Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polki są niezaradne!

Polecane posty

Gość gość

Oto powody dla których tak uważam: 1. Utrzymujecie częściowo lub w całości rodziny oraz facetów robiąc z nich wałkoni, a przecież wiadomo, że to facet ma być głową rodziny, żywicielem, itp. Zdejmując z niego obowiązki należne mu dajecie pozbawiacie go szacunku do siebie samych, bo nie kosztujecie go tyle ile powinnyście. 2. Nie rozumiecie prostego mechanizmu, że jak chłop nie poświęci swojego czasu i energii na was, lub pracując dla was, to poświęci go owszem, ale na inną cizię. 3. Robicie często w pracach kiepskich, zaharowujecie się, itp., nie pozwalacie się rozpieszczać, nawet jak mężczyźni na to nalegają. Przenosicie patologiczne wzorce wyniesione z domu czy z życia. Bredzicie, że 'kobieta powinna być niezależna, bo jak facet zostawi...Bla, bla, bla'. Otóż, jakby jakiś usiłował mnie zostawić, to tak bym go prześwięciła alimentami na siebie, że by się nie opamiętał, albo opamiętał, ale byłoby za późno. 4. Nawet jak zostaniecie bezgranicznie upokorzone i zdradzone z jakąś siksą, to godzicie się na rozwód bez orzeczenia o winie. Brak słów po prostu. A, i zerowe alimenty, bo 'honor', bo to, bo siamto. 5. Często do uzasadnienia swoich durnych wyborów używacie słowa 'honor', a w rzeczywistości właśnie one z honorem nie mają nic wspólnego. 6. I to żałosne powiedzonko 'mężczyznę trzeba sobie wychować'. Otóż nie. Wychowuje się dziecko, jak stary koń jest niewychowany, to już tak mu zostanie, szkoda na takiego mojego czasu. Dlaczego mężczyzna miałby za mnie nie płacić? Dlaczego miałby nie rozpieszczać swojego Kociaka? Nigdy się nie godzę na rozwiązania typu 'on rachunki, ja jedzenie', itp., bo to uwłacza mojej godności. On wszystko w 100 procentach, inaczej nie jest mnie godzien.

Gość gość
Przekroczysz 40-tkę, to zmienisz zdanie. Pewnie masz max. 30.

Gość gość
Kolejna kafeteryjna, samotna i sfrustrowana księżniczka wychowana na pasożyta przez durnych rodziców... ech, niektórym to powinno się zabronić rozmnażać i obowiązkowo sterylizować!!!

Gość samotna ciezarna
Dziewczyno! Sama sobie przeczysz! To właśnie Ty jesteś niezaradna i liczysz tylko na faceta. Kobiety w Polsce są AŻ ZANADTO ZARADNE. A jak facet się przy takiej chowa i nie potrafi być mężczyzną to już nie takich kobiet wina.

Gość gość
Nie obraź się, ale wygląda to tak, jakbyś skończyła jakąś polonistykę albo inny tego typu kierunek i miała teraz żal do świata z powodu kiepskich perspektyw. Każdy dorosły człowiek powinien być niezależny.

Gość gość
Mam prawie 40 lat, jestem za granica 14 lat i jestem prokuratorem.Mam meza ,dwoje dzieci .

Gość gość
Prawdziwa zaradność kobiety przejawia się tylko i wyłącznie w znalezieniu zaradnego mężczyzny. Tzw. zaradność Polek to pic na wodę. Mydlicie sobie oczy, że rzekomo jesteście zaradne, bo nie chcecie przyznać, że jesteście traktowane gorzej niż niewolnice.

Gość gość
One nawet jak są ogarnięte to i tak chcą się uwiesić na facecie. Najbardziej stare panny te przebijają wszystko. Choć najgłośniej krzyczą że są samowystarczalne.

Gość samotna ciezarna
Akurat ja nie spotkałam na swojej drodze porządnego mężczyzny, byłam w związkach z samymi pasożytami, ale od razu ich wyganiałam i aktualnie się tym już zmęczyłam i postanowiłam żyć sama. I uważam, że jest to jak najbardziej oznaka zaradności.

Gość gość
Stare panny są samowystarczalne. Skoro przez 35-40 lat się same utrzymywały, to o czymś to świadczy. Po prostu wybrzydzają.

Gość samotna ciezarna
Jak mają żyć z pasożytem, to już lepiej być samotnym niż dziada utrzymywać.

Gość gość
Kawaler 02:35 nie ma z kim spać w piątkową noc i ma lęki, że wszystkie panny chcą się na nim uwiesić. To się nie dzieje naprawdę.

Gość gość
Nie kazda ma szanse na super biznesmena :P

Gość gość
dlatego są z byle kim :P bo wolą to, niż swoją niezależność :P

Gość samotna ciezarna
Pier***cie! Przecież teraz jest przewaga zaradnych kobiet, które zyją same, a to faceci są starymi kawalerami, którzy przeważnie żyją nadal ze swoimi mamusiami (bo liczą, że znajdą, sobie kobietę, która właśnie zastąpi ich mame). PORAZKA!!

Gość gość
Znowu ta pasożytnicza huba założyła temat. Nudne są już te pasożytnicze "wywody" dla takich samych pasożytek. Prawdziwie zaradne kobiety śmieją się z takich leniwych cwaniar żyjącycht.na czyjś koszt.

Gość gość
Autorko 10/10!!!