Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

codzienne spacery z psem pytanie

Polecane posty

Gość gość

hej,chciałabym was zapytać na ile spacerów dziennie chodzocie ze swoimi pupilami i jak długo te spacery trwają? Ja nie mam psa bo duzo pracuje ale dziwi mnie moja sasiadka która ze swoim psem chodzi 3 x dziennie przy czym poranny i wieczorny spacer to 5 min rundka dookoła bloku,a ten popołudniowy to góra 30 min. Dla mnie to bardzo krótko,ja tez nie miałabym czasu i dlatego psa nie mam.

Gość gość
3razy 2xpo 20 min ,1 x minimum 1 h z bieganiem

Gość gość
Ja tyle chodzę co sąsiadka.Zwłaszcza teraz,bo mój luby d**y nie ruszy.

Gość gość
3x. Poranny 20 minutowy, intensywny spacer. Potem po pracy ponad godzinę i wieczorem przed snem tak z 30min. Czasami nawet dłużej lub krócej, zależy od pogody. W weekendy jak ładna pogoda robimy kilku godzinny spacer.

Gość gość
A skąd jesteś autorko?

Gość gość
serio chodzicie po 5 minut ?(dosłownie?) przecież sie nawet jelita żeby zrobić kupe nie zdażą rozruszać

Gość gość
A jaki to piesek?

Gość gość
ja raz dziennie 5 min

Gość gość
z rzeszowa,piesek szpic,zawsze mi sie wydawało ze minimum 3 x trzeba wyjsc po 20 min i jeden spacer taki bez smyczy gdzies na łace conajmniej 60 min zabawy z psem,dla mnie takie 5 min spacery to normalnie znecanie sie

Gość gość
ja nie pracuję wiec chodze 4 razy dziennie przynajmniej na 30 min

Gość gość
3x dziennie,rano 60 min,popołudniu syn czyli expres max 190 min i wieczór ja znów 60 min,rano czesto spacer z zabawą gonieniem za patykiem.

Gość gość
max 10 min a nie 190 :D

Gość gość
różnie,mam dom z duzym ogrodem wiec nie ma problemu z załatwieniem,ale przynajmniej raz dziennie na około 15 min,jak mam wolne to jedziemy w pissdu na kilka godzin.

Gość gość
ja tez nie rozumiem jak mozna chodzić na 5 minutowy spacer? wystarczy wstać 30 min wczesniej i wziać to psisko na pół godziny żeby się porzadnie załatwiło.

Gość gość
A po co chodzić z psem dłużej jak nie ma już czym sikać i srać? Do tego jest zimno

Gość gość
Ja mieszkam w domu, a wyprowadzam psy na długi spacer, co najmniej 1 godz.,jak wrócę z pracy, albo na dłużej, zależy od pogody. Psy trzeba wyprowadzać na spacery, obojętnie gdzie się mieszka i mieć dla nich czas. My mamy dlatego 2 psy, żeby pies nie cierpiał, że zostaje sam i jeszcze 2 koty, z tego samego powodu. Nie polecam posiadania zwierzęcia jeśli nie masz dla niego czasu. Właśnie mam znajomych, którzy dużo pracują i do tego jeszcze na zmiany. Chcą się nacieszyć psami, kotami to zapraszam do siebie, pobawią się z kotem, pochodzą sobie z psem, a nie krzywdzą jakiegoś biedaka zostawianiem samego na cały dzień. Zwierzęta często niszczą meble i różne rzeczy z nudów, nieraz nawet nasikają

Gość gość
Ja z moim psem w tej chwili chodzę na 6 spacerów dziennie po 10-15 minut, jest bardzo stary i słabo chodzi. Jak był młodszy to były to 4 spacery dziennie - 10-15 min, 30-60, 30-60, 15-30, wiosna jesień dłuższe, latem w ciągu dnia krótkie, rano i w nocy dlugi, bo źle znosił upały. Dwa razy w tyg 2-3 godz spuszczony ze smyczy i albo zabawa z innymi psami albo rzucanie aportem.

Gość gość
Niektórym się mylą pojęcia. Wyjście z psem na 5 minut na siku to nie jest żaden spacer ☺

Gość gość
Nie piszecie, jakie macie rasy. Od tego przecież zależy, ile spacerów potrzebuje pies. Decydując sie na dana rasę trzeba się liczyć z odpowiednią ilością spacerów. Mam psa wystawowego. Wystawia się go na dwór/do ogrodu, on się załatwia i ucieka do domu. Wybiega się na kanapie, albo na dywanie. Jeśli się go rano nie wyniesie na rękach na dwór, to śpi do 12-13. No chyba, że jest deszczowy dzień, wówczas ok.16 decyduje się na pierwszy sik.

Gość gość
a ile wasze psiaki mają przerwy miedzy spacerami? ile trwa przerwa nocna? a ile ta od rana do powrotu z pracy i ta od popołudnia do wieczora?

Gość gość
up

Gość gość
Autorko tak dużo pracujesz,a masz czas siedzieć w oknie i liczyć kto ile i jak dlugo chodzi z psem?Dobra jestes.Ja jak nie pracowalam i siedzialam w domu to nie wiedzialam nic o moich sasiadach.

Gość gość
rano idzie moja mama ok 15-20 min, potem ja na okolo pol h, potem tata w okresie wiosenno jesiennym bierze go na dzialke wiec droga do dzialki 10 min i potem idzie z nim nazot znow 10 min i siedzi oczywiscie na dzialce ale tam sie nie moze zalatwiac. potem idzie wieczorem tez na 15/30 min. rekordowo ze mna chodzil na spacery 3h, ale juz ma 7 lat i nie ma tyle sily