Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ina®

11 listopada MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI

Polecane posty

Rondo Dmowskiego Warszawa-14.00-ktoś z kafe sie wybiera?;)

Piwosz_93 dziś Przecież to święto ustawowo wolne.:o

Gość gość
a nie przyszło ci do głowy brunatna kretynko, że nawet w święta ludzie pracują? :o

Gość gość
:D

gość dziś Wyobraz sobie ze przyszlo "inteligentko", ale mysle ze cos takiego nie powinno miec miejsca.:) Tym bardziej przy jego pracy...:D

Ale to tylko ustawowo:D bo zawsze można iść na nadgodziny które mi sie opłacą bo są za nie setki. Tak więc za ten dzień będę se miał dniówkę 200-250 zł. Więc wole iść do roboty w ten dzień niż siedzieć na kafe jak jakiś przegryw hehe:D🖐️ Bo nikt mnie nie zmusza ide se z własnej woli🖐️

Piwosz_93 dziś Jesli nie masz nic ciekawszego do roboty to rzeczywiscie lepiej isc se do pracy.:D🖐️

Gość gość
nie idę; nie zamierzam brać udziału w szopce zawłaszczonej przez oszołomów, faszystów i brunatną hołotę spod znaku MW i ONR

Gość gość
Ja idę. Nie napisze jednak kim z kafe jestem :-)

gość dziś twoj wobor, nie wiem po co te epitety, tak jak i we wczesniejszym poscie, ja mam calkiem odwtrotne zdanie.:) Nie zamierzam tu prowadzic ideologicznych dyskusji, nie wiadomo z kim.;) Swoje zdanie mozesz wyrazic jak tak bardzo chcesz np na fb w ich wydarzeniu.🖐️

Gość gość
A po co z ONR ? Oni juz nie są wiarygodni, za dużo mają w czubie nienawiści do wszyskich innych niż "superpolacy" ;) Idź z KOD, pokaż że można obchodzić święto bez wymachiwania narodowymi symbolami i z zasępionymi minami.

Gość gość
a ja ide bronić demokracji

ina, nie przesadzam. Ze 2-3 miechy temu ktoś z ONR, albo czegoś podobnego, mnie poznał i kulturalnie mi kazał wypierdalać z klubu, bo zaraz będą jego ziomki, a dla czerwonej swołoczy nie ma miejsca w tym miejscu.

Gość gość
a ja mam gdzieś bo nie chcą mi dać emerytury a jeżeli dożyję to dostanę jak zapowiadają ok. 40% wynagrodzenia tj. ok. 900 zł. OTO CHOLERNA SIELANKA W NASZYM KRAJU PO 40 LATACH PRACY.

Gość gość
znów ta nudziara :D

gość dziś Ale przeciez tam nie idzie tylko ONR.:) Za KODem nie przepadam, a z symboli narodowych jestem dumna, wiec nie wiem co jest zlego w flagach. A na Marszu Niepodleglosci musze przyznac ze nigdy nie bylam-w tym roku postanowilam isc z dwiema kolezankami i zobaczyc jak to wyglada.;)Mam juz dosc ostrzezen ze strony kilku osob z rodziny.:D

fatumseparatum dziś Zartujesz? :D Ja znam pare radykalnych osob, ale akurat w dwoch blizej mi znanych osobach nie widze tej nienawisci...:P Mi tez juz chyba blizej do "lewaka", ale jestem patriotka, w sumie nie identyfikuje sie z zadna partia, co do "czerwonej swoloczy" to jestem rusofilem(nie mylic z rusofobem:D), nawet mialam studiowac filologie rosyjska, ale po prostu po namowie kolezanki chce zobaczyc jak tam jest, a nie tylko patrzec w tv, tak wiec, jade do Wawy.;)

ina, no nie żartuję, kumplowi, który jest zaangażowanym lewakiem około marca m.in złamano szczenę, a kumpel Kanadyjczyk, który mieszka w pl dostał całkiem ostatnio gazem pieprzowym po twarzy znienacka, kiedy rozmawiał z jakąś Brytyjką (ona też dostała) z komentarzami, żeby w**********i do siebie. Jasne, czekali na nocny, ale... serio? ;) Ja tam nie jestem ani lewakiem, ani patriotą - bardziej kulturystą i ten hejt, który jest ostatnio akceptowalny - no nie podoba mi się.

fatumseparatum dziś Gdzie mieszkasz? jak pisalam tez z niczym sie nie identyfikuje(z jakas ideologia), ale jestem patriotka i chce zobaczyc jak to rzeczywiscie wyglada, te osoby z ktorymi ide sa NORMALNE, dlatego na razie nie jestem negatywnie nastawiona do tego marszu-mam nadzieje ze nie bede czuc sie zagrozona;)

fatumseparatum dziś Bo w Warszawie mozna spotkac naprawde rozne osoby, rozmawiajace w roznych jezykach. Oczywiscie zdarzaja sie "incydenty".:o Ale mysle ze nie ma ich nie wiadomo ile-wszedzie znajda sie debile, niewyżyci psychole, ktorzy szukaja jeszcze jakiegos glebszego sensu, usprawiedliwienia dla swojej agresji-nie powinno kojarzyc sie ich z patriotyzmem itd.Sama mam malo z Polki jesli chodzi o pochodzenie.

Ina- mieszkam w Poznaniu i kilku znajomych ode mnie jedzie. Na marszu jest raczej bezpiecznie, z tego co mi mówili, więc powinno być spoko. Udanej zabawy. A kolegę lewaka przetrącili w Krakowie. W Poznaniu jest generalnie mniej obcokrajowców i ostatnio stosunkowo często mają pod górkę, ale i Wawa ma swoje perełki. Portal wpolityce pl jest bardzo prawicowy, ale warto rzucić okiem na ich tekst o pobiciu, że profesor uw został pobity za mówienie po niemiecku - komentarze to z mojej perspektywy czasem straszne są.

fatumseparatum dziś Tak masz racje, w Warszawie tez różne rzeczy sie zdarzają- ta sytuacja z profesorem wykładowcą, który rozmawiał ze swoim kolegą po niemiecku(bo tamten był Niemcem) była okropna, nikt nie zareagował, nawet kierowca(a potrafią wzywać policje praktycznie bez powodu na normalnych ludzi-tacy "odważni":O). Ale najgorzej z tego co słyszałam jest w Białymstoku. Co do mediów to wiadomo jak piszą i co mówią skrajni prawicowi fanatycy , a radykalni "lewacy" często tez przesadzają w drugą stronę. Rozmawiałam z pewną osobą związaną z dziennikarstwem(studiuje) i mówiła właśnie o tym że media w Polsce jeśli chodzi o jakiś obiektywizm itd są na tragicznym poziomie.:)Co do komentarzy to wiadomo jak jest w necie-na kafe to szczególnie widać-ten wylewający sie jad, bo tu mogą, bo są anonimowi.:) Co do marszu mam nadzieje ze będzie ok.;)

ina - co do obiektywnych mediów - zgoda, kuleje to strasznie. Kiedyś był Przekrój. Ma wrócić, ale nie wiadomo w jakiej formie, wątpię, żeby trzymał taki poziom, jaki miał. Bo właśnie przez to, że nie był tendencyjny, prawie nikt go nie czytał. A z jadem, czy raczej z zachowaniami społecznymi jest tak, że ludzie się krępują, jeśli są granice. W Internecie granic nie ma prawie żadnych, więc prawie nikt się nie krępuje. To samo w tłumie - jeżeli jedna z drugą osobą złamią jakieś granice - inni pójdą za nimi. Świetny przykład na tendencyjność, to ten link powyżej, na który można odpowiedzieć równie tendencyjnym i równie przekłamującym linkiem z drugiej strony: https://www.youtube.com/watch?v=DwD3bosbDdQ I takie tendencyjne przerzucanie się argumentami nie prowadzi do niczego (bo przecież obydwa źródła są prawdziwe), tylko do chowania się w swoich ideologicznych okopach. Tylko szkoda, że ludzie ostatnio coraz częściej dostają wpierdziel na mieście za to, że nie są Polakami z krwi i kości. O Białymstoku też dużo słyszałem, od znajomego, który jest tam w "Razem" - lekko nie ma.