Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami24h

Tesknie za ciążą

Polecane posty

Gość mami24h

Cztery miesiące temu urodziłam córeczkę. Często wspominam okres ciąży i bardzo za nią tęsknię. Chciałbym znów zajść w ciążę ale obawiam sie,że nie dam rady z dwójką maluchów.

Gość gość
Chyba zartujesz. Ciaza to koszmar. Ja nie moge sie doczekac kiedy pozbede sie brzucha i zaczne normalnie funkcjonowac.

Gość gość
ja cie rozumiem, chociaz u mnie minelo juz 5 lat. Tesknie za brzuszkiem :) na szczescie ja przez obie ciaze przechodzilam bez tych wszystkich wymiotow, zaparc itd

Gość gość
A co ci się tam w ciąży podobalo? ;) Poza tym pamietaj że druga ciąża szczególnie jedna po drugiej to często hard core...bo nie wiadomo czy dasz radę się takim malenstwem opiekować, a tu ciąża...

Gość gość
Ja tez tesknie za tymi kopniakami w zebra, za usg zdjeciami.... Mam dzieciaki 10 i 15 lat i tak mi teskno..... Nawet bym moze zafundowala dzidzie ale mnie troche nie stac, po drugie mlodsza to taki maminy cyc mimo ze zaraz 10 lat skonczy.... Strasznie zazdrosna by byla...

Gość gość
Hormony ci buzuja i dlatego teraz tak myslisz. Tez tak mialam a druga ciaza nie byla wcale cudownym czasem jak pierwsza.

Gość gość
Ja też tęsknię, mimo że mam już w miarę odchowana trójkę i od 2,5 roku wreszcie pracuje na cały etat.. nikomu się nie przyznam ale chciałabym jeszcze mieć dziecko.

Gość gość
To ja od tych dzieci 10 i 15. Kazdy mi mowi ze chyba glupia bym byla jak w pieluchy bym sie wdala znowu, a mi sie jakos chce wlasnie. Ciaze byly fajne, druga corke rodzilam raptem godzine i 50 minut takze traumy nie ma. A te spioszki i cala reszta sa takie urocze:-D

Gość mami24h
Kochałam okres ciąży. Nigdy wczesniej nie czułam się piękniejsza. Mimo,ze przytyłam 13kg. Były ciężkie dni ale wspominam ciążę jako cos wspaniałego. Bałam sie,że przedwcześnie urodzę i nie pochodzę z brzuszkiem tym ile bym chciała. Na szczęście urodziłam w 42 tyg.

To co odczuwasz jest normalne i wiele kobiet po urodzeniu dziecka marzy o ponownym byciu w ciąży :-) A to dlatego że organizm 'tęskni' za pewnymi doznaniami z tego okresu (np. na myśl o *****ch dziecka Twój organizm uwalnia endorfiny i powoduje że czujesz się szczęśliwa). U niektórych kobiet 'stan ciąży' wywołuje podobny efekt jak uzależnienie... to znaczy że na samą myśl odczuwa się przyjemność i tęsknotę. Do tego nadal jesteś pełna hormonów :-) Na Twoim miejscu jednak nie poddawałabym się ułudnemu poczuciu że to co teraz potrzebujesz to kolejna ciąża. Twój organizm musi odpocząć i się zregenerować a Twój 4miesięczny maluszek cię teraz potrzebuj***ardziej niż kiedykolwiek. Nie wiesz jak to będzie jak zacznie porządnie ząbkować, wstawać w łóżeczku, chorować, raczkować, brać rzeczy do buzi... Zanim dołożysz sobie obowiązków zobacz jakie wyzwanie są z dzieckiem 10,12- miesięcznym. Każda ciąża jest inna więc nie ryzykuj. Daj sobie trochę czasu :-) Na drugą ciążę jeszcze będzie czas.

Gość gość
Ja też był juz chciałą drugi raz-córka ma 3 latka. Ale finanse pozwolą dopiero za nie cały rok.

Gość gość
W zyciu. Ja zdychalam i bylo mi mega ciezko

Gość gość
Mama.pi mądre słowa.

Gość gość
Och, znam to uczucie !.... Ja też po porodzie czułam się taka pusta w środku, brakowało mi dziecka pod sercem... Nie wymiotowalam w ciąży (tylko 1.raz), czułam się lekko, do.końca ciąży, malo przytylam

Gość gość
Ja też tęskniłam tak mniej więcej w tym okresie, ale mi zaraz przeszło ;) znowu mnie naleciało jak mała skończyłą roczek i zaczęliśmy starania.

Gość gość
Ty dasz rade bo kobiety rodza blizniaki, trojaczki itd i daja rade. Ale czy Twoj organizm da rade tak szybko byc znow w ciazy. Ta ciaza byla dla Ciebie cudownym okresem ale to nie znaczy ze kolejna tez taka bedzie. Kazda jest inna. Ja pierwsza przeszlam bardzo dobrze, a druga ehhh plamienia od poczatku leki mdlosci puchniecie nadcisnienie.