam radę. Przemysl to... Bylo zle na poczatku ale dzis nie zaluje.

Gość gość
W tym wieku nasze babcie już rodziły i nic sie im nie było.

Gość gość
Trzeba było nie uprawiać seksu gówniaro skoro teraz nie potrafisz wziąć na siebie odpowiedzialnosci za swoje czyny a twoje największe zmartwienie to żeby rodzice sie nie dowiedzieli.Dojrzalas do seksu to dojrzej do konsekwencji.

Gość gość
Rozważasz aborcję? Napisz ! Zadzwoń! NETporadnia Telefon - Chat – Email ZAUFANIA dla osób, które są w nieplanowanej ciąży, rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to, by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne  a także wiedzę z zakresu: 1. medycyny, 2. farmakologii, 3. procedur wsparcia instytucjonalnego, 4. psychologii, 5. prawa, tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl w w w netporadnia pl Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00 Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość gość
Witaj! Napisz coś więcej...w którym jesteś tygodniu ciąży? Masz kogoś w bliskim otoczeniu a kim możesz na ten temat porozmawiać?Obawiasz się reakcji rodziców na ciążę? Pozdrawiam! Ania