Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoś tu ma tak wymagającego niemowlaka jak ja? jakie macie rady?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma prawie 3 miesiące. Spacer w wózku? Zapomnij, tylko na spaniu. Zabawy na leżąco w domu - polezy czasem gdy go bawię gzechotką, ale tak to płacze przeraxliwie i przestaje dopiero jak go noszę. odłożysz - ryk. Jak trafisz na dobry dzien to poleży sam w łózeczku patrząc w karuzelkę ze 20 minut góra w ciągu całego dnia. Bujaczek - rzadko i na 5 minut. Jak go noszę na prawje ręcę i chcę zmienić na lewą bo boli - ryk. Mąż ma to samo jak nosi. W chuście nie chce być. Zmiana pampersa to ryki, krzyki, problem. Nienawidzi tego, a jak mokro to też przecież płącze więc co, nie zmienię mu pieluchy? Jak chcę go nosić w pozycji półleżącej - rzadko się nie rozpłacze. Jedyny czas wytchnienia to czas gdy śpi za dnia, w sumie w ciągu dnia łącznie uzbiera się maks. 4 h snu i to nie zawsze. 40 minut rano, 2 h około dwunastej i potem 1 h 20 minut wieczorem ale mówię że nie zawsze jest ta wieczorna drzemka. każdy wieczór to humory, płacz, rozdrażenienie.

Gość gość
Mój był spokojny do 3 mies. Teraz ma 5 mies i od miesiąca z tym walcze. Tyle że on nie chce leżeć. Nosić na siedząco,karmić na siedząco,usypiać na siedząco. Karuzelka? Haha tak nią szarpie że kilka razy już spadła. U nas zadziałał fotelik samochodowy ( wiem ze to nie dobrze na kręgosłup ale tylko w nim jest spokojny. Od wczoraj również bujaczek działa na dłuzej niz 5 minut. Codziennie wkladaj do bujaczka czy lozeczka. W koncu sie przyzwyczai.

Gość gość
Współczuję. Trzymajcie sie ciepło

Gość gość
Autorko, czasami problemy np.z brzuchem tak sie objawiają. U mnie było podobnie do czasu zmiany mojej diety. Karmilam piersią i po odstawieniu mleka i produktow mlecznych, jajek, kakao w ciagu dwoch tyg znaczna poprawa.

Gość gość
Powoli odzwyczajaj do noszenia na rękach...w zamian kup matę edukacyjną-kładź na brzuszku,puszczaj muzykę... Jak karmisz mm podawaj pół godz przed posiłkiem infacol lub zmień mleko na inne.w gondoli możesz podwyższyć pole widzenia poduszką lub nie które gondole mają regulacje pod materacykiem Takie zachowanie minie za jakiś czas może za miesiąc lub 3 :) mojej córce minęło gdy skończyła 6Miesięcy

Gość gość
Bujałam też w foteliku samochodowym :)

Gość gość
Dobrze ktoś napisał że to mogą być problemy z brzuszkiem albo inne zdrowotne np z napięciem mięśniowym. Może warto małego przebadać u dobrego pediatry i zrobić mu badania? Mój wogóle nie tolerował leżenia w gondoli nie mówią o spacerze miał wzmożone napięcie mięśniowe wystarczyły cztery miesiące ćwiczeń i mam inne dziecko. Pediatra dał nma skierowanie do poradni oceny rozwoju i rehabilitacji niemowląt

Gość gość
Haha ja mam identycznego syna też w wieku 3m-cy i wszystko tak samo jak u ciebie tylko zamiast snu 4h w dzień ma Max godzina czyli pół godziny dopoludnia, pół godziny popołudniu. Na wieczór już jest tak rozdraznony ze to jeden wielki ryyk

Gość gość
Jestem mama trójki dzieci. Moje pierwsze dziecko takie było, ciągły płacz i krzyk, spał po 20 minut i to N rękach bo odkładamy zawsze się budził. Szczepiony wg kalendarza. Młodsze nieszczepione zaraz po urodzeniu. Cudownie grzeczne....