Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkam w bloku, to prawda, iz z klozetu może wyjść szczur?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w bloku, to prawda, iz z klozetu może wyjść szczur?

Gość gość
Nie. Niby jakim cudem? Takie coś jest możliwe tylko gdy wyprowadzenie kanalizacji jest "w pole" a nie do szczelnego szamba czy sieci kanalizacyjnej.

Gość gość
Tak prawda i to nawet na wyższych piętrach ale oczywiście im niżej tym większe ryzyko. U mnie w centrum Warszawy były dwa takie przypadki na parterze i na trzecim piętrze. Trzeba często na noc zalewać myszle domestosem i nie wrzucać resztek jedzenia.

Gość gość
wszystko może wyjść, szczególnie to co wpuścił sąsiad. a sąsiedzi jak wiadomo mają różne pomysły i różne zwierzątka domowe

Gość gość
Rozkminialem to a boje się ich jak nie wiem co

Gość gość
Potwierdzam może wyjść. W piwnicach są szczury i są też pralnie i np toaleta tak jest w większości wieżowców i szczury kanalizacyjne przedostaja się tą drogą do mieszkań

Gość gość
spójrz czy już nie wychodzi ;(

Gość gość
Osobiście nigdy się nie spotkałam, nie wyobrażam sobie...pamiętam jednak jak kuzynka około 25 lat temu wyszła za mąż i wynajęli mieszkanie w bloku. Weszli do mieszkania, do toalety a tam z sedesu wyglądał szczur. Dziewczyna mało nie zemdlała, strasznie to przeżyła. Teraz już może jest inaczej, lepiej zabezpieczona kanalizacja...chociaż sama nie wiem czy lepiej. Na wszelki wypadek lepiej wlewać od czasu do czasu chemię i zamykać sedes.

Gość gość
oczywiscie, w moim bloku byla taka plaga, szczury wychodzily z klozetu, gdy zamykalo sie klape i obciazalo - przegryzaly rury! wszystkim sasiadam rozdawalam kupy mojego kota :) troche je ten zapach odstraszal

Gość gość
wejdzie ci do łozka i cie wykorzysta :(

Gość gość
Ja gdy sram to często o tym myślę, boje się bo np w 2005 maju 25 finał lm dziura w kuchni patrze jak bym coś przeczuwal a tam 3 szczury wgl za małego często je miałem obrzydliwe zwierzę i ten ogon a jeden najprawdopodobniej po mnie chodził gdy spałem nie chce tego pamięta

Gość gość
Szczury w toalecie w bloku zdarzaja sie bardzo rzadko, glownie jesli okolica jest zaszczurzona lub jesli blok stoi obok zakladow oczyszczania miasta czy wysypisk, itp. miejsc idealnych dla szczurow. Jedno z najdrozszych osiedli w Warszawie wybudowano w takim otoczeniu i tez mieli szczury w kanalizacji. Ale mieszkancy byli bogaci i wplywowi, doprowadzili do przeniesienia zakladu oczyszczania miasta daleko od nich i problem sie skonczyl.