Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiają mnie mężowie tych nawiedzonych mamusiek...

Polecane posty

Gość gość
Nie moja droga. KArmię dziecko co 3 -3,5 h tylko piersią i nic mi nie cieknie. Coś chyba z toba było nie tak skoro jeszcze przed porodem miałaś bluzki mokre. x Jaka ty jesteś głupia. Z nią było wszystko w porządku, to ty karmisz dziecko co 3-3,5 godziny, więc tego mleka masz siłą rzeczy mniej. x MOze jestem głupia, ale ty pewnie czytać nie potrafisz. Laska napisała że nie cieknie tylko tym "kobieta" które maja mało porarmu i karmią na siłe. Skoro karmię co 3 godziny, dziecko się najada to chyba pokarmu nie mam za mało. Czyż nie? Z nia było wszytsko w porządku skoro w 9 miesiacu ciaży miała bluzki mokre? Doprawdy?

Gość gość
http://fusion.net/story/240876/sexual-arousal-breastfeeding/ Ciężko ustalić ile dokładnie, ale między 30% a 50% kobiet podczas karmienia odczuwa podniecenie. Są różne teorie to wyjasniające np. uczucie przyjemności jako nagroda za bolesne i wyczerpujące karmienie piersią, inne odnoszą się właśnie do oksytocyny i macicy. Holenderskie badania na 153 matkach wskazują, że 8% z nich miało orgazm podczas karmienia. x Pierwsze z brzegu fragmenty tego. x O ile w pewnym okresie jest to ewolucyjnie uzasadnione to myślę, że jednak przedłużanie tego jest chore. I mówienie tego jak wskazuja badania jest uprawnione

Gość gość
Czyli karmienie 3miesieczmego dziecka nie podnieca, ale 3letniego juz tak? :D Swietne te twoje teorie.

Gość gość
Podnieca każde, jednak jedno jest uzasadnione i ta przyjemność w tym celu występuje (żeby za przeproszeniem dziecko nei zdechło z głodu bo matka ma dość), a drugi przypadek to już matka wykorzystuje więź - bo dziecko jej nie potrzebuje.

Gość gość
I to nie są moje teorie...nie moja wina, że masz barierę językową i nie jesteś w stanie poszukać sobie na ten temat informacji. Może w trakcie karmienia poucz się jezyków obcych?

Gość gość
Albo moze lepiej nie, bo wtedy doczytam w twoim linku, ze karmienie dwulatka jest calkowicie zdrowe i normalne :)

Gość gość
Ja pisze głownie o 3 i 4latkach (a nawet 5 bo na innym temacie okazuje się, że do 5 roku życia powinno być ok). Przecież wiadomo, że nie da się wszystkich dzieci bach i w 12mcu odstawić.

Gość gość
Tak obserwuje ten topik i zauważyłam,że żadna z kobiet,które tak długo karmią nie odppwiedziała na pytanie autorki.Hmmmmm...pytanie było o mężów a wy ciągle swoje.Czyżby wasi mężowie nie podchodzili tak entuzjastycznie do tematu jak wy?

Gość gość
gość dziś , no nie, znowu ta kopiuj wklej, pewnie maz jej napisal bo ona nie umie, tylko wkleja gdzie sie da

Gość gość
21:00jaknsie ma męża to mąż pewne kwestie rozumie. Jak ty masz bydle i musiałaś loda z wkładem ogrodowym robić to nie dziwię się że i karmić szybko przestałaś. Nie mąż nie czuję obrzydzenia i nie czuje się nieswojo.

Gość gość
Bo to nie mąż tylko cciiuullaa malinowa hihi który pozwala aby żona dała się ssać dużemu dziecku a nie jemu.

