Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypowiedzenie umowy wynajmu mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Witam Wynajelam mieszkanie na rok, jest 2 miesieczny okres wypowiedzenia oraz informacje, ze jesli wypowiedzenie nastapi wczesniej, kaucja przechodzi na wlasciciela. Umowa zostala przyslana na email ale jej nie podpisalam. Wplacilam pieniadze za miesieczny wynajem i kaucje. Teraz chcialabym wyprowadzic sie z tego mieszkania. Oczywiscie wiem, ze nie odzyskam kaucji. Czy moge zrezygnowac po kilku miesiacach mimo ze umowa zostala zawarta na rok? Umowa nie zostala podpisana ani nie potwierdzilam w mejlu ze sie na nia zgadzam

Gość gość
Każdą umowę można zerwać przed końcem jej terminu, po to przecież są te zapiski o wypowiedzeniu, tyle, że ty formalnie nawet nie masz umowy, to możesz zwiać kiedy zechcesz, po co przezywasz, skoro i tak się godzisz ze stratą kaucji?

Gość gość
Niby taka umowa może być ważna, ale i tak możesz się wprowadzić kiedy dusza zapragnie.

Gość gość
serio? moge tak po prostu spakowac manatki i zostawic im kaucje, mimo ze umowa byla na rok ? tzn w tej umowie ktora przyslali mi na mejla

Gość gość
Skoro tam mieszkalas i wplacilas kaucje są to wystarczające dowody na to ze umowa została zawarta ustnie

Gość gość
no tak, ale nie ma nigdzie szczegolow umowy, tj jaki okres wypowiedzenia ani jaka dlugosc najmu. pieniadze byly przekazane z reki do reki

Gość gość
Juz myślałam ze to pisze ten sam idiota, od mieszkania razem z dziewczyną, która jak nasra to śmierdzi na cale mieszkanie, i właśnie z tego powodu ma zamiar wypowiedzieć umowę najmu mieszkania.

Gość gość
Mysle ze w tym jak sformulowana jest umowa wynika, ze jest jedna kara - a nie kara skumulowana - w postaci utraty jednej kaucji Jest na czas okreslony, czyli po tym czasie sama wygasnie nie trzeba jej wypowiadac. Mozna ja wypowiedziec z 2 miesecznym okresem wypowiedzenia. Jezeli okres wypowiedzenia bedzie krotszy niz 2 miesiace, to kaucja przechodzi na wlasciciela. Czyli z tego wniosek, ze nie musze tam mieszkac tego roku. Moge wypowiedziec i chyba nawet nie jest napisane jakie ma byc minimum - jak jest krotsze niz 2 miesiace to trace kaucje. Czyli powinno byc ok. Chodzi mi o to, czy moge zrezygnowac z koncem miesiaca i zostawic te kaucje, czy tez moge zostac zmuszona zebym mieszkala dluzej, bo okres wypowiedzenia jest dluzszy. Albo zebym w ogole siedziala caly rok, bo umowa jest na tyle czasu.