Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raisSsa

Objawy ciąży od razu po okresie???

Polecane posty

Gość raisSsa

Więc tak: z partnerem staramy się o dziecko i - spokojnie - nie popadam w paranoję. Aczkolwiek w sobotę (5.11.2016) skończył mi się okres. Trwał tyle ile zazwyczaj, czyli 4 dni. I przyszedł w terminie :) I właśnie od tej soboty, czyli od ostatniego dnia @ dostałam konkretny, wręcz straszny wysyp pryszczy na twarzy. Zawsze dopadał mnie on dzień-dwa przed @. Dodam też, że bolą mnie nadal piersi. Zazwyczaj zaczynały mnie boleć ok. tygodnia przed @ i ten ból utrzymywał się do pierwszego (góra drugiego) dnia miesiączki i ustawał. Tym razem ból zaczął się również ok. tygodnia przed okresem ale trwa do teraz. Nie, nie jestem zdesperowaną kobietą która skupia całe swoje życie na zajściu w ciążę i doszukuje się byle objawów. Nie, po prostu nigdy wcześniej nie zauważyłam owych objawów u siebie, w dodatku po okresie. Dodam, że jutro z rana zamierzam zrobić test (bo podejrzewam że 3/4 odpowiedzi będzie brzmieć "zrób test i po problemie". Chciałabym znać opinię kobiet, które były w ciąży i/lub miały podobnie. Czy ktoś też tak miał? Proszę o poważne odpowiedzi, idiotom z góry dziękuje :)

Gość gość
Tzn jak ja bylam w ciazy to objawy mialam dopiero tak z 5 tyg po okresie

Gość gość
Ja po owu zauważyłam, ze codziennie czuję "mokro" a do tej pory tak nie miałam. Staraliśmy się 4 dni przed owu i jak nigdy przez 4 dni odczuwałam ból owulacyjny. Test mogę zrobić dopiero za 9 dni, ale może ktoś z Was miał podobnie i był w ciąży?

Gość gość
Nie wiem czemu ale moj post sie nie wystawilam wiec moge sie powtarzac. Ja juz od dnia owulacji wiedzialam. Trafilismy z uprawianiem milosci co do dnia. Pod wieczor bolalo baaaardzo bardziej niz zwykle owulacja. No I zaczelo sie klucie w pachwinach, uderzenia goraca i temperatura do dnia miesiaczki codziennie q granicach 38 stopni. Czulam sie jak przy grype. Po terminie miesiaczki okropny bol piersi no i mdlosci ale poki co nie sa takie silne. Obecnie to 6tc 2 dni.

Gość gość
Pierwszy objaw to byl silny bol owulacyjny dluzszy i silniejszy niz zwykle.

Gość gość
14.23 to mnie teraz pocieszyłaś...

Gość gość
Czemu? Kazda kobieta indywidualnie przechodzi objawy. To moja druga ciaza w pierwszej ciazy nic nie wiedzialam dopoki okres mi sie nie spoznil mimo, ze staralismy sie pol roku. Teraz to druga ciaza nic nie bylo planowane. Podejscie (jak bedzie to bedzie) no i od dnia owulacji wiedzialam. Nikt nie wierzyl Lekarze Mowili, ze za wczesnie bo nic nie widac itd a ja wiedzialam. Tak jak opisywalam wyzej

Gość gość
Objawy prorocze? Przed zaplodnieniem? Wiesz chyba jak to dziala? Chyba, ze to nie prawdziwy okres i wlasnie zaczynasz drugi miesiac.

Gość gość
14.55 miałam dokładnie tak jak Ty w pierwszej ciąży i teraz przez ten długi ból owulacyjny myślę, że znów jestem w ciąży...

Gość gość
Mam obecnie tak samo. 6 dni przed okresem ból piersi a w czasie okresu w terminie - ból brzucha. Po 2 ,3 dniach (szybko) okres sie skończył a piersi i podbrzusze pobolewają nadal, jak w ciązy. Czy to moze byc jednak ciąza lub ciąza pozamaciczna? Czy ktoś tak miał?

Gość gość
Tez bolal mnie brzuch dzien po stosunku. Wiedzialam, ale trzy testy byly negatywne, dopiero kilka dni po spodziewanym okresie wyszedl pozytywny.

Gość gość
Tylko zwykle po okresie objawy mijają a tu : okres wiec pewnie ciazy brak a brzuch i piersi bola jakby była...