Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca przez agencję pracy

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę od kilku miesięcy znaleźć pracy w swoim mieście, a jeszcze chwila i zaczną się problemy z pieniędzmi. Myślę teraz o agencji pracy - jak wygląda wtedy umowa? Czy w przypadku znalezienia stałej pracy bezpośrednio, mogę z nimi zakończyć współpracę?

Gość trogirs
O ile się nie mylę to aktualnie prawo stanowi, że pracownik stały i tymczasowy muszą zarabiać tyle samo, a czasami ze względu na tryb rozliczeń tymczasowy może dostawać nawet więcej. Jeśli chodzi o minusy to przede wszystkim chodzi tutaj o brak stabilności zatrudnienia. Chociaż tutaj wiele zależy od tego, jakim jesteś pracownikiem, jak się angażujesz. Ja działam dla - http://eurokadra.com.pl/ Dorywczo, po prostu na więcej nie mam czasu.

Gość gość
Ok, widzę że ta agencja pracy jest również w moim mieście, więc mogę ich brać pod uwagę, ale interesują mnie konkretne argumenty sugerujące dlaczego warto korzystać z usług tej agencji, a nie innej?

Gość trogirs
Ja Ci nie zabraniam iść do innych - po prostu moje doświadczenia pokazały, że u nich jest w porządku. Umowa bez żadnych haków, wszystko ogarnięte szybko i dosyć łatwo znaleziona praca. Co istotne - była to praca z której rzeczywiście dało się coś sensownego wyciągnąć i myślę, że wkrótce uda się robić to samo, tylko na stałej umowie. Pod względem godzin pracy nie mam na co narzekać.

Gość gość
Euro Kadra jest akurat w porządku. Współpracowaliśmy kilkukrotnie, moi znajomi na studiach też mieli przez nich pracę załatwianą i sobie chwalili za elastyczność. Nie było tak, że jak kilka razy nie mogłeś, to już cię wtedy olali. Po prostu kiedy mieli możliwość, to faktycznie ich brano do pracy.

Gość gość
Pracowalam dla nich przez kilka miesięcy i nie było żadnych problemów. Wiem że kiedyś były różnice w stawkach, nie wszyscy mieli takie same. Ci na umowie o pracę mieli bez porównania lepsze warunki. Teraz jest uczciwie, ale ja również pracowałam na takich warunkach. To było chore że jeden pracownik dostawał za taką samą pracę w firmie tysiąc, a drugi 2 tysiące.

Gość gość
Ale akurat EuroKadra nie działa w całej Polsce, tylko w wybranych miastach, zobaczcie tutaj - http://eurokadra.com.pl/partnerzy.html Więc najpierw kwestia taka czy ich masz u siebie w mieście. Pracowałem przez nich przez ponad pół roku, jako student. Bardzo dobrze to wspominam, bo dokładnie taką samą pracę mam teraz, tylko normalnie na stałej umowie o pracę. Pewnie bez doświadczenia miałbym marne szanse.

Gość hesner
Ja tam zaczynałem w agencji pracy, na produkcji, a później na etacie już byłem liderem zmiany. Wydawało mi się to niemożliwe, bo przecież powinny wziąć kogoś z dotychczasowych pracowników, ale okazało się, że żaden z nich nie miał pojęcia. Tzn. znają się na swojej pracy, ale ponoć nie mają pojęcia o zarządzaniu. I tak wyglądałem ;-)

Gość kowalenko
Ja przez 2 lata pracowałam przez agencję, ale dalej już dostałam normalnie pracę w tej firmie, na stałe. Co więcej - 2 razy od tamtej pory awansowałam i jestem tam dalej. Firma bardzo duża, wszystkie prawa pracownicze są respektowane, nie ma żadnych przekrętów i było warto, bo właśnie w takim miejscu chciałam pracować.