Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różnica w testach ciążowych.

Polecane posty

Gość gość

Mam cykle 29/30. 4 mies temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne, staramy się o dziecko. O dziwo- cykle powróciły do normy 29/30. Tylko wcześniejszy trwał 19dni. Teraz jestem w 30 dniu cyklu okresu brak, współżycie w dni plodne- mam nadzieje- sluz jak białko kurze itd... ale nie o tym chciałam. Dlaczego w 30 dniu cyklu test o czułości 25 mIu pokazuje mi wynik pozytywny- a z tego samego moczu o czułości 10- negatywny? Czy nie powinno być na odwrót?oba robiłam wieczorem. 25 od razu pokazał mi 2 kreski. A 10 jedną :( bardzo mi przykro. Tak się ucieszyłam... mam jeszcze jeden test na rano i też 25. Naprawdę nie wiem co myśleć. Tak się nastawilam na ciaze po pierwszym teście:(

Gość gość
Proszę o pomoc :(

Gość gość
Pierwszy wykonałam pink test (25) 2 kreski. Później spotkałam się po raz pierwszy z nordtest (10) jedna kreska... na temat nordtestu ciężko znaleźć mi jakiekolwiek informacje.... a na rano mam o czułości 25mlu Vitam- płytkowy. Czy testy i firma ma jakieś znaczenie?

Gość gość
Nie wiem. Ja w pierwszej ciazy jeden plytkowy i pozytywny. W drugiej paskowy i tez pokazal ciąże, oba dwa dni po terminie okresu.

Gość gość
Testy jeżeli się mylą to raczej te negatywne. Jeżeli jakiś test pokazał dwie kreski to znaczy ze wykrył hormony, wprawdzie te z różnego powodu mogą się pojawić ale praktycznie na pewno to ciąża. A negatywny? Po prostu nie wyłapal, nie bez powodu zalecają robienie z porannego moczu.

Gość gość
Czasem test może być wadliwy ze strony produkcyjnej. Np substancji wykrywającej beta hcg było za mało, albo był źle przechowywany. Jesteś w ciąży na 90%, a na 100% będziesz wiedziała jak zrobisz betę z krwi.

Gość gościówa nad gościówami
zrób bobo test wg mnie pink test jest kiepski