Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was marzy o trzecim dziecku ale nie może sobie na nie pozwolić

Polecane posty

Gość gość

Tak jak ja? ;(

Gość gość
czemu nie możesz - ze względu na kasę czy wiek?

Gość gość
Jak można marzyć o drużynie piłkarskiej?

Gość gość
Tylko ze względu na to, że nie mamy żadnej pomocy z mężem przy dwójce dzieci i jesteśmy już wykończeni. ;(

Gość gość
Z tego co mi wiadomo, drużyna piłkarska liczy 11 osób, nie trzy. A trójka dzieci jest super.

Gość gość
13.18 jeszcze się nie spotkałam z drużyną piłkarską, która liczy 3 osoby.

Gość gość
ja marzę o drugim dziecku ale nie mogę sobie na niego pozwolić :( mamy kredyt , budowa domu w toku, mieszkamy u teściów którzy wykorzystują mojego męża przez co on ma mniej czasu dla rodziny, moja mam schorowana, do pracy musiałabym wracać praktycznie od razu żeby ją zatrzymać także autorko ciesz się że masz dwoje dzieci , ja się cieszę że mam jedno , ale gdzieś w głębi serca szkoda mi że chyba nie zdecyduję się na drugie

Gość gość
Ja marzę o trzecim dziecku ale nic z tego:-( mam dwóch synów w wieku 9 i 5 lat ale chyba wiek mi na to już nie pozwoli w końcu 37 lat minęło.

Gość gość
ja

Gość gość
ja też mam dwoje, 8 i 6 lat mam 40 lat i boję się ze wzgledu na wiek i prace zawodową juz sie nie zdecyduje

Gość gość
Ja bym chciała, ale bardzo źle znoszę ciążę i nie dam rady przez to przejść trzeci raz.

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Ja mam 35 lat , może jeszcze stara nie jestem ale z przemęczenia zrobiłam się już chorowita, przeziębiona prawie non stop, 3-4 razy w roku na antybiotyku. W pracy taki zapieprz, że często śniadanie wraca ze mną do domu, mam już niedowagę, chyba przy trzecim porodzie bym umarła więc niestety muszę zrezygnować z tego marzenia; (

Gość gość
Ja marzę ale niestety 40 lat i du.P.a

Gość gość
Ja mam 31 lat i 2 dzieci: 4 lata i 6 miesięcy. W głębi serca chciałabym mieć drugie za jakieś 2-3 lata, ale boję się: 1. ogromu pracy - z 2 jest więcej roboty niż z 1, a tu jeszcze 3... 2. finansów - niby mamy dość dobrą sytuację, nie brakuje nam na nic, ale kolejne dziecko to kolejne wydatki i pewnie nie będziemy nic odkładać albo bardzo niewiele 3. powrotu do pracy - pewnie będzie ciężej pogodzić pracę z 3 dzieci, tym bardziej, że mąż robi karierę i tak czy siak ja będę musiała gonić między pracą a domem, bo on zawsze będzie zarabiał więcej 4. wielkości mieszkania - mamy 4 pokoje, ale chciałabym, żeby każde dziecko miało swój, a to oznacza, że będziemy musieli za parę lat się przeprowadzić...

Gość gość
Miało być: chciałabym mieć 3 za 2-3 lata

Gość gość
Tu ja autorka. Dodam jeszcze, że raz już byłam w ciąży ale poroniłam i wiem, że tak będzie za każdym razem więc to już nie ma najmniejszego sensu ;(

Gość gość
ja mam dwojke, i w przyszłym roku bede sie starała o trzecie, a moze za pare lat o kolejne ;) Moge sobie na to pozwolic, bo finansowo jest ok, oboje z mezem pracujemy, mam tez tesciowa, ktora od czasu do czasu sie zajmie mi dziecmi,

Gość Jedynaczka1
Mam dwoje małych dzieci i mam już dość, a gdyby było trzecie dziecko, to tylko pochlastać się:D

Gość gość
Ja obecnie jestem w ciąży trzecim dzieckiem. Pomocy mamy zero ale przecież skoro decyduje się na dziecko pierwsze czy kolejne to chyba nie dlatego żeby się nim chwalić a robotę żeby robił kto inny? Nie rozumiem Was bab które niby chcą dziecko a już o pomocy myślą.

Gość gość
Mając 33 lata mam ósemkę dzieci, najstarszy syn ma 14 lat. Chciałabym doczekać się jeszcze córeczki, natomiast ginekolog odradził mi poczęcie kolejnego dziecka ze względu na jak to dyplomatycznie określił "zużycie" narządów rodnych. Kolejna ciąża wiązałaby się z problemami zdrowotnymi, włącznie z grupa inwalidzką. Mój mężczyzna strasznie nalega na 5tą córeczkę, cóż mam zrobić?

Gość gość
22:18 Horror dziewczyno jestes 3 lata młodsza ode mnie a tu od czasów młodzieńczych praktycznie co rok to prorok. COŚ NIE DO WY-O-BRA-ŻE-NIA

Gość Fajnie jest
Zawsze marzyłam o trójce dzieci ale teraz gdy mam dwoje maluchów wiem ile to kosztuje pracy, nie przespanych nocy.Na szczęście mam wspaniałego męża który bardzo mi pomaga przy dzieciach, od czasu do czasu moją babcię gdy chcemy gdzie wyjść.Mimo doskonałych warunków na trzecie dziecko już nie zdecyduje się.

Gość gość
A ja nigdy nie marzyłam o więcej niż jednym dziecku.

Gość gość
ja mam jedno dziecko i na razie koniec kwestia finansowa :) może kiedyś :)

Gość gość
Ja mam 36 lat. Dzisiaj dowiedziałam się że po raz trzeci będę mamą. Jestem zachwycona i mam nadzieję że wszystko będzie ok bo za wcześnie żeby tak się na całego cieszyć... na tak wczesnym etapie :-) Dodam ze pracuje na pełen etat, mamy kredyt mieszkaniowy, średnie pensje i żadnej pomocy (poza opiekunką która odbiera dzieci z przedszkola/szkoły). Dzieci to zawsze wyzwanie. Ale jeżeli naprawdę pragniecie mieć drugie czy trzecie dziecko to nie zastanawiajcie się. Według mnie warto. Najważniejsze to mieć wsparcie męża/partnera. Wszystko inne to rzecz drugorzędna. Potem często kiedy ma się 45-50 lat żałuje się, że się nie spróbowało. Jeżeli naprawdę się czegoś pragnie to powinno się spróbować. Życie niesie ze sobą wiele wyzwań, kolejne dziecko to nie koniec świata. Wszystko zależy jak się na to patrzy i czego się oczekuje.

Gość gość
Przykro mi Kochana

Gość gość
Gościu z 0.33 tak masz rację, ale tak jak pisałam staraliśmy się o trzecie dziecko ale poroniłam, lekarz powiedział ze z przemęczenia a ja nie mam możliwości odpocząć, więc wiem, że każda ciąża będzie się tak kończyć ;(((

Gość gość a
Też marzę o 3 dziecku, mam 34 lata. Niestety od dwóch lat próbujemy i nic, 4 miesiąc biorę clo i czekam ba cud.

Gość gość
tak to jest ,wieloródki musza wyrównać poziom wcieleń za te co rodzic nie chcą,instynkt czuwa nad całością sprawy