Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracujace mamy, jak dajecie rade wszystko same ogarnac w domu?

Polecane posty

Gość gość

Planujemy z mezem dziecko, juz zaczelismy starania. Teraz nachodza mnie rozne mysli, jak to sobie z tym wszystkim poradzimy. W pracy spedza sie min. 9-10h srednio (licze z dojazdem), po powrocie trzeba cos zjesc a samo sie nie zrobi, pobawic sie z dzieckiem, nadzorowac odrobienie zadania dom., posprzatac, wstawic pranie, itp itd. Czy samemu zrobic to wszystko jest wykonalne? Nie mowie tu o pomocy babc****ani od sprzatania??

Gość gość
da się.

Gość gość
Nie zamierzam wszystkiego sama ogarniać, męża mam nie tylko od roochania... mózg ma i rączek też mu nie uyebayo.

Gość gość
Podrzucam dzieci do tesciowej.

Gość gość
ja gotuję i odkurzam oraz ogarniam kuchnię, maz odrabia lekcje, pierze i ogarnia resztę.

Gość gość
Nie ogarniam sama, ogarniamy wspólnie. ..

Gość gość
Ja mam trzylatka, obiady je w przedszkolu, sprzątamy z mężem co 2 dni podłogi, kurze, pranie, w soboty bardziej generalnie, jemy obiady w pracy, po pracy drobne zakupy. Opłaty przez internet, jak mały choruje to bierzemy opiekę w ramach 60 dni ewentualnie mama/ teściowa. Gorzej będzie jak mały pójdzie do szkoły, odrabianie lekcji itp. Na razie nie narzekamy. Mamy o tyle dobrze że pracujemy blisko domu, przedszkole na osiedlu i jakoś dajemy radę.

Gość gość
Yyy ale czemu sama masz wszystko ogarniać? Mąż jest jakiś upośledzony, czy co?

Gość gość
Mąż zawozi córkę do przedszkola a odbieram ja bądź babcie. Po pracy jadę na małe zakupy (jesli potrzeba-staram sie kupic większe w weekend), wracam do domu i organizujemy dzien. Maz wyciąga/pakuje i włącza zmywarkę, podgrzewam obiad albo on, gotuje, maz odkurza albo zajmuje sie dzieckiem etc. Większe porządki robie w weekend (okna, kurze za meblami i pod, listwy przypodłogowe, wanna, kafelki i fugi etc.). Jakos dajemy radę. Gotuje szybkie rzeczy-omlet, spaghetti itd

Gość gość
Dajemy rade, nie dokurzam codziennie, lazienki myejmy raz na tydzien, Pralka i zmywarka codziennie. Na obiady zupa i cos na szybko na drugie. prasowanie w weekend i tylko to co wymaga prasowania. sprzatnaie raz w tygodniu, tolarancja na balagan mi wzrosla. acha i ejszcze remontuje dom do tego. Wychodzimy z dziecmi w weekendy na spacery, w tygodniu nie ma czasu. Generalnie odpuszcam duzo, zreszta idealny dom nigdy nie byl szcyztem moich marzen.