Gość gość
Nie czytalam watku. Jak chcecie poczytac, jak reaguje maz na dlugie kp to napisze. Moj maz gdy urodzilo nam sie pierwsze dziecko byl niesamowicie zakochany w corce. Chcial, zebym podala mm bo bal sie, ze coreczka sie nie najada a wiadomo, z butelki wydac ile zjadlo dziecko. Polozna szybko mu to wypersfadowala, wiadomo kp njalepsze a on chcial wszystko co najlepszege dla coreczki. Potem bardzo mnie wspieral, widzial jak sie mecze, sutki pogryzione do krwi, zapalenia itd Mamy trzy sypilanie, wiec spalismy w roznych ukladach w zaleznosci od wieku dziecka. Najpierw wspolnie, potem corka przeniosla sie do siebie. Takze z seksem nie bylo problemu. Nigdy nie mialam problemu z cieknacym mlekiem, raczej odwrotnie, walczylam o laktacje. Nie wiem co tam jeszcze pisalyscie, w czym kp mialo by przeszkadzac w malzenstwie? Zreszta mamy karmiace mm chyba sa w takiej samej syt, czy podawanie mm dwulatkowi przeszkadza wam w kontaktach z mezem?

Gość gość
ale się temat rozwinął...:) potwierdzam zdanie poprzeniczek- mozna kp,nawet długo kp i byc szczesliwą mezątką.

Gość gość
MOze jestem głupia, ale ty pewnie czytać nie potrafisz. Laska napisała że nie cieknie tylko tym "kobieta" które maja mało porarmu i karmią na siłe. Skoro karmię co 3 godziny, dziecko się najada to chyba pokarmu nie mam za mało. Czyż nie? Z nia było wszytsko w porządku skoro w 9 miesiacu ciaży miała bluzki mokre? Doprawdy? x Ale masz tego pokarmu mniej niż ona i ja. a w 9 miesiącu ciąży można mieć mokrą bluzkę. I tutaj jest twoja głupota, bo nie dopuszczasz innej opcji do siebie niż tylko swój przypadek. xx gość wczoraj Czyli karmienie 3miesieczmego dziecka nie podnieca, ale 3letniego juz tak? smiech.gif Swietne te twoje teorie. x Dokładnie tak! A czy przy częstym kp 3 miesięczniaka masz już owulację, aby ci się włączyła seksualna więź macica piersi? Raczej nie. Pomyśl trochę, do dojdziesz do wniosku, ze to nie sa tylko moje teoryjki, ale niezaprzeczalny fakt. Napisałam już wcześniej. 100 letnia kobieta powiedziała, że to grzech, czyli podniecenie seksualne niestety dla ciebie, jest. Stąd pytanie autorki, co w waszymi mężami? Sorry, ale pchać sutek mężowi w usta, kiedy tam się produkuje mleko, to jednak trochę obrzydliwe. Żaden facet się nie powstrzyma tyle czasu od lizania suta. Taki jest fakt i możecie się pluć ile wlezie. I tak na wasze nie wyjdzie.

Gość gość
po urodzeniu dziecka jest sie przede wszystkim matka.oczywiscie uwazam karmienie 3-latka za absurd, podobnie 2 czy powyzej roku, mysle ze 6 miesiecy to max.ale maz juz nie jest mezem tylko ojcem waszego dziecka a wy matkami dziecka, wszystko sie zmienia i nie moze byc jak wczesniej, niektorzy faceci o tym nie pamietaja, kobiety tez

Gość gość
Jakie włączanie połączenia? Co ty pierdzielisz? Masz coś z głową dorabiasz ideologie do bzdur które sobie wymyślasz. Powrót płodności po ciąży jest różny bywa kilka miesięcy a może być i kilka lat jak długo karmisz. Im dłuższy brak tym "bardziej dbasz" o piersi, bo długie karmienie (najlepiej bez owulacji - hormony) zmniejsza ryzyko raka piersi. Jedyne co zauważyłam na minus w relacjach intymnych, to po pieszczotach oralnych nie ma powrotu do pieszczenia piersi, żeby nie przenosić ewentualnych zarazków z pochwy ale można się przyzwyczaić, niektórzy w ogóle nie uprawiają seksu oralnego i żyją a nawet są zadowoleni z seksu. Z resztą już nie karmię i wszyscy wspominamy z rozrzewnieniem ten okres.

