Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_pyta

Zameldowanie w pokoju hotelowym

Polecane posty

Gość Ona_pyta

Witam, Mam pytanie - jak wygląda sprawa zameldowania w pokoju hotelowym? Mój chłopak zarezerwował pokój hotelowy dla nas - dwuosobowy, on pojawi się na miejscu wcześniej, gdzie się zamelduję, mnie natomiast odbierze bezpośrednio z dworca i stamdąd udamy się na koncert - nie chciałabym brać dowodu tożsamości, gdyż raz zostałam okradziona i nie chciałabym wyrabiać ponownie nowego i stąd pytanie - czy do zameldowania się w pokoju hotelowym wystarczy jeden dowód osobisty, czy chcąc wejść do hotelu również muszę go okazać? Wydaje mi się, że wystarczy okazanie domukentu przez jedną osobę, kiedy wykupiony jest pokój dwuosobowy, to nie ma problemu, by spały w nim dwie osoby, a osoba zameldowana bierze "odpowiedzialność" za gościa. Ale czy się nie mylę? Dziękuję za odpowiedzi ;)

Gość gość
Też musisz mieć dowód. Niestety.

Gość gość
Niech twój chłopak weźmie dowód ze sobą i potem okaże go, jak przyjedziesz, weźmie z pokoju czy coś

Gość Ona_pyta
czyli jednak? Wydawało mi się, że wystraczy jednej osoby :(

Gość gość
Nigdy jak brałam pokój 2os nie wystarczyło jeden dowód. To pokój na dwie osoby, a nie na jedną, z możliwością zapraszani gości. Nawet jakurat jest 4 os to kazda z nich musi się wylegitymowac.

Gość Ona_pyta
hahah, też mi się wydaje, że wystarczy właśnie dowód rezerwującego :)