Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakaś higienistka bądź asystentka stomatologiczna?

Polecane posty

Gość gość

Jesteście zadowolone z pracy? Ile zarabiacie?

Gość gość
Najniższą ;o rewelacja

Gość gość
To kiepsko :( pracujesz w dużym mieście? I to jakiś mały gabinet, czy większa klinika?

Gość gość
upup

Gość gość
Dużo

Gość gość
jestem higienistka, uwielbiam swoja prace, zarabiam bardzo dobrze

Gość gość
Co to znaczy bardzo dobrze? Srednia krajową masz?

Gość gość
No ja nie mam nawet 2 tys. Miasto Rybnik.

Gość gość
Nie masz nawet 2 tys, to znaczy ile masz? Dziewczyny ;piszcie konkrety. Ja zacznę: higienistka, Warszawa, duża klinika, 3500 zł na rękę

Gość gość
Średniej wielkości miasto, 2 prywatne gab stom, na rękę 2800

Gość gość
a czy to wstyd isc do stomatologa jesli mam na dolnych zebach od wewnetrznej strony taki brazowy osad??masakra..myje zeby ile wlezie i ten pieprzony osad od herbaty chyba sie robi:noc nie daje mycie zebow dokladne.\\ czy to wstyd ze w wieku 26 lat mam taki osad?moze ktoras odpowie?

Gość gość
Do 23.07 wewnętrzny osad jak to nazwałaś to nie osad tylko kamień,który robi się z niewystarczającej higieny jamy ustnej,może po prostu nie umiesz prawidłowo myć zębów.polecam zdjąć ten kamień,jest to zabieg który się wykonuje u stomatologa i spytać jak prawidłowo myć zęby by się już nie pojawił. ja pracuję jako higienistka i mam 18 zł na godz miasto Warszawa.

Gość gość
Duze miasto wojewodzkie, duza prywatna klinika, 3/4 etatu, 3800 na reke

Gość gość
Pracuje we Wrocławiu jestem.asystentka i rejestratorką w jednym i mam 1800 na rękę z zarobków wyżej podanych widzę że mnie wykorzystują. Gabinet prywatny z umową NFZ

Gość gość
9;11 - faktycznie mało, ale zależy też jak duże masz doświadczenie w tym zawodzie.

Gość gość
Duze miasto wojewodzkie, duza prywatna klinika, 3/4 etatu, 3800 na reke --nie przesadzasz trochę ,bajki piszesz, na 3/4 etatu tyle zarabiasz, to reszta chyba na lewo

Gość gość
niestety asystentko mylisz sie bo juz raz mi to sciągali i wyraznie stomatolog powiedzial ze to nie kamien tylko osad. to jest wyrazny osad z herbaty i myje zeby najdokladniej jak sie da i nic to nie daje bo osad sie pojawia.wiec to nie zalezy od mycia zebów.

Gość gość
Ale co na lewo zarabiam? Taka mam pensje, nie pracuje na caly etat. Pracuje w duzej klinice stomatologicznej gdzie koszt wizyty kontrolnej, bez zadnego zabiegu, po rostu przeglad to 100-150 zl. Lekarz stomatolog u nas zarabia 9-10 tys

Gość gość
Katowice, pracuje już tam 6 lat, zarabiam 2100zł.

Gość gość
10:58 Prawdopodobnie masz starte szkliwo dlatego osad szybciej sie tworzy. I ile razy bys nie myla zebow to i tak bedzie sie tworzyl. Powinnas miec odbudowane szkliwo zebow.

