Gość MAŁgośćKA Napisano Listopad 13, 2016 Mam taki dylemat i szukam dobrej rady, pomocy, nakierunkowania. Otóż jestem studentką niestacjonarną ostatniego roku, mam się bronić w czerwcu. Niedawno dostałam nagłą propozycje odbycia miesięcznego stażu za granicą, w dość rozpoznawalnej w mojej branży firme. Pytałam się w pracy o urlop bezpłatny, powiedziano mi że nie ma takiej opcji, mogą mnie jedynie zwolnic. W sumie moja obecna praca nie powala pod żadnym względem, jednakże to zawsze stała praca, ubezpieczenie, czy w razie czego dostęp do i tak opłakanej służby zdrowia. I teraz nie wiem czy się zwolnić i skorzystać z tego stażu( pieniądze jakie mi tam oferują za ten miesiąc to niemal tyle samo co w Polsce, tyle że w funtach, także pod tym względem jest w miarę w porządku). Tylko właśnie boje się co będzie po powrocie, nie będę miała pracy a co z tym idze właśnie no tego ubezpieczenia no i dostępu do służby zdrowia. Nie wiem już sama co zrobić, bo znaleźienie innej pracy nie było by jakimś większym problemem, jednakże na owy staż miałabym się udać już w przyszłym tygodniu a kończyłabym krótko przed świętami i nie wiem czy do końca roku znalazłabym tą pracę. Co byście zrobili na moim miejscu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach