Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o bardzo mocnych makijażach?

Polecane posty

Gość gość

Jakie jest wasze zdanie na temat bardzo mocnych, prawie teatralnych makijaży na co dzień?

Nie zwracam uwagi specjalnie. Może dlatego, że sama dość mocno się malowałam przez kilka lat. Jeśli ktoś się z tym dobrze czuje i ma w d***e co sądzi otoczenie, to nie mam absolutnie nic przeciwko. Byle był prawidłowo wykonany.

Gość gość
Teatr A codzienność to dwa odrębne światy. Osobiście preferuję umiar, a koncerny kosmetyczne juz nie wiedzą co robić z zarobioną na kobietach kasą, więc nie będę im dodatkowo nabijac kabzy.

Gość gość
Dla mnie to ciekawy sposób na eskpresję i dobra zabawa. Noszę strasznie mocny makijaz na co dzień i to wcale nie wymaga dużych nakładów finansowych

Gość gość
Jak można cokolwiek myśleć o makijażu :D My nie Jacyków ani Horodyńska, którzy ocenianiem zarabiają na życie

Gość gość
porozmawiać zawsze można :)

Gość gość
Mnie się to podoba, przynajmniej trochę bardziej kolorowo na ulicy, a nie tak szaro, niech się każdy maluje jak chce, krzywdy przecież nikomu nie robi, nawet jeśli laska sobie nałoży tapetę mocnę to co to komu szkodzi? Jeśli wtedy sie czuje szczęśliwsza to na zdrowie jej :)

Gość gość
zgadzam się, lubię kreatywnych ludzi

Gość gość
To zależy jak wykonany i jaki typ urody.Delikatna blondynka jednak nie może sobie pozwolić na mocny makijaż, brunetka, ciemnooka z ciemniejsza karnacja nawet mocno wymalowana nie będzie wygladala kiczowato. Blondynka ew mocne.usta,ale.jeśli są do tego sztuczne rzęsy to masakra.

Gość gość
to zalezy, miałam kiedyś platynowe włosy i mocny makijaż bardzo do nich pasował :)

Gość gość
śmieszą mnie i tyle, kobieta mocno umalowana to ciekawostka i bardziej widzę w niej dziwoląga który zamiast się upiększyć to tylko pogorszył sprawę :P

Gość gość
w makijażu nie zawsze chodzi o upiększanie. Np. dzisiaj mam czarną pomadkę i ona zdecydowanie nie upiększa :P

Gość gość
Myślę, że są domeną osób bardzo młodych lub bardzo niepewnych siebie. Kobiece piękno to nie tona pudru i sztuczne rzęsy. Nie mówię, że się nie maluję, bo uwielbiam kocie kreski na powiekach, ale bez makijażu też wyjdę i się nie wstydzę.

Gość gość
do jakiego wieku to jest bardzo młoda kobieta?

Gość gość
Maska dla niepewnych i niesmiałych.

Gość gość
tą bzdurę o niepewności siebie i nieśmiałości powtarzają osoby które po prostu nie potrafią się malować

Gość Nel30
Mnie sie kojarzą z pannami lekkich obyczajów albo z transwestytami. Polecam zakup oryginalnych i modnych sportowych butów na http://buty-nike-sklep.pl/pl/

Gość gość
A co to za sztuka zrobić makijaż... Proszę Cię, jeszcze w dobie Internetu, gdzie możesz sprawdzić krok po kroku konturowanie i inne sprawy... ? Nie każdy lubi śmigać z maską jokera :-)

Gość gość
Nic nie myślę, jak mijam taką to tylko myślę sobie "właśnie minęło mnie dziwne coś" :) Mocny makijaż, tipsy, sztuczne rzęsy, włosy ufarbowane na nienaturalny kolor kojarzą mi się z plastikiem i tandetą.

Gość gość
a potem okazuje się, że wcale nie tak łatwo skopiować te makijaże :) To jednak wymaga wprawy. Nie każdemu musi się to podobać, ale zamiłowanie do makijazu nie musi (i często nie wynika) z kompleksow. Osoby z kompleksami mają zazwyczaj delikatne makijaże które tylko maskują ich wady. Ktoś taki nie zrobi sobie mocnego, artystycznego makijazu bo się będzie wstydzić.

Gość gość
I jeszcze są domeną dziewczyn z wiosek i małych miasteczek :-) te bez tapeciory nie wyjdą nawet do biedry.

Gość gość
mocny makijaz to taki jak mieli ci z zespołu KISS?

Gość gość
Pewnie, bo w większych miastach nikt się nie maluje :)

Gość gość
taki jak z KISS też może być :P

Gość gość
jesli jest brunetką bedzie wyglądac to ładnie bo brunetki z reguły mają ostre rysy twarzy, skandnawska uroda będzie wyglądała komicznie w mocnym makijazu

Gość gość
o ile dobrze pamiętam to rysy twarzy nie zależą od koloru włosów - zwłaszcza kiedy mowa o bardzo wymieszanej nacji.

Gość Julitka900
Ja bardzo lubię jak makijaż jest subtelny i podkreśla kobiecość :) Jednocześnie powinny być to mocne kolory. Niedawno znalazłam super paletkę z cieniami w dobrej cenie: http://www.jpcosmetics.pl/produkt/makeup-revolution-paleta-flawless/ :) Jestem z niej bardzo zadowolona i można wyczarować z tych kolorów świetny makijaż.

makijaz powinien byc dopasowany do okazji oraz ubioru. Raczej nie pasuje sukienka w kolorze pastelowego rózu do makijazu z brązami... Denerwuje mnie tez jak ktos z subtelnym makijazem robi na brwiach gruba czarna kreche... Dla mnie idealny makijaz brwi, to taki ktory wypelni luki miedzy wloskami i delikatnie przyciemni je. Ja uzywam zestawu eyebrow styling kit od gr i jestem zadowolona z efektu pudrow zawartych w zestawie :) Dodatkowo wosk swietnie nadaje ksztalt.