Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasi synowie w wielu 2,5 do 3 lata też lubią my little pony?

Polecane posty

Gość gość

?MOŻe nie jakoś super me ha uwielbia..ale jak leci to ogląda.

Gość gość
Nie. Lubi Maszę i niedźwiedzia.

Gość gość
My little pony, strazak sam i masza i niedzwiedz- to u nas hity

Gość gość
Moj ma 5 i wlasnie siedzi i oglada te koniki. Ma tak juz dluuuugo. I mysli ze rainbow dash to chlopak i dlatego moze ogladac dziewczynska bajke :)

Gość gość
Jak lubi to niech oglada, co w tym zlego.

Gość gość
Moj ma 6i to lubi-tylko mowi zeby nie mowic kolegom :-)

Gość gość
Mój jak wyżej - zbierał też komiksy i figurki. Potem minęło.

Gość gość
Moj ma 4 i tez lubi. :) nic w tym zlego nie widze :D

Gość gość
Mój ma 5,5 i od kilku miesięcy zakochany w kucykach. Ale się tym nie chwalę znajomym :P Bajka tak koszmarna wizualnie że ciężko wytrzymać i bardzo wyjątkowo na nią pozwalam. Co nie zmienia faktu że wystarczy chwila w przedszkolu żeby doskonale znać imiona kucyków i całą ich historię :D

Gość gość
moj ma 17 lat i tez uwielbia te bajke, wszystkie sciany ma obklejone plakatami, zbiera figurki, kubki i inne gadzety z kucykami :) nie wiem co takiego jest w tej bajce ale jego koledzy podobno tez to ogladaja

Gość gość
Pisałam już wcześniej, ale dodam jeszcze - ciekawe, że kiedy dziewczynki oglądają"chłopięce" bajki albo lubią"chłopięce" zabawy to jest okej. A już w drugą stronę to nie działa. Żeby nie było- mam córkę i syna i polecam - więcej luzu-to tylko dzieci. Zostawmy im swobodę w zabawie, swoje miejsce na pewno znajdą.

Gość gość
No nie, gdyby moja córka lubiła "my little pony" to też bym nie była zachwycona i ograniczalabym to. Trzeba w dzieciach również jakieś poczucie estetyki wyrabiać.

Gość gość
Nie słuszałam żeby syn (3,4l) lubił tę bajkę. Może w necie na nią nie trafił, a w tv chyba nie leci na "jego" kanałach, a z reklamy nie jest zachwycony.

Gość gość
Nie, bo to dla dziewczyn. Teraz ma 6 lat i spokojnie juz moge fabularne z nim ogladac. Az dziw jak czytam, ze wasi 4-6 to lubia.

Gość gość
Dziecko do 4 roku zycia nie interpretuje sie z żadną płcią. Mój maly jak miał 3 lata uwielbiał te koniki. Jego 7 letnia siostra cioteczna się nimi bawiła i miała ich mnóstwo wiec on bawił sie z nią. Teraz ma 5,5 roku i bawi się ciągle w gotowanie a od Mikołaja chce kuchenkę.

Gość gość
"Bajka tak koszmarna wizualnie że ciężko wytrzymać i bardzo wyjątkowo na nią pozwalam. " Zgadzam się z tobą. Mam to samo. Ta bajka okropnie działa mi na nerwy. Przypomina raczej głupkowatą kreskówkę z kanałów dla starszych dzieci i to takich nawet 10-12 lat. Nijak mi nie pasuje do dziecka 3-letniego. Mój synek też kilka razy sie na to zapatrzył ale na szczęście nie aż tak żeby sie w to w ciągnąć. Ja zawsze jak na to sie natykam to od razu przełączam, bo nie trawie. Stylistyka, kolorystyka nadzwyczaj irytujące, tak samo zresztą jak dialogi i akcja. Podobnie działała mi na nerwy inna bajka którą na szczęście zdjeli z anteny tytuł był bodaj Lalalupsy czy coś takiego.

Gość gość
mój lubił do niedawna, teraz ma 6,5 roku i mówi, że nie wypada, ze to dziewczyńska bajka hehhehe

Gość gość
a, ze bajka straszna to fakt

Gość gość
Mój syn ma 19 lat i nadal lubi oglądać te kolorowe, pedalskie osiołki. Często ogląda ze swoim chłopakiem :)

Gość gość
Może Twoje się nie identyfikuje z żadną płcią.. Mój jeszcze nie ma 4 lat, a już od dawna robi sobie podział na "dziewczeńskie" i dla chłopców. Do przedszkola poszedł mając 2 lata i 8 miesięcy. Szybko załapał, że dziewczynki lubią kolor różowy, fioletowy.. (kolory znał i umiał rozpoznać dużo wcześniej, łącznie z brązowym, seledynowym czy khaki). Zaczął też kojarzyć różne postaci z bajek, obrazków, książek i dzielić je sobie na te, które są dla dziewczynek, a te, które sa dla chłopców. Czasem pokazywałam mu jakąś rzecz, zabawkę czy to w sklepie czy akurat jak była reklama pytałam czy chce- mówił, że nie, bo to dla dziewczyn. Jesli chodzi o bajki jemu szybko się to zmienia. W okolicach drugich urodzin bardzo lubił oglądać programy na Baby First- szczególnie Królika Harrego, tego kreta drążącego tunele, Kangury. Potem chyba była Świnka Peppa (chociaż pewna kolejności nie jestem), Przed 3 urodzinami i jakiś czas po, bardzo lubił Klub Myszki Mickey. Nadal ogląda, ale nie jest to jego ulubiony program. Gdzieś miedzy czasie był jeszcze Tupcio Chrupcio oraz Tomek i Przyjaciele Nie wiem, czy bliżej 2 lat czy 3. (aktualnie nie ogląda ani jednej, ani drugiej bajki). Oglądał też i czasem ogląda Maszę i Niedźwiedzia. Dziś bardzo lubi bajkę Psi Patrol oraz Sąsiedzi. Niezmienne zaś od bardzo długiego czasu ulubioną bajką, której nie przebije nic jest Krecik. Nieważne, że zna te odcinki na pamięć.. Krecik rządzi. Syn od dawna wie, że chłopcy mają siusiaki, a dziewczynki nie.. Nie mając 3 lat zaczął sikać na stojąco. Jakoś on mocno identyfikuje się z tym, że jest chłopakiem i póki co (nie wiem, czy mu się za rok, dwa nie zmieni) nie ogląda ani bajek, ani reklam gdzie są jakieś koniki, laleczki barbie.. Aczkolwiek jest trochę rozeznany w tym temacie, bo ostatnio coś mówił, że gdzieś tam jest jakaś Elza (to cvhyba z Krainy Lodu)- nie wiem, czy koleżanki mu coś z grupy pokazały, czy jakąś bajkę w przedszkolu oglądali.. ale taką postać zna. Coś też kiedyś wspomniał (o zgrozo) o transformersach (że zapamiętał to słowo byłam w szoku), ze samochody się przemieniają. Czy to koledzy go wyedukowali czy kto- pojęcia nie mam.