Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 pozytywnych testow...udało się ?? :)

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny ☺ od dawna staram się o dzidzie , mam problemy z jajnikami i raz poronilam w 6tyg. Ostatnią miesiaczke mialam 8.10.16 wspolzylam podczas dni plodnych i niw tylko , bez zabezpieczen , partner konczyl w srodku . Teraz miesiaczke mialam dostac 5.11 w ten dzien czulam bol identyczny jak przed @ ale zamiast tego zauwazylam duza ilosc sluzu z rozowymi plamkami i od tamtego czasu juz nic... w dzien planowanej miesiaczki zrobilam test. Druga kreska pokazala sie dosyc szybko ale nieco blada . Na drugi dzien zrovilam jeszcze 3 i wszystkie mialy druga jasniejsza kreske ale widoczna bardzo dobrze. Brzuch do tej pory lekko pobolewa jak na @ a piersi są bardzo tkliwe i nabrzmiale. Wizyte u lekarza mam w poniedzialek , biore juz luteine dopochwowo zeby nic siw nie stalo . Myslicie , ze tyle testow moglo sie mylic ? Ja mam nadzieje , ze nie

Gość gość
nie wiemy na 100% ale przeważnie pozytywny test oznacza ciażę. Usg potwierdzi ciążę wiec spokojnie teraz umów się na wizytę ok. 6-7tc. licząc od ost. okresu.

Gość gość
O co pytasz? Sama wiesz, że "coś się dzieje", a do "udało" droga daleka. Życzę powodzenia. Ja co prawda kikla lat temu, ale OM podobnie miałam 9.10, pozytywny test zrobiłam 10.11, lekarz kazał mi przyjść 14.11 był widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. GRATULACJE

Gość gość
Testy w tę strone sie nie mylą bo ten hormon wytwarzany jest w organizmie tylko podczas ciazy. Samopoczucie jak na okres jest zupelnie normalne na tym etapie, wiele kobiet tak ma. Do lekarza najlepiej isc 6-7 tc liczac od ostatniego okresu. Powinien byc już pecherzyk z bijacym serduszkiem, wczesniej lekarz zobaczy tylko pecherzyk i tak kaze przyjsc za dwa tygodnie.

Gość gość
Właśnie mysle czy wuzyte ktora mam umowiona w poniedzialek to nie bedze za wczesnie . Moze nie chodzi o samo to czy juz cos zobacze ale czy nie zaszkodzi to jesli jest jeszcze wczesnie . Kiedys poronilam wlasnie dzien po wizycie u ginekologa...co o tym myslicie?

Gość gość
Tez znam przypadek poronienia po badaniu . Przeloz wizyte, niech ten pecherzyk mocno sie zagniezdzi. Niby badanie nie powinno miec skutkow szkodliwych ale nigdy nie wiadomo. A idac pozniej do lekarza , nie bedziesz sie stresowac ze pusty pecherzyk itp.

Gość gość
Ja ci napisałam "moją hiatorię" ostatni okres miałam jak ty, test 10.11 i tego samego dnia kontaktowałam się z ginem. Zalecił przyjść "w tym tygodniu, zobaczymy czy ciąża usadowiła się w macicy".

Gość gość
No nic . Mozepo prosty pojde w poniedzialek i on zadecyduje a jak nie zrobi jednak badania to zrobię bete i wroce do niego pozniej .

Gość gość
Bo dla lekarza to kasa czym wiecej wizyt:) Ja obie ciaze prowadzilam na nfz. Usg mialam 6-8 tc, 13,20 i 30tc. Wizyty przez pierwsze miesiace byly raz na miesiac, potem co dwa tyg. Wystarczylo.

Gość gość chwilke
3 testy druga blada kreska dwa dni po wizycie okazalo sie na podstawie usg ze to 9 tydzien

Gość gość
Skoro 5 pozytywnych to na 99% jesteś w ciąży. Zacznij brać kwas foliowy, witaminy dla ciężarnych i dbaj o siebie i maluszka :)

Gość gość
Czesc dziewczyny . Zdecydowalam sie pojsc na wczorajsza wizyte u gina. Pecherzyka widac nie bylo ale mowi , ze ciaza jakby jest ... przepisal luteine i kazal lezec . Kiedy u was bylo widać pęcherzyk ? Termin kolejnej wizyty 1.12 moze wtedy bedzie widać

Gość gość
jak to kazał leżeć?to do pracy nie chodzisz?

Gość gość
I po co już tam poszlas ? Tydzień w ciazy i już biega po doktorach masakra z tymi babami

Gość gość
ja byłam w 8mym tygodniu dopiero-było widać już zarodek.Sama tylko beta hcg zrobiłam(raz a nie 50 razy co 48h jak niektóre latają) Nie wiem po co chodzicie tak szybko do lekarza. A starałam sie też długo bo 2 lata prawie miałam laparoskopie hsg i ogrom badań ale nie schizowałam jak juz sie udało.

Gość gość
Hej dziewuchy . Tu autorka ☺ Jest 40dc a okresu ani widu ani slychu brzuch dzis w nocy tylko bolal mnie nieco mocniej ale rano wzielam luteine i wszystko przeszlo . Od wczoraj zauwazam na wkladce brudne naeet nie plamienia ale jakby sluz koloru kawy z mlekiem . Mam tez rozwolnienie , czasem wzdecia i gazy . Ogolnie czuje się dobrze , mysle ze wszystko przebiega prawidlowo ☺☺