Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieplodnosc wtorna

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny,mam juz jedna dziecko. Od 3 lat staram sie o drugie,byl monitoring,cykle stymulowane i nadal nic. Badania wszystkie wporadku. Ciezko mi jest przyswoic to wiadomosc,ze wiecej juz dzieci miec nie bede. No bo jak skoro,leki i nic nie przynosi efektu. Lekarz kieruje mnie na droznosc jajowodow,myslicie,ze tu moze tkwic problem? Przeciez mam juz syna 7 letniego.

Gość gość
Mam to samo. Zrób drożność, to ważne. Ja jak już zaszłam to w ciąże poza macica.

Gość gość
No bo jak czytalam to,ze droznosc robia jak wogole sie nie ma dzieci a nie

Gość gość
Ale niedrożność jajowodów może być wynikiem przebytego stanu zapalnego, który przecież mógł wystąpić już po urodzeniu pierwszego dziecka.

Gość gość
hej u mnie ten sam problem, dziecko ma 6 lat a w drugą ciąże nie moge zajśc juz 3 lata, dlatego w siepniu tego roku zaczęłam się badac. Zrobiłam drożność jajowodów okazało sie że jeden był niedrożny, myślałam ze po tym na pewno się uda ale dalej nic, 2 cykle stymulowane wszystko w najlepszym porządku i w koncu ginekolog powiedziała wyślij męża na badanie nasienia co wydawało mi się absurdem bo mamy już synka a tu zdziwienie odebrałam wyniki i okazuję się że to męża trzeba badać także jesteśmy w trakcie oby jak najszybciej do celu....

Gość gość
No to jednak zdecyduje sie na ten zabieg,ten cykl mam miec z pregnylem po tym juz zabieg. Rok temu poronilam,moze po tym mam niedrozne jajowody i nic z tego.