Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny czy to normalne ? Ciaza

Polecane posty

Gość gość

Tragedia jakaś czuje sie jak na kacu . Jak na gigantycznym kacu, jestem w siodmym miesiącu ciąży rodze w styczniu i jestem coraz bardziej wymeczona niczym . Mialam remont w domu i trochę się narobiłam wbrew pozorom .. miałam też dużo stresów ale tak na codzień nie robie nic . Wstaje o 11 (ciężko mi wstać ) zrobię siku zjem coś i idę dalej się położyć ... dziś polozylam sie o 13 i teraz wstalam ale nie mam siły nogi podnieść z łóżka :O jestem cala zlana potem jakbym miała derilium .. słowo daję nie raz na kacu bywało lepiej. Musze pranie wstawić próbowałam wstać kręci mi sie w glowie i tak z dnia na dzień gorzej . Mówiłam lekarzowi powiedział ze teraz może być ciężej ostatnie miesiące i tyle . Wyniki niby ok ..Tak jak jeszcze na początku ciąży paliłam nie dużo ale od rana, tak jest prawie 17 a ja ani jednego papierosa nie spaliłam organizm zawsze się upominal a teraz nic . Dziewczyny czy wy też tak ciężko przechodzilyscie ciążę ? To moja pierwsza ale to jak ja przechodzę to szkoda gadać. Wymioty od samego początku duszności tragedia.

Gość gość
Chcialam ci napisac, ze to normalne objawy, a i niektore kobiety maja tak przez cala,ciaze... ale stracilam do Ciebie sympatie,,gdy przeczytalam, ze palisz cala ciaze:/ porazka

Gość gość
Poradzic nie poradze, ale rozumiem cie swietnie. Mam podobnie, w ciaze zaszlam podczas depresji, licze ze jak juz bedzie maly to sie poprawi, poki co ciezko mi wyjsc z domu.

Gość gość
Oj nie cała i nie dużo . Walczyłam z tym bo przed ciaza paliłam paczkę dziennie . Gdy odstawiłam nagle to to co się działo to nie do pojęcia .. zawroty głowy klucie w płucach dosłownie :O przerzuciłam się wtedy na najsłabsze możliwe I teraż z czasem mnie od nich odrzuca po prostu .

Gość gość
Dodam że ja w depresję tez popadłam jakieś dwa miesiące temu po śmierci ukochanej osoby i z racji narastających problemów które wciąż się piętrzą... jest mi okropnie źle i boję się że gdy synek przyjdzie na świat to mi tak zostanie i nie będę miała siły się nim zająć .. bo zwyczajnie brak mi energii polozna mówi mi ze dieta i dieta. Jem dużo warzyw i owoców i dobrze się odzywiam i powiem szczerze że czuje się jeszcze gorzej niż gdy w pierwszych miesiącach ciąży jadłam zupki chińskie bo tylko po nich nie wymiotowalam (oczywiście nie same ) okropnosc . Czuje się jakby wszystlo działo się obok mnie ...

Gość gość
Też tak się czułam, ale u mnie przeszło około 16 tygodnia.

Gość gość
No właśniewszyscy tak do 4 miesiąca max a ja jestem w prawie ósmym .

Gość gość
Jest to normalne jak się leży cały dzień w domu. Wyjdź na dwugodzinny spacer, w tym czasie wywietrz porządnie mieszkanie i zobaczysz, że wrzucenie ubrań do pralki to nie ciężkie zadanie. Skoro wyniki krwi masz dobre, to znaczy, że po prostu skisłaś.

Gość gość
Nie skislam nie dodałam ze mam psa dość sporej wielkości z którym musze codziennie wychodzić na spacery i wychodzę . Świeże powietrze mi nie służy bo gdy się trochę zmęcze od razu chce mi się wymiotowac

Gość gość
Dokładnie, kisisz się w łóżku, brakuje Ci ruchu i tenu.

Gość gość
A to sorki. Po prostu moja siostra skisła ;) a jak ją zaczęłam wyciągać z domu to nagle się okazało, że wszystkie dolegliwości minęły

Gość gość
No napisałam ze nie . Polozna mi powiedziała zaglądając w moje wyniki badań ze mam trochę niskie żelazo . Ale pytałam lekarza to mi powiedział ze wszystko ok . Juz wstalam trochę się ogarnęłam ale nadal czuje jakbym to nie była ja . Wszystko ze mnie ulexialo ..

