Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna Kinga

Tabletki anty vs brak okresu.

Polecane posty

Gość Anna Kinga

Witam. Mam taki problem. Byłam u ginekolog w połowie lipca . Powiedziałam,że mam problemy z regularnymi miesiączkami . (mam tarczycę) . Pani ginekolog dała mi tabletki anty balera (są to moje pierwsze w życiu tabletki) powiedziała bym wzięła je pierwszego dnia okresu itp. rzecz w tym ,że jest listopad a ja jeszcze od lipca nie miałam miesiączki ( nie , nie jestem w ciąży) . Zastanawiam się czy nie lepiej zacząć po prostu brać te tabletki ponieważ za półtora tygodnia mam wyjazd na tydzień i trochę boję się,że wtedy dostanę okres... Mógłby mi ktoś doradzić co robić. Do lekarza mam wizyte po przyjeździe ...

Gość gość
I od lipca nie miałaś czasu żeby skontaktować sie z lekarzem? Weź tabletki z sobą na wyjazd ale wątpię abyś akurat teraz dostała okres skoro tyle czasu juz nie masz.

Gość Anna Kinga
Tak się składa ,że nie miałam czasu . Szczególnie że nie było mnie w kraju . Teraz też mam wylot na prawie 2 tygodnie i lecę do swojego faceta...no i wiadomo chciałabym brać tabletki jako antykoncepcja ...nie wiem czy mogę je wziąć tak po prostu nie mając okresu.

Gość gość
Nie oszczędzaj na piz.y

Gość kroplówa
@Anna Kinga Nie możesz zacząć ich brać, bo przecież nie miałaś przez 4 miesiące okresu i z Twoimi cyklami coś jest nie tak. Jak nie skonsultujesz się z lekarzem to i tak tabletki moga okazać się zupełnie nieskuteczne. Co Ci wtedy da, że je sobie wziełaś?