Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość MAŁgośćKA

Praca a wyjazd na staż

Polecane posty

Gość MAŁgośćKA

Mam taki dylemat i szukam dobrej rady, pomocy, nakierunkowania. Otóż jestem studentką niestacjonarną ostatniego roku, mam się bronić w czerwcu. Niedawno dostałam nagłą propozycje odbycia miesięcznego stażu za granicą, w dość rozpoznawalnej w mojej branży firme. Pytałam się w pracy o urlop bezpłatny, powiedziano mi że nie ma takiej opcji, mogą mnie jedynie zwolnic. W sumie moja obecna praca nie powala pod żadnym względem, jednakże to zawsze stała praca, ubezpieczenie, czy w razie czego dostęp do i tak opłakanej służby zdrowia. I teraz nie wiem czy się zwolnić i skorzystać z tego stażu( pieniądze jakie mi tam oferują za ten miesiąc to niemal tyle samo co w Polsce, tyle że w funtach, także pod tym względem jest w miarę w porządku). Tylko właśnie boje się co będzie po powrocie, nie będę miała pracy a co z tym idze właśnie no tego ubezpieczenia no i dostępu do służby zdrowia. Nie wiem już sama co zrobić, bo znaleźienie innej pracy nie było by jakimś większym problemem, jednakże na owy staż miałabym się udać już w przyszłym tygodniu a kończyłabym krótko przed świętami i nie wiem czy do końca roku znalazłabym tą pracę. Co byście zrobili na moim miejscu?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować