Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzięki 500 plus ogarniam się i nie wyglądam już z dzieckiem jak dziad

Polecane posty

Gość gość

Dzięki 500+ moge z dzieckiem chodzić na basen.Pierwszy raz kupiłam jej drogą kurtke na zime za 129 zł. Możemy jeść lepsze wędliny a teraz prawie uzbierałam potrzebną kwote do zakupu co prawda używanego łóżka z olx ale przynajmniej będzie miała swoje bo od wielu lat razem śpimy. Potem będe zbierać na panele i tapete. Ja w końcu też sobie kupiłam kurtke zimową,co prawda w lumpeksie za 20 zł ale przynajmniej wyglądam jak człowiek. W starej kurtce chodziłam już 7 lat i nie mogłam sobie pozwolić. Dobrze że jest ten program bo w końcu wiem że żyje. Nawet moja depresja mam wrażenie że się poprawiła. Nie przejmuje się codziennie tak jak wcześniej skąd wziąć 2 zł na chleb itp

Gość gość
Trzeba się było uczyć, to i bez 500 bys to miala. Po co rozmnazasz tępote?

Gość gość
Na tapetę :D już tapet się nie zakłada pani modna :D właśnie na to 500+ idzie na tapety dla nizin umysłowych.

Gość gość
Cieszę się autorko .

Gość gość
Za to jak juz uzbierasz na tą tapete, to twoje mieszkanie będzie wyglądało jak dziad :o

Gość gość
Ja rownież cieszę sie z tobą :-)

Gość gość
pier/dol się bezrobotna wywl/oko na ciebie musze charowac a moja córka nic nie dostaje

Gość gość
Nie umiem kłaść gładzi,zresztą już nie mam sił nosić worków z gipsem na 4te piętro. Każdy ma prawo popełnić błąd i jestem tego świadoma że przez moją ciąże spieprzyłam sobie życie na własne życzenie i będe dziadować. Ale chciałam się pochwalić że pierwszy raz w życiu odczułam konkretną pomoc i jest mi teraz troche lżej.

Gość gość
13:07 a pomyślałaś że tacy jak ty zajmują innym takim jak ja miejsce pracy? Ciekawe czy by ci tak dobrze było gdybyśmy się zamienili rolami

Gość gość
Jak to nie prowo to radze nie pisz tu takich tematów bo tu same ignoranty siedzą i cie zlinczuja ze bierzesz a oni nie

Gość gość
A niech sobie mówią co chcą :) ja się cieszę że w końcu mam z dzieckiem lepszy komfort życia. A jak zazdroszczą to niech sie zwolnią i też pobierają 500 plus

Gość Walcie sie na ryj
Nie oni by woleli żeby za te pieniądze kolejne wille stawiali sobie ich POpaprani ulubieńcy ale takie życie KODziarze wasze glosy g****o dały ciesze się że moje podadku idą na biedne dzieci a nie na jakieś kwoty niższe od podatku czy na emerytów co jak puste bydło obelga przychodnie i leczy sie na mój koszt a jedyne co im dolega to brak mózgu bo sądzą że te koniowały dadzą im tabletki na wszystko a oni ich podtrówaja żeby jak najmniej emerytury wzieli moja babcia ma 92 lata i jeszcze w polu robi nie była od ponad 30 lat u lekarza i żyje a nie lekko glowa zaboli czy gdzieś zakłuje czy strzyknie i odrazu do kolejeczki pod gabinet a czasem nawet nic nie dolega ale na pogaduchy też można a wy co tak ujadacie na autorke to bedziecie sie w piekle smarzyc tego wam życzę i waszym POpapranym bożkom

Dobrze jak podstawowe potrzeby się zapewni, a potem po jakimś czasie juz można nawet coś odłożyć, w moim otoczeniu wielu rodzinom się poprawiło i dobrze, sama tez pobieram na dwójkę i nawet próbuje coś dla dzieci odłożyć, na razie na ich wspólnym koncie

Gość gość
skończy wam się patologa do pracy się nie weźmie tylko liczy na państwowe pieniądze państwo wam te dzieci zrobiło?

Gość gość
Uważam że to jest dobre bo ludzie biedni przyzwyczajeni do biedy zobaczą jak to jest na troche lepszym poziomie. A wiadomo że nic nie trwa wiecznie i będą sie starali znaleźć prace. Poza tym mogą dzięki temu kupić jakiś ciuch w lumpeksie żeby iść na rozmowe kwalifikacyjną czy buty. Teraz pracodawca nie zatrudni byle obdartucha niestety. A większość samotnych matek nie stać na lepsze odzienie,a to co mają wolą wydać na dziecko.

Gość gość
Czy matoł z 12.57 już rozmnożony?

Gość Grośka
Uważam, że jak kobieta tylko chce siedzieć w domu z dzieckiem to Państwo powinno takim kobietom zapewnić taką możliwość. Ja kocham swoją prace ale szczerze powiedziawszy wole siedzieć z moim dzieckiem i je wychowywać i Państwo powinno mi zapewnić środki na życie większe niż 500 zł. Moja sytuacja finansowa jest akurat dobra, ale moja przyjaciółka dzięki 500+ może odłożyć trochę pieniędzy na gorsze czasy. Wcześniej starczało od pierwszego do pierwszego. Teraz jest szczęśliwa bo ma dodatkowe 300 zł na dodatkowe zajęcia dla dzieci, na wyjście z nimi do kulek itp i 200 zł odkłada na polisę dla dzieciaków na przyszłość.