Gość gość
10:58 Moze sprobuj na poczatek past odbudowujacych szkliwo zebow. Jesli uzywasz wybielajacych past ze srodkami sciernymi to odstaw je. Zmien szczoteczke na miekka. Jesli to nie pomoze to zorientuj sie w sprawie odbudowy szkliwa materialem kompozytowym

Gość gość
Osady na zębach to absolutnie nic niezwykłego ani niebezpiecznego, nie mylić z kamieniem nazębnym. Zależy od indywidualnych cech-np składu śliny pacjenta, a także diety - z moich obserwacji wynika, że najmocniejszy osad powstaje u miłośników zielonej herbaty:) Kawa, czerwone wino, papierosy też mocno sprzyjają jego powstawaniu. W warunkach domowych polecam od czasu do czasu! pastę bardziej ścierną, jakąkolwiek z serii whitening (ale nie chemiczne typu Blanx), codzienne nitkowanie zębów oraz używanie szczoteczki ŚREDNIOTWARDEJ zawsze:) Miękkie są dla pacjentów po zabiegach chirurgicznych na krótki czas, a ich długotrwałe używanie sprzyja niedomywaniu zębów, co z kolei prowadzi do powstawania kamienia, a w smutnej konsekwencji do chorób przyzębia. Jeśli domowe sposoby nie są wystarczające, co pół roku można przy okazji przeglądu w gabinecie wykonać zabieg piaskowania, który usunie wszystkie osady. Pozdrawiam

Gość gość
Ja zarabiałam ( obecnie nie pracuję) w przedziale 3200-4000zł za 45-50h pracy w tyg. Umowa o pracę na...1/4 etatu za 500zł :/ Wrocław

Gość gość
Czyli resztę jak rozumiem dostawałaś pod stołem? A dlaczego już nie pracujesz? Praca Cię wykończyła, czy zrezygnowałaś z powodów osobistych?

Gość gość
Resztę, dokładnie, jak to ujęłaś. Mój były pracodawca nie dopuszczał umowy na cały etat, mimo, że pracowaliśmy razem od 3 lat i doskonale wiedział, że nie będę przysługujących mi praw nadmiernie wykorzystywać. Taki typ, co zrobić. Pracę bardzo lubiłam i na pewno jeszcze do niej wrócę, musiałam zrezygnować z powodów osobistych, ale niedługo zacznę się rozglądać za nową pracą, mam nadzieję, że w lepszej atmosferze ;)

Gość gość
Zyczę powodzenia :) ja pracuje w dużej klinice i tu kazda asystentka, higienistka czy rejestratorka ma umowę o prace na pełen etat.

Gość gość
Dziękuję:) A przy umowie o pracę na pełen etat jakie zarobki i w jakim mieście?

Gość gość
Do tej co zarabia 18 na godz.Ja piernicze jak można być higienistką,pracować w dużej klinice zarabiać 18 na godz i pisać takie bzdury?Kto Cie wogóle zatrudnił kobieto? Kamień nazebny zawsze sie bedzie tworzył u osób ktore maja do tego predyspozycje choćby nie wiem jak szczotkowaly zęby. I zalezy to jak tu ktos dobrze napisal od składu i konsystencji śliny ktore są uwarunkowane czynnikami genetycznymi. A Ty myslisz że jak taki porzadnie zęby wyczyści to kamienia nigdy nie będzie miał. Żenada. Jak Ty takie bzdury opowiadasz pacjentom to nie wiem jakim cudem masz jeszcze tą prace i jeszcze tyle zarabiasz. Ja zarabiam mniej od Ciebie ale przynajmniej wiem takie rzeczy. A pozatym dziewczyna Ci pisała o osadzie a nie o kamieniu a to się zasadniczo różni.

Gość gość
kamien to nic innego jak zmineralizowana płytka nazebna, czyli krótko mówiąc ktos nie domyje zebów i z płytki dłuzej zalegającej tworzy sie kamień. Owszem sa osoby które maja np stłoczone zeby i ciezko im je doczyscic, ale jesli ktos ma równe zeby w łukach, myje prawidłowo zeby i uzywa nici to nie ma prawa mieć kamienia. Powtarzam kamień sie tworzy jesli ktos niedoczyszcza zębów.