Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja koleżanka urodziła dziecko a nie ma biustu, bez mleka dziecko umrze

Polecane posty

Gość gość

powinnam to zgłosić do towarzystwa opieki nad dziećmi? czym ona je wykarmi? mlekiem z proszku? ! noworodka? :O

Gość gość
Moja matka nie ma piersi a miała tyle mleka ze nie dosc ze ja z bratem byliśmy najedzeni (karmiła nas po 1,5roku) to jeszcze miała wypełnione 2 butelki na zapas a w szpitalu karmiła jeszcze inne dzieci (tym matkom które nie mogły karmić) a i ciągle miała plamy na koszulkach przez nadmiar mleka :o Wielkość piersi nie świadczy o ilości mleka.

Gość gość
minimalne, ale zapewne gruczoły mleczne ma. tak są mleka modyfikowane od dnia pierwszego. są też inne metody na karmienie tak małego dziecko. nie martw się głodne nie będzie. a teraz pędż do wszystkich znanych sobie i światu instytucji i zgłaszaj ręczę ze zostanie to uznane jako żart stulecia

Gość gość
Na mleku z proszku też się da, poza tym nie w wielkim cycu a w gruczole produkującym mleko tkwi mleczna potęga. Niejedna niby płaska wykarmiła dzieciaka, bez obaw.

Gość gość
no jak to możliwe? krowa ma duże wymienie = dużo mleka , ptaki nie mają piersi = nie maja mleka, mezczyzni nie maja mleka, kobiety deski też nie mają! może to nie była Twoja mama tylko mamka, która wykarmiała dzieci? musiałaś coś pomylić , to jest fizjologicznie niemożliwe

Gość gość
Jest możliwe, trochę wyobraźni.

Gość gość
ja na rok przed zajściem w ciaze powiekszylam biust by dziecko miało co jesc

Gość gość
Nie wiem jakiej wyobraźni, mam biust B i ciężko mi było wykarmić dziecko, natomiast widziałam w jakimś w szoł w telewizji jak kobieta z wielkimi piersiami po prostu tryskała mlekiem, mogłaby 10 osob wykarmić,a miała miseczkę pewnie E albo F

Gość gość
Eche, no na pewno silikon jest bardzo smaczny i bogaty w wiele składników odżywczych, tak samo tłuszcz tworzący biust powyżej rozmiaru "małe a". Gruczoł mleczny jest mały i niekoniecznie wystaje poza klatkę piersiową, patałachy.

Gość gość
Tłuszcz który zwany jest przez wszystkich piersiami nie karmi noworodków. Noworodki karmi gruczoł! To nie to samo!

Gość gość
Toż właśnie sugeruję że potęga tkwi w gruczole. Czy wy w tych swoich móżdżkach wymyśliliście sobie że tenże gruczoł ma przypominać 1,5 litrową butelkę mleka żeby móc wykarmić bachora, bo inaczej posucha, tak? :D

Gość gość
pokażcie zdjęcia tych gruczołów o ile je macie? czy kobieta, który nigdy nie był w ciąży ma też taki gruczoł i jak go uruchomić bez ciąży? chcę mieć mleko w piersi

Gość gość
Bez ciąży nie da rady, musisz znaleźć sobie buhaja, który Cię zapłodni i urodzić młode. A następnie żeby produkcja mleka była non-stop kontynuowana, to może jakaś dojareczka? Tu już rolnicy bardziej pomogą, ja się nie znam na agrobyznesie.

Gość gość
widziałam p****la, na którym drobna kobieta z ogromnym biustem (takim jak noxa albo większym) trzymala na kolanach wielkiego faceta przebranego za dziecko i karmila go piersią i on się aż dławił tyle miała pokarmu

Gość gość
Miedzy mną i moim bratem jest 9 lat różnicy i dobrze pamiętam jak mama ciągle narzekała bo musiała nonstop odciągac pokarm bo miała go aż za dużo!

Gość gość
skomplikowana ta budowa piersi, czy pokarm leci przez brodawkę czy przez sutek?

Gość gość
Chyba widać że brodawka jest zakończeniem przewodów. Jak widać tłuszcz nie ma nic wspólnego z mlekiem.