Gość gość
Fajnie, może to nie duża kasa ale zawsze jakaś i pewnie odczuwalna jak ktoś ma mało co miesiąc. A tapety wcale nie są niemodne;) Jest wiele fajnych, dobrze tylko przed położeniem zagruntować podłoże ( np grunt ceresit ct17) i wyrównać ewentualne pęknięcia, ubytki, może być nawet zwykły gips budowlany. Tapety dobrze kłaść na "ciepłe ściany" więc jak nie masz za ciepło w domu zrób to latem.

Gość Krysia690
Nie wiem ile ten program potrwa, ale trzymam kciuki by wytrwał chociaż 8 lat aż moje młodsze dziekco bedzie miało 18 ;) Własnie podpisałem umowę na 300 zł miesiecznie własnie przeznaczając na ubezpieczenie plus odkładanie pieniędzy na funduszu. Taką oferte przygotowało nationale nederlanden. W sumie póxno ogarnęliśmy sie z ubepieczniem na zycie - do tej pory mąż miał w pracy, ale już od roku nie ma, a każdy rodzic powinien o tym pomysleć.

Dobry pomysł z taka polisą czy funduszem, przynajmniej się nie przeje wszystkiego, a powiedz, czy to trzeba się umawiać, bo ja kończę prace po 17.00 i juz wszystko pozamykane.

Gość Lovly
Boże, co za ludzie co cię krytykują. Ja akurat mam tak, że mam na drugie i trzecie bo mąż dobrze zarabia. Więc mogę te pieniądze odłożyć na oddzielne konta dla każdego z dzieci. Dzielimy po równo. Na pierwsze nie dostaliśmy bo na głowę wychodzi nam 2tys z groszem. Pierwsze z dzieci ma innego ojca- więc alimenty odkłada mu się dodatkowo... a teraz chcemy starać się o 4 dziecko. I mimo że mam pieniądze, nie pogardzę 500+. Mimo wszystko jest to jakaś przyszłość dla moich dzieci... można odłożyć. Przyznam, że nie pracuje, ale dwójka starszych ma miejsce w przedszkolu - mam czas na zajęcie się młodszym. Te 500 pomogło nam w założeniu lokat. Poza tym prawnik poradził, że opłaca się odkładać te pieniądze bo na 500+ są lokaty z wysokim procentem przyrostowym. I nie dziwię się, że niektórzy kupują za 500+ lepsze auto czy tv, mieszkanie... ze wszystkiego korzystają dzieci... a jak mama wyda jakiś grosz na siebie.. cóż. Zadbana mama= szczęśliwa mama i szczęśliwe dzieci.

Gość morelova
Moim zdaniem głupotą jest nie wykorzystać 500+ do tego, by zapewnić dzieciom łatwiejszy start, przecież to aż się samo o to prosi. Nie musza to być kokosy, ale teraz nie ma wymówki, że nie ma się z czego oszczędzić Krysia, mowisz pewnie o Strażniku przyszłości?. A za autorkę tematu mocno trzymam kciuki, teraz na pewno będzie lepiej :)

Gość gość
ja mam 3 dzieci ale biore tylko na 1 bo syn skonczył 18 lat i troszeczkę przekraczamy to magiczne 800zł. -ale ja nie zazdroszczę nikomu,fajnie że innym dzieciom poprawił sie byt,tylko znam takich pare kolezanek co to pozwalniały sie z pracy bo im sie nie opłaca pracowac bo maja po 2-3 dzieci i ta sama kasa co w pracy, mieszkam w srednim mieście i ostatnio wisza w sklepach typu MILa, lewiatan itp. WYWIESZKI ZE PRZYJMĘ DO PRACY, PRZEDTEM DZIEWCZYNY CHCIAŁY SIE POZABIJAC BY PRACOWAC W MARKETACH TERAZ NIE MA KOMU NA KASIE SIEDZIEĆ,

Gość gość zwinny jezyk
Ludzie, ile w Was zawiści i nienawiści. Ja się cieszę że te pieniądze idą do takich ludzi potrzebujacych jak autorka tematu. Nie znacie jej to i nie oceniajcie. Wydaje te pieniądze na to na co powinna. Autorko - jesteś fantastyczna matka i trzymam kciuki. Widać co dla niej najważniejsze (dla siebie kurtka za 20 zl a dla dziecka nowa za 120) Życzę Ci wszystkiego dobrego i nieprzejmuj się tymi zawistnymi wszami. Jesteś więcej warta niż oni wszyscy.

Gość gość
Dobrze się stało, że wprowadzono 500 plus NIECH ŻYJE SOCJALIZM! :-)

Gość gość Farelka
To niestety prawda, że jak cię widzą tak cię piszą. Niestety w przypadku dzieci różnice majątkowe bardzo rzucają się w oczy. Dobrze jednak nie przejadać 500 w całości. Poświęcić 100-150 złotych miesięcznie na bardziej szczytny cel niż ubranka czy zabawki, naprawdę nie zaboli. Oszczędzajmy!

Gość gość
ja sobie kupiłam kurtkę za prawie 400 i to nie jest dla mnie powód do chwalenia się... po co właściwie ten temat???

Gość gość
w doopie ci się zaraz przewróci od tego dobrobytu :D

Gość gość
Zniszczycie gospodarke i wam tą jałmużnę zabiorą nierobom i pasożytom

Gość gość
o jaaa zazdro O.O nie no naprawdę mega, powinnaś książkę o tym napisac