Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zalozyc na slub siostry zeby wygladac z klasą?wesele w lutym.

Polecane posty

Gość gość

co zalozyc na slub siostry zeby wygladac z klasą?wesele w lutym.

Gość gość
Jestem osoba która nosi sie skromnie i elegancko.Lubie francuski styl.Proste i eleganckie ciuchy. Nie mam pojecia co wlozyc na siebie w dniu slubu siostry Bedzie zima ,a ja nie cierpie byc przebrana.Nie lubie pstrokatych sukienek i wysokich szpilek.Nigdy ich nie noszę. Rodzina jednak wywiera na mnie presje ,ze w taki dzien musze pokazac sie z innej strony i szczerze nie mam pojecia co na siebie zalozyc.. Gdzie ja w ogóle kupie szpilki do pięciu centymetrow?Nigdzie chyba takich nie dostane. Moze ktoras doradzi mi w tej kwestii,co na siebie zalozyc,zeby siostrze nie zrobic wstydu?Czy musi to byc sukienka?Czy moze byc spodnica i bluzka...juz sama nie wiem co wypada a czego nie.

Gość gość
Sama sobie przeczysz. W prosty i eleganckim stylu można kupić od groma sukienek, a Ty piszesz tak jakby proste i eleganckie to były bluzki i spodnie. Coś mi się wydaje, że Ty się po prostu byle jak, szaro-buro ubierasz, stąd nawet tak prosta rzecz jak sukienka to dla Ciebie dziwactwo:/ Kolejna rzecz: Nikt Ci nie każe ubierać pstrokatej sukienki, nie wiem czemu o takich piszesz:/ Może Tobie kojarzy się, że na wesele trzeba się "po cygańsku" odstrzelić w cekiny i wszystkie kolory tęczy, ale to naprawdę nie te czasy i naprawdę mało gdzie ludzie tak się "stroją". A co kupić? Wszystko zależy od Twojej figury, wzrostu, kolorów jakie Ci pasują.

Gość gość
Też pierwszy raz widzę dylemat osoby która lubi eleganckie ubrania, a ma problem z założeniem sukienki. Sukienka to klasyka! Nie musi być z cekinami, falbanami i brokatem, możesz jak najbardziej jednolitą w kolorze, prostą w kroju, z matowego materiału nawet jeśli nie tolerujesz. Buty owszem, fajnie na obcasie ale po pierwsze- obcas to nie koniecznie szpilka, po drugie- obcasów też jest od groma, polecam Ryłko.

Gość gość
W sklepach jest mnóstwo prostych sukienek, jednolitych, bez wzoru. Możesz za to wybrać np. materiał z jakąś fakturą ale w jednym kolorze. Do tego klasyczna marynarka i oczywiście płaszcz jako okrycie wierzchnie. Niskich szpilek jest mnóstwo, poza tym nie musisz kupować klasycznych szpilek skoro ich nienawidzisz ale jednak takie buty do sukienki wyglądają najlepiej. Najpierw poszukaj sukienki, chodziłaś już po sklepach, oglądałaś coś, przymierzałaś? Zacznij od tego. Wtedy zobaczysz w którym fasonie Ci dobrze i w jakim się najlepiej czujesz. Potem dobierz buty i resztę. Poza tym w większości przypadków sprawdzają się czarne dodatki.

Gość gość
15:02 dlatego ja obstawiam, że autorce to się tylko wydaje, że ma elegancki i klasyczny styl. Osoba nosząca się elegancko nie będzie miała najmniejszego problemu z wyborem czegoś na wesele.

Gość gość
zle mnie zrozumialyscie..ja poprostu rzadko zakladam sukienki.nie mam pojecia gdzie kupic taka która będzie elegancka bo bylam w galerii i same szmaty...takie nijakie i leza JAK WOREK. CZY KONIECZNIE MUSZE ZAKLADAC MARYNARKE NA SUKIENKE??SAMA SUKIENKA NIE MOZE BYC POD PLASZCZ?

Gość gość
jestem wysoka i szczupla. ciemna blondynka z zielonymi oczami i jasną cerą. jaki kolor sukienki proponujecie dziewczyny?i jaki marynarki do tego?

Gość gość
Wysoka i szczupła to z sukienką nie powinnaś mieć problemu. Sklepów które mają proste fasony jest mnóstwo i tańszych i droższych. Kolory w zależności jakie lubisz. Nie szła bym w zbyt jasne odcienie, żebyś się z nimi nie zlała skoro masz jasną karnację. Podobnie ze zbyt ciemnymi: Mogą za bardzo kontrastować. Osobiście poszłabym w czerwień, ale to zależy od charakteru i źle w nim się będą czuły osoby nieśmiałe, więc nie wiem czy Tobie autorko będzie on pasował. Neutralnymi kolorami może być zieleń, fiolet, dodatki nude. Żakiet albo jakieś inne bolerko, narzutkę, futerko musisz mieć skoro to zima. Na sali może być chłodno. Ja bym się najbardziej martwiła o buty. Rzadko które buty z płaskim lub niskim obcasem dobrze wyglądają.

Gość gość
Chyba wiesz jakie kolory pasują ci na co dzień? Załóż na pewno takie w których się dobrze czujesz, bo co z tego że ktoś ci doradzi krwistą czerwień jak nie możesz na to patrzeć. Nawet sieciówki typu C&A mają dużo sukienek "wizytowych" czy "wieczorowych", nie wszystkie lekkie, zwiewne i z lejących materiałów, po prostu chodź i szukaj, idą święta i sylwester i jest wybór. A do lutego jeszcze masa czasu, ja bym radziła poczekać na styczniowe wyprzedaże, po sylwestrze i świętach będą niższe ceny. Ostatecznie możesz uszyć to co ci się wymarzy, materiał, krawcowa i z głowy. Wygoogluj sobie "sukienkę na wesele" i na pewno znajdziesz coś co c***asuje.