Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konkretne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Jestem na początku ostatniego trymestru. Od jakiegoś czasu czuję duży ucisk na kości krocza. Mimowolnie zaczynam chodzić jak marynarz albo kowboj. Czy to normalne?

Gość gość
Tak

Gość gość
To twoja pierwsza ciąża? To normalne, spojenie łonowe się lekko rozchodzi żeby przygotować organizm do porodu, przygotuj się też na to, że już po porodzie zostanie ci kilka cm na plusie w biodrach.

Gość gość
To moja 3cia ciąża i nigdy tak nie miałam. Może dlatego, że dotychczas żadne moje dziecko nie było ułożone prawidłowo, a tu zastanawiam się, czy przypadkiem główki nie ułożyło we właściwym miejscu i napiera. Co do cm w pasie to cóż... po 1 ciąży mi zostało. Teraz mam brzuch jak balon mimo, iż to dopiero 6 mc. :( Liczę się, że będę konkretnym grubasem po ciąży.

Gość gość
Nie wiem, ja nie mialam czegos takiego

Gość gość
podnosze

Gość gość
To normalne. Może dziecko inaczej się ułożyło niż poprzednie. Może z wiekiem i pod wpływem poprzednich ciąż mięśnie już nie są tak silne. Ja już w pierwszej ciąży tak miałam i to głównie prawa strona mnie bolała, bo tam maluch miał główkę. Niestety u mnie ból prawego biodra pozostał do tej pory a już ponad rok po porodzie.

Gość gość
Ból krocza miałam od 20 tc, przytyłam 20 kg i nic mi w biodrach nie zostało, po 6 mcach miałam mniej niż bezpośrednio przed ciążą, miałam niedowagę i po 1 0 latach weszłam w spódnicę z czasów liceum, więc nic mi się nie rozeszło, a rodziłam sn dziecko ponad 4 kg więc niepotrzebnie straszysz.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi