Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepis na naleśniki

Polecane posty

Gość gość

żeby nie były tłuste twarde sztywne i grube. Mogą być wegańskie. Dajcie proporcje składników.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/krokiety/przepis.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kuchnia_polska/krokiety/przepis.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sprawdzone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blana177
Ja bardzo często robię sobie na śniadanie naleśniki gryczane z łososiem i ogórkiem;) jestem na diecie i staram się urozmaicać sobie śniadania;) bo to najważniejszy posiłek w ciągu dnia;) dieta, suplementacja African Mango http://szczupla-kobieta.pl i dużo ruchu;) a tu przepis na naleśniki: Naleśniki (składniki na 12 szt.) - 2 całe jaja - 2 szklanki mleka 0,5% - pół szklanki mąki gryczanej (70g) - pół szklanki mąki pszennej graham (65g) - łyżka oliwy z oliwek - szczypta soli Dodatki: - 50g łososia wędzonego - 50g chudego twarogu - 25g jogurtu naturalnego - ogórek zielony - szczypiorek - pieprz, sól Przygotowanie: 1) Mleko, jaja, oliwę i sól mieszamy. Dodajemy mąkę do mokrych składników i całość ponownie dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 30 minut. 2) Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu lub na kilku kroplach tłuszczu roztartych papierową serwetką. Powinniśmy uzyskać około 12 szt. 3) Z twarogu i jogurtu przygotowujemy pastę, którą wypełniamy naleśnik. Dodajemy łososia, warzywa, doprawiamy i gotowe :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dwa jajka, mniej wiecej szklanka mąki i mleko. Dolewasz i mieszasz do osiągnięcia wlasciwej konsystencji. Na patelnię przed każdym nalesnikiem wlewasz niewielką ilosc oleju. Tak gdzies 1.5cm. Ciasto nie może byc za gęste ani za rzadkie. Wlewasz na patelnię tyle zeby zakrylo dno. Wpływając krecisz patelnia zeby się rownomiernie rozlalo. Sam musisz sprawdzic jaka grubosc Ci najbardziej pasuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co do maki to nie bierz ryżowej bo wychodzą suche, sztywne i lamliwe naleśniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×