Gość gość
Nic nie szkodzi . Sama mam żal do siebie bo wydaje mi się ze ciągle niewystarczająco robie czuje się jak len :( i tylko leżę i leżę a lekarz kazał dużo leżeć niestety byłam za bardzo aktywna przez pewien czas tego remontu dużo przeislalam organizm .

Gość gość
Tsh badalas?

Gość gość
a bierzesz pod uwage ten fakt , ze to przez paierosy tak sie czujesz?? ja tez jestem w ciązy kiedys paliłam nalogowo i przed ciaza wrocilam do palenia na miesiac , bedac w ciazy na poczatku jeszcze popalalam i odstawilam. i nie wiem cos mnie podkusilo tak mnie maz wyprowadzal z rownowagi , wracajac o 12 w nocy pijany, ze zlapalam za fajke, tydzien czasu wtedy palilam bedac w ciazy to byl 3 miesiac i wiesz co , wstajac z lozka nie mialam sily sie podniesc, nogi sie pode mna uginaly, glowa ciagle mnie bolala, chodzilam jak zywe zombie z tym, ze ja mam roczna corke do opieki nie moglam lezec jak ty, tydzien to trwalo i jestem zla na siebie, ze mnie podkusilo , ale nie zapalilam wiecej i czuje sie swietnie, jestem w 5 miesiacu, ten tydzien palenia w ciazy zapamietam do konca zycia, mo organizm mowil stanowcze nie papierosom. rzuc to w holere to zobaczysz , miesiac i bedziesz jak nowo narodzona. oczywiscie minusy ciazy beda, klucia, czasem oslabienie ale 100 razy lzejsze od tych objawow , ktore teraz opisujesz.

Gość gość
To niestety nie papierosy . Bo zdarzają mi się dni ze nie pale w ogóle, dziś tez zapaliłam dopiero jak w miarę doszłam do siebie a było to dopiero kolo 18 spaliłam trzy fajki razem . Tsh w normie . O dziwo najlepiej czuje się w takich nocnych porach chociaż wiadomo o tej godzinie dopada mnie już zmęczenie tylko to inne zmęczenie niż to w dzień . :O

Gość gość
Ty serio z tymi trzema papierosami? Ile masz lat? Bo mój lekarz na moje marudzenie, że jestem stara na pierwszą ciążę (34lata) po 4 latach starań. Mówił że jak kobieta nie pije i nie pali i dba o sobie to po 30 będzie lepiej funkcjonować niż 20- tka z petem w gębie i coś w tym jest. Wyniszczasz organizm i swój i tego biednego dziecka. Masz świadomość, że tam w brzuchu to jest człowiek?

Gość gość
Boze ludzie litości . Ja wiem, że tu zaraz umoralnianie i wielkie panie wszystkie święte . Ja nie prosiłam o potepianie nałogu z którego staram się wyjść a o radę w innym temacie . Nie będę się usprawiedliwiać ale na Boga! Wasze matki paliły nie wiedząc co dobre a co nie i czy co druga z Was jest chora ? Przykład to żaden lepiej nie palić, jasne, że tak . Ale wciskanie mi tu i umoralnianie nic Wam nie da. Jedynie moze, że poczujecie się lepiej Wy. Co to za tekst "straciłam do Ciebie sympatię ":D ja tu nie przyszłam szukać sympatii ani niczyjej aprobaty.. tylko rady, ale zaraz zejdą się zagorzałe fanatyczki i mi będą pisać, że to przez papierosy a nawet nie wyłapia dokładnie co napisałam .

Gość gość
3 papierosy pod rząd? To ja do Ciebie pisałam na początku, że jestem zazenowana tym Twoim paleniem. Wyobraź sobie, że ja równiez paliłam przed ciaza, ale w dniu, w którym ciąża została potwierdzona natychmiast rzuciłam, teraz jestem w 7 miesiącu i nie zapaliłam ani jednego papierosa. A Twój lekarz wie, że palisz?

Gość gość
To pal dalej i truj dziecko. Jezcze piwko sobie wypij.

Gość gość
A czy Ty umiesz czytać ? CZY RAZEM TO ZNACZY POD RZĄD ? RAZEM = ŁĄCZNIE . Myślałam, że to proste i logiczne. Nie jestem masochistka żeby aż tak siebie i dziecko truc .

