Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrość o dziewczynę brata

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy z tych samych roczników i rodzice nas czasem porównują... ja jestem na 2 roku studiów (jestem do tyłu, bo zmieniałam kierunki), ona już na magistrze, ona jest dzielna bo wstaje na 6 do pracy w weekendy, dojeżdżając ponad godzinę (ja też pracuję w weekendy, ale co tam!), ona się dobrze uczy i ciągle ma stypendia (szkoda tylko, że w kółko sobie coś narzuca, stresuje mocno i zażywa masę tabletek przeciwbólowych tak jakby miała 50 lat więcej...) No i ja jestem też o nią zazdrosna, bo faktycznie jej się wszystko udaje, czego nie zrobi. Studia w "terminie" ma, mi zabrakło 2 pkt do stypendium w tym roku, ona prawko zdane oczywiście za pierwszym razem, a ja się boję na nie iść, i na dodatek ma dużą charyzmę, więc ludzie automatycznie ją lubią, a ja nie mam charyzmy i muszę się starać jak idiotka, a i tak lubią mnie tylko pojedyncze osoby. Mój brat z nią jest, mimo że ona się z nim często kłóci, zrezygnował przez nią z jednej pasji, zrywali ze 2 razy ze sobą, a są razem 3 lata i ogólnie nie wydaje się do końca szczęśliwy... No ale jest z nią, bo się pewnie od niej uzależnił, a ona jest manipulantką, kiedyś przypadkiem wyskoczyła mi jej wiadomość do niego (zostawił fejsa i było powiadomienie na dole ekranu) tłumaczące że kobiety mają inne mózgi niż mężczyźni i stąd jej porywcze zachowanie (nie ma to jak idealna wykrętka... on w to wierzy?). Ja byłam w szoku. no ale dobra, temat nie jest o tym, tylko o tym, dlaczego niektórym wszystko wychodzi, i mają wszystko, a ja się nawet nie mam do kogo przytulić, mimo że jestem uczciwą, ale też szczerą i asertywną osobą (ale nie wydzieram się na nikogo bez powodu) i wyglądowo też jest w porządku (w gruncie rzeczy faceci mnie zawsze podrywali, ale mam nieszczęście nadziewać się na wielu chcących tylko luźnego związku).

Gość gość
I wiem że zazdrościć jest słabo, ale ja mam niską samoocenę i niestety... Takie coś się wkrada.

Gość gość
A jakie miałaś dzieciństwo? Jak Twoi rodzice żyją ze sobą? Kto rządzi w domu?