Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszcze ludziom głupim, prostym, mało inteligentnym, nie wykształconym...

Polecane posty

Gość gość

oni to mają fajne życie...niczym się nie przejmują tylko głupotami, telewizorem, fejsbukiem, promocjami, kopulacją, robieniem bachorów dla 500 zł... zazdroszczę temu plebsowi,..jedzie takie coś do Egiptu, stoi pod piramidą i mówi ''Andżela, fajne te piramidy co nie ? ale w telewizorze to jakieś większe były, ale gorąco tutaj jezu'' - typowa refleksja typowego Polaka nt. zabytków liczących 3000 lat... zazdroszczę wam tego naprawdę

Gość gość
Ja tez. Plebs jest beztroski.

Gość gość
Dolaczam. Swiadomosc bywa bolesna, a prosci ludzie to maja dopiero zycie...

Wpadła mi do głowy taka myśl, że jednak różnica między człowiekiem prostym a prostakiem jest co najmniej galaktyczna :O

Gość gość
co masz do tych refleksji na temat piramid?

Byłam w Egipcie i powiem tak. Chvj, dvpa i kamieni kupa. Trzeba być wyjątkowo popiertolonym aby budować takie zwałowiska gruzu tylko po to aby móc w nich pochować jakiegoś tam faraona z jego ulubionym też zabalsamowanym kotem. Lud egipski tamtych czasów widać nie miał większych problemów na głowie. Taka jest moja refleksja nt. Idiotycznych i nikomu nie potrzebnych budowli sprzed 3. tyś. lat.

Gość gość
"Lud egipski tamtych czasów widać nie miał większych problemów na głowie." Zapewniam cię, ze nie chciałabyś być takim ludem egipskim, większość budująca piramidy to byli niewolnicy, żyjący na skraju ubóstwa , mający g****o do powiedzenia co budują i jak. Twoje życie w porównaniu do nich to dopiero życie bez większych problemów.

Gość gość
bosa we mgle, widać że chodzisz jak we mgle...

@ gość dziś Zapewniam cię, ze nie chciałabyś być takim ludem egipskim, większość budująca piramidy to byli niewolnicy, żyjący na skraju ubóstwa , mający g****o do powiedzenia co budują i jak. x A zatem tym bardziej mam rację nie podziwiając tych budowli i upatrując w nich głupotę. Jeśli te piramidy były budowane na krzywdzie ludzkiej, na cierpieniu i śmierci niewolników to podziwianie tych budynków przypominało by podziwianie Auschwitz albo Majdanka. One też były budowane kosztem więźniów, kosztem niewolniczej pracy.

Gość gość
ale tu chodzi o refleksje a nie stanąć jak to autorka napisała i przysłowiowo ziewnąć

Gość gość
i nie karze ci podziwiać piramid tylko skrytykowałam twoją wypowiedź

@ gość dziś ale tu chodzi o refleksje a nie stanąć jak to autorka napisała i przysłowiowo ziewnąć x Wybacz ale bezsensowna kupa gruzu służąca za grobowiec jakiegoś psychopaty-faraona załuguje właśnie na ziewnięcie.

Gość przerost tresci nad forma
sądząc po twoich wpisać to jesteś głupia,prosta, a na pewno niewykształcona, zwłaszcza językowo :D

@ 18:29 Nie. Prości i głupi są Ci, którzy innych nazywają plebsem, a sami udają głeboko zrefleksowanych nad filozoficznym aspektem istnienia piramid. Koń by się uśmiał :D

Gość gość
Dzisiaj większość jest wykształconych i zarazem plebsem.

Gość gość
Zapewniam cię, ze nie chciałabyś być takim ludem egipskim, większość budująca piramidy to byli niewolnicy, żyjący na skraju ubóstwa , mający g****o do powiedzenia co budują i jak x I kto tu wychodzi na ignoranta. Badając miejsce życia budowniczych piramid okazało się, że wcale nie mieli złego życia. Przede wszystkim to nie byli pierwsi lepsi ludzie, tylko fachowcy i do tego opłacani. Zresztą teza o tym, że piramidy są grobowcami też choć to może wydawać się szokujące, nie jest wcale taka pewna. Niestety Zahi Hawass blokuje wszelkie prace przy wielkiej piramidzie gdzie podobno już nic nie ma według niego, a bardzo prawdopodobnie są kolejne komory i inne wejście do piramidy. "oni to mają fajne życie...niczym się nie przejmują tylko głupotami, telewizorem, fejsbukiem, promocjami, kopulacją, robieniem bachorów dla 500 zł..." x Ciekawi mnie co takiego innego, tak na co dzień przykuwa twoją uwagę. Mimo, że każdy z nas ma się za wyjątkową jednostkę i lepszą do innych to praktycznie życie nasze nie jest wybitne, tylko szare i zwykłe. Praca, dom i jakieś przyjemności. Dlatego mnie to ciekawi. Jesteś gwiazdą rocka, która koncertuje na całym świecie? Może właścicielem wielkiej firmy i weekendy spędza na swoim jachcie na morzu egejskim? Może podróżnikiem, który przeszedł pół świata? Jeśli robisz za średnią krajową i wynajmujesz mieszkanie to sorry, ale należysz do MASY milionów ludzi:) Tak jak ja zresztą i masz tak samo proste życie, które można skwitować szybko kilkoma wyrazami.

Gość gość
Gdyby nie piramidy, nie byłoby calej dzisiejszej cywilizacji, plebs tego niestety nie dostrzeze. W Egipcie nie bylo niewolnikow, tylko robotnicy najemni, ktorym za prace placono. Jak wielka mysl musial wlozyc tworca piramid zakladajac ze przetrwaja tysiaclecia i beda widziane z kosmosu nic nie znaczy dla plebsu. Sa swiadectwem ludzkiego geniuszu i jego wdziecznosci do boga

bosa we mgle dziś Prości i głupi są Ci, którzy innych nazywają plebsem Nie. To są właśnie prostacy i to właśnie z tych najgorszych. Z tych, którzy nawet sobie z tego sprawy nie zdają :(

Gość gość
Plebs jest konkretne pojecie. W przeszlosci w przeciwienstwie do pospolstwa oznaczal najnizsza warstwe spoleczna w miescie bez zadnych praw, byli to biedacy, zlodzieje, prostytutki, nedza spoleczna bez zawodu.

Gość gość
A lud smoleński stawia pomniki,bo uwierzyli facetowi z kotem

Gość gość
ja też czasem zazdroszczę kobietom (ale tylko tym ładnym :D)

@ gość dziś Gdyby nie piramidy, nie byłoby calej dzisiejszej cywilizacji, plebs tego niestety nie dostrzeze. x A co mają piramidy do dzisiejszej cywilizacji? Ja widzę tylko jedno porównanie. Idiota faraon tracił mnóstwo czasu i funduszy na stawianie nikomu nie potrzebnych piramid, a współcześni idioci z europarlamentu tracą mnóstwo czasu i funduszy na stawianie nikomu nie potrzebnych ośrodków dla imigrantów. A'propos imigrantów. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale bezpośrednimi potomkami cywilizacji egipskiej są dziś egipscy fanatycy islamscy. Rzeczywiście masz się kim zachwycać ty nadplebsowy nadczłowieku :D

Gość gość
dobre dobre :D :D