Gość gość
I moja mama oraz ciotka nie paliły w ciąży, jakoś potrafily się powstrzymać:) Musisz się liczyć z tym, że wyznając takie rzeczy narazasz się na społeczny ostracyzm:)

Gość gość
Czy pod rząd czy łącznie bez różnicy, każdy papieros w ciąży to błąd. Ale mądry Polak po szkodzie...

Gość gość
Tak lekarz wie, że pale . Z paczki przeszłam na siedem dziennie ale to były same początki i o tym wiedział bo go wypytywalam o wszystlo dokładnie . Oczywiście ze powiedział ze lepiej nie palić ale te kilka papierosów nie wpływa na sam płód a na wody. Z resztą co ja się będę tłumaczyć kurna jak zwykle zmiana tematu święte krowy się muszą przyczepić zaraz zrobią tu ze mnie cpunke i alkoholiczke a zebys wiedziala ze sobie wypilam piwko KARMI i co jestem juz alkoholiczka a moje dziecko zapewne ma już FAS NIE ? A jak większość z Was się obzera chemia i śmieciami jak maciory to już jest zdrowo :D Popadacie w skrajności takie ze głową mała i bynajmniej nie pisze tu o paleniu . Są tu takie święte mamuśki co to wszystkiego się uczepia pokazując swoją wyzszosc .

Gość gość
No tak zaraz sie Wam nadstawie na zbiorowy lincz. Ja nie wiem czy to jedna osoba pisze ale jest tak głupia ze glowa mała . Nie wiesz co to sarkazm i niestety również musisz się pogodzić z tym ze nie każdy Ci przyklasnie. Matki również były ogółem i ze Twoja nie to nie znaczy, że nie każda bo TWOJA MAMUSIA a tym bardziej CIOCIA to nie każdy. I łaskawie idz nawracać innych ludzi pani idealna bo wylapujesz to co chcesz czytać a nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem .

Gość gość
Jak mnie denerwują takie koboety przyjdzie i mi napisze ze narażam się na ostracyzm o ten durny uśmieszek na koncu. Ojej wielka radośc ze mozna od rana poczuć się wyższym.. z reszta nie bede się denerwować bo bardziej niż papierosy szkodzi stres.

Gość gość
Kultura osobista też na wysokim poziomie u Ciebie. I lekarze i matki neguja palenie, a Ty piszesz, że osoba zwracająca na to uwagę jest głupia. Jak chcesz porady,. żeby Cię nie osadzano to idź do księdza albo lekarza, który pochwala palenie w ciąży. chyba nie czytałas jakie konsekwencje mają papierosy w ciąży. Na'wody wpływają? A myślisz, że dziecko pływające w metnych wodach czuje się'ok? Ty to' dopiero jesteś głupia, ale to Twoje dziecko. Jak potem będzie miało astmę albo obniżona sprawność intelektualną to Ty będziesz mądra, a my baby negujace Twoje palenie głupie

Gość gość
Znów brak rozumienia tekstu czytanego . Gdzie ja napisałam ze wszystkie głupie ? Potraficie wszystko wszystkim wmówić . Jeszcze teraz brak kultury no tak bo ja będę Cię po piętach lizać ze jaśnie pani mnie olsnila. Co Ty myślisz, że ja nie wiem ? Ale niektóre z was to takie pijawki czepiają się z każdej strony. Uczepi się jednego ty coś odpiszesz to ona już cicho i z innej beczki byle cały czas do******lac .najpierw o fajki pod rząd i z morda haha napisałam ze RAZEM to nie pod rząd bo ewidentnie nie umiesz czytać .. to mi napisze ze to bez różnicy .

Gość Floria89
Cześć, widzę że mogłaby się tu przydać porada od specjalisty. Najłatwiej będzie gdy wejdziecie na darmową strone: https://www.szkolarodzeniaprenalen.pl Nie dość, że jest tam dość obszerna baza wiedzy na temat rodzenia, to istnieje możliwość rozmowy z ekspertami doradzającymi w sprawie porodów.

Gość Dreva
No mi się pewnie przyda dlatego się zarejestrowałam w tej szkole, na razie nie wygląda na to, że to jakaś strata czasu.