Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznawcasushi

CO JEST DOBREGO W SUSHI ?

Polecane posty

Gość nieznawcasushi

Proszę, czy może mi ktoś wyjaśnić czym ludzie się zachwycają. Mam 26 lat i do wczoraj nigdy w życiu nie jadłem sushi. Moja dziewczyna jak tylko sie dowiedziała powiedziała, że koniecznie muszę spróbować i zabrała mnie niby do najlepszej knajpy w warszawie. zapłaciłem 143 zł za ten szajs, ale nie o cenę się rozchodzi, tylko o smak. moja dziewczyna zachwycała się każdym kawalkiem. a ja, gdy tylko spróbowałem myślałem, że się porzygam! kawałek z rybą w miare znośny, ale miałem jakiś żółty dodatek, jakie to bylo kuwa słodkie i cały ten ryż sklejony, dziwny smak, ohyda!!! co w tym jest dobrego? czy ludzie sie tym zachwycają, bo jest drogie? tragedia, fuj nie polecam nikomu

Gość gość
opinia wieśniaka co całe zycie schabowczaka z ziamnakami wpeldala

Gość gość
smak jest świetny :) ryż, tempura, glony, chrzan cala otoczka, jedzenie palcami albo patyczkami :) ja uwielnbiam i w ogole to smak jakby było lekko kiszone

Gość gość
moda taka,a niewiedza ze z surowej ryby łatwo tasiemca zlapać lub inne robactwo :-D

Gość nieznawcasushi
ziemniaków nie jadam, bardzo lubię ryż, aczkolwiek w sushi byl on obrzydliwy. co złego jest w schabowym ? zaskoczę Cię, ale bywam w bardzo dobrych restauracjach i często w karcie jest schabowy (ukryty pod dziwaczną nazwą) ale suma sumarum kelnerka podaje na talerzu mięcho w panierce, poza tym najzwyklejszy kotlet jest o niebo lepszy od tego dziwnego tworu jakim jest sushi

Gość gość
Uwielbiam sushi!!! Ale powiem Ci szczerze, że jak jadłam pierwszy raz to też miałam podobne odczucia do Ciebie :( Potem gdzieś przypadkowo znów miałam okazję zjeść i już się uzależniłam. Domyślam się, że tak uzależniająco działa połączenie kwaskowatego ryżu z sosem sojowym. A to żółte (rzepa) jest super w tym połączeniu słodkie-kwaśne-słone :)

Gość Antyrela
Ja lubie tylko wasabi i tunczyka.najfajniejsza jest otoczka i sztuka przygotowania. Raz na czas mozna zjesc, jest zdrowe.

Gość gość
fajne w sushi jest to, że jest luksusowe dla pospulstwa i raz na jakiś czas stać prawie każdego. I nagle "o jezu jakie dobre"

Gość gość
Tylko skad biora takie ceny!!! Garstka ryzu,kilka gramow ryby i to nie fuba a lososia,kilka gramow suchych glonow i 140 zl.bez jaj.za taka cene w promocji to 10kg schabowego sie kupi. Albo ze 25 kg udek kurczaka.

Gość Antyrela
Jejku, za dobrego stejka tez placisz,jak chcesz tanie suszi, polecam kupic zestaw do robienia. W makro zaplacisz ok.50 zl, do tego sa filmy z instrukcjami na yt. Milej zabawy. A buraki niech cicho siedza,bo nikt waszych rad nie potrzebuje.

Gość gość
Byloby to dobre gdybys poprobowal i znalazl ulubione a nie jedno z np. slodkimi dodatkami, tak jak trafiles :) Ja uwielbiam jesc sushi z Sushi Wesola :) Jadam od lat ^^

Gość MICHAUUU333
Też jadam sushi w Sushi Wesoła i mega mi smakuje;) Uwielbiam sushi ale cieżko mi określić co jest w nim dobrego;D hmm w sumie to wszystko!!!;D

Gość sylwia910
Uwielbiam sushi!Zawsze jadam je w Nanaki Sushi ponieważ u nich sushi jest oczywiście mega smacze ale i świeże a jak dla mnie świeżość sushi jest bardzo ważna!

Gość Julia27

W sushi przepyszne są przedewszystkim ryby i ryż, moje ulubione to california maki z sushi wesoła, polecam spróbować 🙂