Gość gość
"mysle ze 6 miesiecy to max" Szkoda, ze w dobie informacji pojawiaja sie jeszcze takie opinie.

Gość gość
Autorko może zajmij się swoim mężem, bo najwyraźniej wieje nudą w waszym związku. Masz rozkminki jak 9-letni przygłup.

Gość gość
"100 letnia kobieta powiedziała, że to grzech, czyli podniecenie seksualne niestety dla ciebie, jest." Z takim argumentem ciezko sie klocic, jedna powiedziala i tak jest, amen! :D

Gość gość
Autorko, lepiej zastanawiaj się nad swoim mężem, a nie cudzymi. Może chcesz pocieszyć tych cudzych mężów swoim bezmlecznym biustem, o to chodzi? Masz zadatki na kochankę: "och, biedny ten jej mąż" -typowe myślenie kobiet, które chcą się zadać z cudzym mężem. Czyżby w Twoim małżeństwie zawiało nudą?

Gość gość
Powiem o moim mężu. Sam namawia mnie na długie karmienie, ponieważ jest wykształconym mężczyzną na poziomie. Z takich jak Wy to on się podśmiechuje :) Nasze pożycie jest super, przecież to nie ma nic do rzeczy, czy kobieta jest matką karmiącą. No może biust często miewa większy :P

Gość gość
Do ktorego roku zycia maz Cie namawia bys karmila? Konkretnie do kiedy.

Gość gość
Do dwoch lat i pieciu miesiecy, bo jak tu jedna oswiecona twierdzi, dwa lata sa zupelnie ok, a trzy to juz zboczenie i dla zaspokojenia popedu matki. :D

Gość gość
Ale masz tego pokarmu mniej niż ona i ja. a w 9 miesiącu ciąży można mieć mokrą bluzkę. I tutaj jest twoja głupota, bo nie dopuszczasz innej opcji do siebie niż tylko swój przypadek. x JA dopuszczam inną opcję tylko, ze nie jest to norma. Rozumiesz róznicę? MOże i miałam mniej pokarmu a moze po prostu byłam normalna. Bo jednak przy unormowanej laktacji (co powinno mieć miejsce przy niemowlaku) nic nie cieknie a już na pewno nie leje się.

Gość gość
A czym jest to seksualne połączenie piersi i macicy? Jakaś nic, żyła? Qrwa jak żyje nie słyszałam tak glupawego określenia. I to jeszcze babcia jej powiedziała. Wow.

Gość gość
"Do dwoch lat i pieciu miesiecy, bo jak tu jedna oswiecona twierdzi, dwa lata sa zupelnie ok, a trzy to juz zboczenie i dla zaspokojenia popedu matki." Ja serio sie pytam. Co to dla Ciebie i Twojego meza znaczy dlugo

Gość gość
Żaden facet się nie powstrzyma tyle czasu od lizania suta. X Widać wielu tych facetów w sypialni miałaś skoro tak twierdzisz.

Gość gość
Wysmiewacie teksty tej dziewczyny o grzechu, ale skad niby ludzie 100lat temu wzieli ten tekst? Czemu akurat grzech a nie krzywda, bezsens, marnowanie czasu itp? Grzechem sa nazywane konkretne przewinienia wobec boga. Czemu niby karmienie miało byc grzechem? W kazdej mądrości ludowej jest ziarnko prawdy tyle ze opisane w sposob zgodny z tamtymi czasamu.

Gość gość
Dlatego, ze podobnie jak teraz, babki psioczyly na inne dlatego, ze im samym jedno na mysli i nie potrafia odroznic 'lizania suta' (:O) od karmienia dziecka. No i sobie wymyslily 'grzech', bo to na ludzi dzialalo wtedy.

Gość gość
Ja nie wiem, czy wy nie czytacie komentarzy innych niz glowna linia??? Czaicie, ze sa faceci, ktorym NIE PRZESZKADZA jak kapnie na nich mleko? To nie jest gowno ani siki. To tylko mleko. Nie wspominajac, ze sa i tacy, ktorych to kreci.